Skip to main content

Byvandringer:
Oplev Trondheim
på en dag

”Alle de forskellige bygninger og farver, det må være en slags vartegn for Trondheim.”

Lucy Kay

”Jeg er vokset med at synge i kirker og katedraler. At være her er bare skønt.”

Norske byer er kompakte og lette at komme rundt i til fods.

Oplev byernes seværdigheder på bare 10.000 skridt.

Kom med på en gåtur i Norges tredjestørste by!

Fra marts 2022 kan du flyve direkte fra Billund til Bergen og derfra videre til andre byer, der kan opleves på 10.000 skridt - Stavanger, Trondheim og Tromsø.

Book flybillet til Bergen med Widerøe

Rute 1: LUCY KAY I TRONDHEIM

Distance: 10.000 skridt

Følg i fodsporene på Lucy Kay, en 32 år gammel operasangerinde fra England, der også er til heavy metal. Lucy er også foodie, så hun er kommet til det helt rette sted - Trondheim er nemlig Europæisk Gastronomiregion 2022. Tag et pænt sæt tøj med og spis middag på en Michelin-restaurant, eller køb en dejlig kop kaffe på en hjørnecafé i denne charmerende by.

Trondheim er en af de ældste og vigtigste byer i den norske historie. Det gamle centrum er let at udforske til fods på en enkelt dag eller to. 

For mange år siden, da vikingerne herskede, kaldte de deres hovedstad for Nidaros. Siden er Trondheim blevet en vigtig destination for pilgrimsrejsende.

Du bør ikke gå glip af et besøg i Nidarosdomen, byens mægtige domkirke. En tur over den gamle bybro og en slentretur gennem det hyggelige Bakklandet er også obligatorisk. Hvis du er til rock og pop kan du besøge Rockheim, det nationale museum for populærmusik.

Rute 2: DET BEDSTE AF TRONDHEIM

Distance: 5,5 kilometer

Start dagen med en dejlig morgenmad i Palmehaven på det femstjernede Britannia Hotel. Gå tværs gennem centrum til Nidarosdomen og få en rundvisning oppe i tårnet og i de hemmelige rum.

Kryds Nidelven via Gamle Bybro og gå en tur i det maleriske kvarter ved navn Bakklandet. Fortsæt turen op ad bakken til byens forsvarsværk, Kristiansten Fæstning, fra det 17. århundrede. Fra toppen har du panoramaudsigt over hele byen. Gå tilbage til centrum og spis en frokost bestående af lokalt dyrkede råvarer på Sellanraa.

Eftermiddagens shopping-tur kan passende gøres i Midtbyen. Sæt kursen mod fjorden, til det hippe og nyudviklede Brattøra-kvarter, hvor du kan slappe af med en pre-dinner rooftop cocktail på Clarion Trondheim Astrum Skybar. Bagefter er du klar til en dejlig middag på den innovative og agtværdige Kraft Bodega.

Slut dagen af med en gåtur i solnedgangen langs fjorden og over svingbroen fra Brattøre til Skansen, eller nyd solens sidste stråler om bord båden Frøya fra Trondheim by Boat.

Rute 3: KUNST OG VINTAGE

Distance: 7,5 kilometer

Norges bedste morgenmad er blevet serveret på Scandic Hotel Nidelven de seneste mange år - det er den perfekte start på denne rute. Køb en friskbrygget kaffe to go på den lokale kaffefavorit Jacobsen & Svart i Brattørgata.

Og så er det blevet tid til at kigge nærmere på Trondheims kunst! Du er allerede i bydelen ved navn Kattveita, hvor værker af den lokale kunstner Linnea Johansson kan beundres. Fortsæt via Gjelvangveita til Hospitalsløkkan længere mod vest, hvor du kan se de smukt restaurerede huse, før turen går videre til Ila-kvarteret.

Udforsk dette områdes street art, opført i forbindelse med Trondheim Gatekunstfestival, og indtag dagens frokost med fjordudsigt på Lille Skansen. Her er et godt udvalg af fisk og skaldyr.

Efter spisetid er det tid til nogle lokalhistoriske forfriskninger. Et besøg i Nidarosdomen er et absolut must! Trondheim Kunstmuseum ligger lige ved siden af domkirken. Gå videre langs Nidelven og over Gamle Bybro til Bakklandet

Eftermiddagen kan bruges på at købe souvenirs i Midtbyen. Nogle af de lokale favoritter er Arven, Livid Vintage og Transit. For en smagfuld afslutning på dagen er det ikke en dårlig idé at drikke et glas biodynamisk vin (eller to) på Spontan Vinbar.

Rute 4: EN HALV DAG I TRONDHEIM

Distance: 3,4 kilometer

Dagen starter på Sellanraa, der serverer dejlig kaffe og lækkerier (prøv for eksempel en ”munk”) til at tage med. Gå tværs gennem byen og over Torvet til Nidarosdomen. Efter at have kigget nærmere på denne enorme domkirke kan du krydse Gamle Bybro (husk at tage en selfie) og spise en lokalt inspireret frokost på det historiske spisested Bakklandet Skydsstation

Når maven er fyldt op igen, er det tid til en langsom slentretur gennem kvarterets brostensbelagte gader, med små lokale forretninger og kunstgallerier. Gå videre mod Solsiden og kryds Blomsterbrua for at komme tilbage til centrum.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider