Skip to main content

ÅNDALSNES

Romsdalens hovedstad

Scroll ned for inspiration eller gå direkte til planlæg turen.

Klar til en episk tur i det nordvestligste hjørne af Fjord Norge?

Start med at vandre op til udsigtsplatformen Rampestreken, 550 meter over havets overflade.

Den fulde panoramaudsigt får du, hvis du fortsætter ad Romsdalstrappa helt op til toppen af Nesaksla, 708 meter over Romsdalsfjorden.

Måske møder du nogle trætte vandrere på din vej - de er sandsynligvis på vej ned fra Romsdalseggen, en af Norges mest populære (og Instagram-værdige) vandreture, med start i Vengedalen.

Udsigten er bestemt værd at skrive hjem om. Måske er det derfor Lonely Planet har den med på listen over verdens mest sceniske vandreture.

Romsdalseggen er en krævende rute for erfarne vandrere, mens turen op til Litlefjellet (på billedet) er meget lettere - og her får du også en betagende udsigt.

Fra parkeringspladsen tager det kun cirka en halv time at nå toppen.

Man bliver så sulten af al den aktivitet!

Åndalsnes har mange hyggelige restauranter og caféer, herunder Sødahlhuset Café, der har specialiseret sig i at lave hjemmelavet mad fra lokale råvarer - perfekt til aktive fjeldfolk!

En kort gåtur fra caféen finder du Norsk Tindesenter.

Her bliver du introduceret for byens stolte fjeldhistorie, og du kan prøve Norges højeste indendørs klatrevæg. Tør du prøve? Der er 21 meter til toppen!

Lige ved Tindesenteret ligger Romsdalsgondolen. Kabelbanen tager dig med op til Eggen Restaurant og en storslået udsigt fra toppen af Nesaksla.

Foretrækker du at klatre under åben himmel (og med udsigt!), så får du helt sikkert sommerfugle i maven af Romsdalsstigen via ferrata.

Hvis du foretrækker oplevelser tættere på fast grund, kan du prøve en guidet tur på stand up paddle board (SUP) på Istraelven.

En anden type adrenalinsus venter dig i de 11 hårnålesving på Trollstigen. På toppen kan du både se smuk arkitektur og et uforglemmeligt panorama fra udsigtsplatformen.

Måske ser du folk på cykel på vej op ad den snoede fjeldvej.

Ja - der er nogle, der foretrækker at møde fjeldet i selskab med den tohjulede.

Andre lader en elektrisk cykel gøre det meste af arbejdet. Du kan leje en elcykel med forhåndsdefinerede ruter.

Det kan være en god idé at planlægge cykelturen uden for højsæsonen i juli. Så er der nemlig færre folk og bedre plads på vejen.

Har du glemt cyklen derhjemme kan du leje en på Hotel Aak, der uanset hvad er et besøg værd.

Spis et hjemmelavet måltid mad baseret på lokale og sæsonbestemte råvarer. Eller tag med på en guidet tur til verdens nordligste vinmarker, på Vingården Tuen.

Nogle dage vil du sikkert gerne nyde naturen uden at skulle slide for det. I så fald er det oplagt at tage en tur på Raumabanen, en af verdens smukkeste togture ifølge Lonely Planet (2022).

Turen fra Åndalsnes til Dombås tager mindre end to timer. I Dombås er der forbindelse med Dovrebanen, der løber mellem Oslo og Trondheim.

Højdepunkter undervejs inkluderer den grønne Raumaelv og maleriske Kylling Bro.

Tip: Hvis du vil have et godt billede, kan du gå den korte tur fra Verma til dette udsigtspunkt og tage et billede idet toget kører over broen!

Sørg for at have øjnene åbne, når du kommer forbi Trollveggen, Europas højeste lodrette fjeldvæg, mere end 1.100 meter høj!

Trollveggen Besøkssenter er et godt pit stop, hvis du kører (eller cykler) på hovedvejen gennem Romsdalen.

Hvis du ikke kan få nok af denne udsigt og gerne vil vågne op til den, så kan du tjekke ind på Trollstigen Camping.

Her kan du sove i eget telt, autocamper eller campingvogn.

Når temperaturerne falder, forvandles Åndalsnes til et sneklædt vinterlandskab og et mekka for off-piste skiløb.

Kirketaket er et af de mest populære fjelde at besejre om vinteren. På toppen får du en (h)vidunderlig udsigt over de sneklædte fjelde og fjorden nedenfor.

Sol, puddersne, stejl nedkørsel - kan det blive bedre?

For din egen sikkerheds skyld anbefales det dog kun at tage af sted i selskab med en guide. Du kan hyre en erfaren og lokalkendt guide hos både Romsdal Lodge and Guiding og Urpu Ski and Mountainguiding.

Vær en ansvarlig turist! Rauma Kommune har opnået mærket Sustainable Destination. Det betyder ikke, at rejsemålet er 100 procent bæredygtigt, men at det har forpligtet sig til at arbejde systematisk på at reducere turismens negative påvirkninger på miljøet.

Oplev Åndalsnes, Ålesund og Geiranger på en dag med en Geirangerfjorden i en nøddeskal-rundtur.

Er du klar til eventyr? Tag til Åndalsnes og Fjord Norges nordvest.

Planlæg turen

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider