VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Havnepromenaden, Oslo
Oslo.
Photo: Kristoffer Klakegg

Oplev Oslo på cykel

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Med sine korte afstande mellem pulserende byliv og uberørt natur er Oslo ideel til cykling. På disse tre ruter kan du opleve mange af byens højdepunkter.

Udforsk den norske hovedstad på to hjul 

Norge er kendt for sine mange naturskønne cykelruter, men du behøver faktisk slet ikke at bevæge dig væk fra storbyen for at komme på et ægte cykeleventyr.

"Det er fantastisk at cykle rundt i Oslo. Som turist kan man opleve meget på to hjul," siger Øyvind Wold.

Og Wold er en mand, der ved, hvad han taler om. Han er nemlig forfatter til bogen "På sykkel i Oslo" og har gennem de seneste 25 år oplevet stort set alt, byen har at byde på, fra sin cykel.

Men hvad er det, der gør Oslo til en cykelvenlig by?

Norges hovedstad byder på natur og byliv i skøn forening – afstanden mellem centrum og mere landlige områder er ganske kort. Det tager dig højst en dag at lære at finde vej rundt i byen.

"Oslo er ikke specielt stor sammenlignet med andre storbyer, så det er et rart sted for cyklister. Klimaet er også cykelvenligt. Temperaturen er sjældent højere end 25 °C," forklarer Wold.

Og den slags går ikke ubemærket hen. I Norge har interessen for cykling været stærkt stigende over de senere år, og både tohjulede lokale og turister er et almindeligt syn i byen. Med andre ord er det utroligt nemt at være "grøn turist" i Norges hovedstad. Hoteller og lokale virksomheder stiller ofte udlejningscykler til rådighed, og man har gjort meget ud af at gøre cykeltransport til et sikkert alternativ.

"I dag har mange af byens gader separate cykelstier. Oslo som cykelby bliver bedre og bedre for hvert år," siger Wold.

Hvis du opholder dig i Oslo, bør du unde dig selv en tur på en af Wolds anbefalede ruter, hvor du vil opleve mange af byens højdepunkter.

Øyvind Wold
Øyvind Wold.
Photo: Øyvind Wold

Højdepunkter langs promenaden

Området omkring Bygdøy

Idylliske Bygdøy er en halvø i den vestlige del af centrum. Området er egentlig et boligkvarter, men er også kendt for sine mange populære museer, caféer, strande og – ikke mindst – vandre- og cykelruter.

Det ene øjeblik kan du udforske nogle af Norges største historiske skatte. Det næste kan du tage en dukkert på en af byens bedste strande.

Dette er en nem rute på 7,5 kilometer, hvor du bevæger dig gennem et smukt kulturlandskab. På ruten støder du formentlig på græssende kvæg og imponerende bygningsværker såsom Oscarshall Slott, som er sommerresidens for den norske kongefamilie.

Hvis du ønsker at variere ruten, byder den omkringliggende skov, Bygdøyskogen, på mange forskellige cykelruter.

Start/slut: Skøyen Station
Afstand: 7,5 kilometer
Niveau: Nem

Oscarshall, Oslo
Oscarshall, Oslo.
Photo: Didrick Stenersen / VisitOSLO

En hurtig guide til Bygdøy

En tur rundt om Maridalsvannet  

Kunne du tænke dig at opleve landidyl i storbyen? Lej en cykel, medbring dit kamera, og mærk den friske luft på denne tur rundt om søen Maridalsvannet.

Følg ruten gennem et stort åbent kulturlandskab på begge sider af søen . På vejen støder du på pittoreske steder, blandt andet ruinerne efter Margaretakirken eller et af de mange udsigtspunkter rundt om søen.

Hvis du har behov for en mindre kuperet rute, kan du bevæge dig væk fra cykelruten og ud langs vejen.

Start/slut: Brekkekrysset i nærheden af Maridalsvannet eller Kjelsås Station
Afstand: 13 kilometer
Niveau: Mellem

Maridalen, Oslo
Maridalen, Oslo.
Photo: Øyvind Wold

Værd at se rundt om Maridalsvannet

Sikkerhed på farten

Når du cykler på de norske veje, gælder de samme trafikregler og vejskilte for cyklister som for biler og andre køretøjer: Hold til højre, giv plads til dem, der kommer fra din højre side, og lad være med at drikke, mens du cykler.

Efterlad det, som du fandt det

Norges naturlige skønhed er svær at overgå. Det er vigtigt for såvel lokale som turister, at landskaber, lokalsamfund og livsstil forbliver intakt.

I Oslo kan du også ...

Hvorfor vente med at finde ud af, hvad du vil lave, til du er her? Se vores cykeltilbud nedenfor, og få mere inspiration på Oslos officielle hjemmeside.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen