Norge åbner op! Se den seneste information om coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Se Oslo på 10.000 skridt

Operahuset, Oslo Opera House .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway
Operahuset, Oslo Opera House .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway

”Det er så cool at kunne svømme i fjorden, det har jeg aldrig prøvet før.”

Sioban

 

Oslobukta in Bjørvika, Oslo .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway
Oslobukta in Bjørvika, Oslo .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway

”Der er godt gang i den! Her er så meget atmosfære.”

Gå en tur i en af de mest oplagte hovedstæder i verden at opdage til fods!

Prindsen Hage in Oslo .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway
Prindsen Hage in Oslo .
Photo: Per Christian Lind / Visit Norway

Rute 1:

SIOBAN I OSLO

Distance: 10.000 skridt

Gå i Siobans fodspor. Denne livlige dame på 58 år fra England har været så heldig at kunne rejse en del i forbindelse med arbejdet i årenes løb. Sioban elsker vandet og aktiviteter på vandet, for eksempel SUP, svømning og sejlads.

I den norske hovedstad går byliv og udendørs aktiviteter hånd i hånd - Sioban kan endda tage en svømmetur blot få meter fra det karakteristiske operahus.

Rute 2:

HAVNEFRONTEN I OSLO

Distance: 4 kilometer

Begynd turen i Slottsparken, hvor du kan slentre mellem de flotte, grønne træer og velplejede græstæpper samt se på kunst i prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark. Er du her på rette tidspunkt (det vil sige klokken 13.30), kan du også opleve vagtskiftet foran kongeslottet.

Gå videre i retning af havnefronten. Den er let at finde - rådhuset med de karakteristiske røde murstenstårne er dit pejlemærke. Et besøg indenfor kan anbefales. Her er masser af flot kunst af berømte kunstnere, herunder Edvard Munch, både inde i varmen og foran bygningen.

Læg turen forbi den 700 år gamle Akershus Fæstning helt nede ved fjorden og oplev en lille smule af byens historie. Fortsæt til madhallen Vippa, hvor du kan stille sulten med noget godt fra hvilket som helst af verdens hjørner.

Følg havnepromenaden videre til SALT, hvor en spændende kombination af kunst, musik og sauna skaber plads til både afslapning og underholdning. Her kan du høre en koncert eller få sved på panden i saunaen.

Rute 3:

EN HALV DAG I OSLO

Distance: 4 kilometer

Denne rute begynder ved den berømte Tiger-statue på Jernbanetorget foran Oslo Sentralstasjon. Herfra sættes kursen mod det spektakulære nye hovedbibliotek Deichman Bjørvika. På den anden side af biblioteket ligger Oslo Operahus, hvor du kan gå en tur oppe på taget!

Mellem operahuset og gangbroen over til Sørenga ligger Operastranda, Oslos nye bystrand, samt et populært sted at hænge ud ved navn Sukkerbiten. Spis lidt mad, drik en øl, deltag i dagens begivenheder eller bestil en tur i Oslo Fjord Sauna. Du kan også leje en færing, en traditionel norsk robåd, og udforske fjorden som en ægte viking!

Rute 4:

KUNST OG KULTUR-TUR

Distance: 6 kilometer

Begynd dagen med formidable kunstindtryk på Astrup Fearnley, et kunstmuseum der er et spektakulært kunstværk i sig selv, tegnet af den verdenskendte arkitekt Renzo Piano.

Få minutters gang derfra ligger Fineart Oslo, Norges største kunstgalleri. Gå videre op ad bakken til Slottsparken, hvor du finder Dronning Sonja KunstStall. Dette var engang de kongelige stalde, men i dag bruges bygningerne til udstillinger af kunst og genstande fra de kongelige samlinger.

På den anden side af Slottsparken ligger Kunstnernes Hus, et kunstnerdrevet museum for norsk og international samtidskunst.

Måske er maven nu begyndt at rumle lidt - det kaldes god timing, for i samme bygning findes også Lofthus Samvirkelag, et af de bedste steder i Oslo at spise pizza. Eller måske frister det mere med en litterær forfriskning og frokost på Litteraturhuset, lidt længere oppe ad vejen?

Rute 5:

GØR SOM DE LOKALE: GRÜNERLØKKA

Distance: 3-4 kilometer

Start med en gåtur mellem de majestætiske træer og farvestrålende blomster i Botanisk Have. Køb morgenkaffen og lidt sødt på den hyggelige café midt i haven.

Fortsæt turen til det populære Grünerløkka-kvarter, hvor du kan shoppe, drikke drinks og indtage dagens frokost. Liebling er en fin og uafhængig café, hvor du kan spille brætspil, mens du nyder kaffen. Længere nede i kvarteret ligger Grünerløkka Brygghus, hvor der er et imponerende udvalg af mikrobryggede øl.

Denne bydel er en ren guldgrube af vintage og retro i de små og uafhængige specialforretninger.

Opdag mere

10.000 skridt i andre byer

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen