Skip to main content

Oplev Oslo på cykel

Med sine korte afstande mellem pulserende byliv og uberørt natur er Oslo ideel til cykling. På disse tre ruter kan du opleve mange af byens højdepunkter.

Cykling i Oslo

Norge er kendt for sine mange naturskønne cykelruter, men du behøver faktisk slet ikke at bevæge dig væk fra storbyen for at komme på et ægte cykeleventyr.

"Det er fantastisk at cykle rundt i Oslo. Som turist kan man opleve meget på to hjul," siger Øyvind Wold.

Og Wold er en mand, der ved, hvad han taler om.  Han er nemlig forfatter til bogen "På sykkel i Oslo", og har gennem de seneste 25 år oplevet stort set alt, byen har at byde på, fra sin cykel.

Men hvad er det, der gør Oslo til en cykelvenlig by?

Norges hovedstad byder på natur og byliv i skøn forening – afstanden mellem centrum og mere landlige områder er ganske kort.  Det tager dig højst en dag at lære at finde vej rundt i byen.

"Oslo er ikke specielt stor sammenlignet med andre storbyer, så det er et rart sted for cyklister. Klimaet er også cykelvenligt. Temperaturen er sjældent højere end 25 grader," forklarer Wold.

Og den slags går ikke ubemærket hen. I Norge har interessen for cykling været stærkt stigende over de senere år, og både tohjulede lokale og turister er et almindeligt syn i byen. Med andre ord er det utroligt nemt at være 'grøn turist' i Norges hovedstad. Hoteller og lokale virksomheder stiller ofte udlejningscykler til rådighed, og man har gjort meget ud af at gøre cykeltransport til et sikkert alternativ.

"I dag har mange af byens gader separate cykelstier. Oslo som cykelby bliver bedre og bedre for hvert år," siger Wold.

Hvis du opholder dig i Oslo, bør du unde dig selv en tur på en af Wolds anbefalede ruter, hvor du vil opleve mange af byens højdepunkter.

Læs lidt om sikkerhed på cyklen inden du tager af sted - og husk cykelhjelm.

Cykelruter i Oslo

Her er Wolds tre tips til cykelruter i Oslo.

1. Oslos havnepromenade

Start/slut: Kongshavn ved udløbet af Alnaelven/Frognerkilen
Distance: 9 kilometer
Sværhedsgrad: Let. Ruten er flad og belagt med asfalt

Havnepromenaden i Oslo strækker sig over ni kilometer langs Oslos havnefront fra den østlige og helt over til den vestlige del af byen.

Ud over at byde på nogle af Norges mest berømte bygningsværker er Havnepromenaden ideel for dig, der ønsker at udforske byen i et mere roligt tempo.

På den ni kilometer lange promenade kan du opleve alt lige fra berømte museer og historiske bygningsværker til moderne seværdigheder á la Operahuset i Oslo, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst og Bjørvika Barcode – et område bestående af tolv smalle højhuse med forskellig højde og bredde.

Vær forberedt på, at sulten også melder sig på denne tur. Duften af frisk lokal mad fra nogle af Oslos mest spændende restauranter følger dig, når du går langs promenaden. Her kan du med sikkerhed finde kulinariske oplevelser, der passer til dit budget.

2. Området omkring Bygdøy

Start/slut: Skøyen Station
Distance: 7,5 kilometer
Sværhedsgrad: Let

Idylliske Bygdøy er en halvø i den vestlige del af centrum. Området er egentlig et boligkvarter, men er også kendt for sine mange populære museer, caféer, strande og – ikke mindst – vandre- og cykelruter.

Det ene øjeblik kan du udforske nogle af Norges største historiske skatte på Vikingemuseet og Norsk Folkemuseum. Det næste kan du tage en dukkert på en af byens bedste strande.

Dette er en nem rute på 7,5 kilometer, hvor du bevæger dig gennem et smukt kulturlandskab. På ruten støder du formentlig på græssende kvæg og imponerende bygningsværker såsom Oscarshall Slott, som er sommerresidens for den norske kongefamilie.

Den omkringliggende skov, Bygdøyskogen, har også mange forskellige cykelruter.

3. En tur rundt om Maridalsvannet

Start/slut: Brekkekrysset i nærheden af Maridalsvannet eller Kjelsås Station
Distance: 13 kilometer
Sværhedsgrad: Mellem

Kunne du tænke dig at opleve landidyl i storbyen? Lej en cykel, medbring dit kamera, og mærk den friske luft på denne tur rundt om søen Maridalsvannet.

Følg ruten gennem et stort åbent kulturlandskab på begge sider af søen. På vejen støder du på pittoreske steder, blandt andet ruinerne efter Margaretakirken eller et af de mange udsigtspunkter rundt om søen.

Hvis du har behov for en mindre kuperet rute, kan du bevæge dig væk fra cykelruten og ud langs vejen.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

På udkig efter noget andet?

Det varierede landskab i Norge sørger for, at du altid kan finde en passende udfordring med jernhesten. Se de bedste tilbud herunder.

Senest besøgte sider