Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Mjølkevegen, Valdres Mjølkevegen, Valdres
Credits
Mjølkevegen, Valdres.
Photo: Yngve Ask / scanout.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Et cykel-univers i særklasse

Den norske ”Mælkevejen” fra Vinstra til Gol i hjertet af det norske fjeld-højland byder på cykelruter i flere sværhedsgrader – og masser af bjergtagende naturoplevelser mellem de fritgående køer.

Jotumheimens fjeldkæmper tårner sig op i baggrunden, når du står ved den store, blanke smeltevandssø Vinstre og spænder cykelhjelmen. Udsigten er en af dem, du ikke lige glemmer. Sådan forholder det sig også med den cykeltur, du er ved at tage hul på.

Dalstrøget Valdres ligger midt i fjeld-højlandet lige syd for Jotunheim og byder på sammenlagt 250 kilometer cykelrute fra Vinstre godt 1000 meter over havet til Gol i 200 meters højde.

Mjølkevegen kaldes ruten, som har sine højeste punkter omkring 1300 meter over havoverfladen. Mælkevejen-navnet har ingen relation til himmellegemerne men oprinder af, at mejerier benytter ruten til at indsamle mælk fra de mange fritgående malkekøer i det frodige højland.

Og så er ruten anerkendt som en af Norges allersmukkeste cykelruter.

Cykelruter i alle sværhedsgrader

Den nordligste færgerute

På fjeldsøen Brygdin kan du kombinere cykelturen med en færgerejse, som har eksisteret i mere end 100 år.

Færgen M/S Bitihorn sejler den samme rute tværs over søen, der blev indviet i 1912, og som hver dag giver turisterne en helt unik udsigt til Jotunheims knejsende fjeldtoppe, der spejler sig i søens klare vand.

Sov godt, spis godt

Your Recently Viewed Pages