Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Fuld fart ned ad fjeldet

Er du på udkig efter udfordrende stigninger op ad de norske fjelde, eller foretrækker du en hyggelig cykeltur mellem maleriske kystbyer? Det varierede landskab i Norge sørger for at du altid kan finde en passende udfordring med jernhesten.

Lad os sige det som det er - på landkortet ligner Norge ikke et indlysende sted at henlægge sin cykelferie, med mindre man er i mere end gennemsnitlig god form. Fjeldene er høje, nogle af nedkørslerne er stejle og terrænet kan være barskt.

Men en glimrende infrastruktur gør faktisk Norge til et oplagt cykelland, selv for de uerfarne sofacyklister blandt os.  

Det lyder lidt som en kliché, at der på plakaten står ”hvis vejene ikke tager pusten fra dig, så gør landskabet”. Kør for eksempel uden om fjeldene på Kystriksveien, der tager dig forbi stejle fjelde, middelalderkirker, sandstrande og tusindvis af øer.

Du kan også cykle en tur i midnatssolen forbi fugleklipper og små kystsamfund på Lofoten eller Vesterålen.

En anden rute er Rallarvegen, der med sine stejle passager og vilde vandfald er blevet udråbt som Norges flotteste cykelrute af magasinet ”Travel and Vacation”.

Vil du ikke spendere time efter time på at finde den bedste rute, kan du prøve kræfter med en eller flere af de ti nationale cykelruter, der er spredt over hele landet. Disse ruter er lagt så de forbinder de større byer på veje uden meget biltrafik.

Ligesom mange andre steder i verden står der også miljø og klimaforandring højt på den politiske dagsorden i Norge, og du er sikret uanede mængder goodwill fra de lokale hvis du ankommer til deres fjeldlandsby på en cykel i stedet for i et motorkøretøj. Som en ekstra bonus kan du med cykel komme endnu tættere på naturen, de lokale traditioner og de mange skjulte naturperler end du ville kunne i en bil.


 

Cykelturen går til...

Der er gode cykelmuligheder over hele Norge, men disse rejsemål er blandt de bedste cykeldestinationer i landet.

Click to activate

Lad drømmen blive virkelighed

Alle de bedste cykelområder i Norge har spændende tilbud - guidede cykelture, overnatningspakker og cykeludlejning. Vælg mellem lette cykelture med børnene ved kysten, udfordrende op- og nedkørsler på mountainbiken eller fuld gas på racercyklen på øde landeveje ved fjordene. 


Prøv kræfter med de mest spektakulære ruter

Ad

Bliv inspireret


Efterlad det, som du fandt det

Tag ikke andet end billeder og behold kun minderne

I Norge er det holdningen, at bæredygtighed er alles ansvar. Ophold i og brug af naturen i fritiden er nordmændenes yndlingstidsfordriv, og det afspejler sig i holdningen om at bevare og benytte ødemarken rigtigt.

Uanset om det drejer sig om vandring på fjeldet eller cykling i skoven, prøver nordmændene altid at efterlade så få spor som muligt. Efterlad det, som du selv gerne vil finde det, lyder mantraet – og det gælder, uanset om du er gæst i naturen eller i den lille fiskerlandsby.

Det handler om livskvalitet, ikke bare nu, men langt tid fremover. Der handler om at anerkende, at alle er lige vigtige, og at gøre det til en del af hverdagen. Det er ikke let, og det er ikke hurtigt. Men det er det hele værd.

Stiens regler

God opførsel og sund fornuft på og uden for cykelstierne

At have gode stier og spor at cykle på er ikke en rettighed, men et privilegie. Norsk Organisasjon for Terrengsykling (NOTS) opfordrer alle til at vise hensyn på stierne og bakkerne. Her er nogle af de vigtigste retningslinjer for god opførsel på stierne.

  • Vær hensynsfuld over for fodgængere, andre cykelryttere og langrendsløbere
  • Du har vigepligt over for fodgængere – hav styr på farten og vær ikke til fare for andre
  • Undgå at lave nye spor
  • Undgå at krydse langrendsspor mere end højst nødvendigt
  • Undgå at cykle i bløde langrendsspor
  • Undgå om muligt at cykle i langrendsspor i ”myldretiden” – dvs. weekender, ferier og helligdage
  • Lav ikke sporet bredere
  • Bær cyklen over moser, så du ikke laver dybe riller
  • Lås ikke baghjulet på stejle nedkørsler
  • Den, der cykler ned ad bakke, skal vige for den, der cykler op ad bakke

Syklist Velkommen gør det lettere end let

At du som cykelrytter er mere end velkommen de fleste steder er der formentligt ingen tvivl om. Syklist Velkommen er en særlig ordning der sikrer netop dette. Ordningen eksisterer i mange europæiske lande, herunder også Norge, hvor udvalgte rejsemål, overnatningssteder og turoperatører har forpligtet sig selv til at være gode værter for cyklister. De vil give dig et sikkert sted at parkere cyklen, stille reparationssæt til rådighed, informere og rådgive om cykelruterne i området, og meget mere.
Læs mere: cyclingnorway.no


Husk at tage en pause for at smage på Norge undervejs


Find din næste cykelferie

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad