Skip to main content

Er du på udkig efter udfordrende stigninger op ad de norske fjelde, eller foretrækker du en hyggelig cykeltur mellem maleriske kystbyer? Du finder begge dele i Norge, der også er vært for en række store cykelevents, for eksempel Arctic Race. Planlæg din cykelferie til Norge.

Ferie på to hjul

På landkortet ligner Norge ikke det mest indlysende sted at henlægge sin cykelferie, med mindre man er i mere end gennemsnitlig god form. Men en glimrende infrastruktur gør faktisk Norge til et oplagt cykelland for langt de fleste.

Glem ikke, at Norge er meget mere end stejle fjelde! Landets varierede landskab gør det nemlig muligt at finde cykelruter, der ikke kun passer til bjergryttere. Mange steder kan du leje en elektrisk cykel, der kan hjælpe lidt til når det går opad.

Opdag skjulte perler langs de snoede landeveje, få pulsen op på ture i fjeldene, og planlæg din ferie til Norge med cyklen!

Mountainbiking i verdensklasse

Sus ned ad stierne i en af Norges mange fede MTB-parker!

Cykelparkerne i Hafjell, Trysil og Geilo er blandt de største i landet. Her finder du fantastisk downhill, fede pump tracks og masser af trail biking, samt cykelvenlige overnatningssteder, cykeludleje og -værksteder.

Hvis du vil cykle på sneen om vinteren kan du prøve fatbiking.

Turcykling med eller uden familien

Planlæg en cykelferie langs fjordene, på vidderne og gennem dalene. På de nationale cykelruter i Norge kan du komme rundt på cyklen uden at bekymre dig om tung trafik. En af de mest populære ruter er Rallarvegen, der flere gange er blevet kåret som Norges smukkeste cykelrute. På Den Gyldne Omvej kan du kombinere cykelturen med dejlige smagsoplevelser.

Vælg for eksempel en af disse skønne cykelruter:

Cykelløb

Du finder også en lang række årligt tilbagevendende cykelløb i Norge. I Arctic Race of Norway dyster nogle af verdens bedste cykelryttere om at komme først gennem det betagende, vilde og udfordrende landskab i Nord-Norge.

Har du selv et konkurrencegen? Så tilmeld dig det 86 kilometer lange MTB-løb Birkebeinerrittet, eller det 543 kilometer lange landevejsløb Styrkeprøven - begge norske klassikere.

Planlæg den tohjulede ferie

De bedste tilbud fra vores partnere

Book din ferie til Norge i dag!

På udkig efter noget andet?

Det varierede landskab i Norge sørger for, at du altid kan finde en passende udfordring med jernhesten. Find turforslag herunder.

Senest besøgte sider