There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd
Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde
Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet
Hostelling International - døren til Norge
Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge
Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab
AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse
Vy express - gør det let at rejse grønt med bus
DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo
Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg
Arctic Campers - lej en autocamper i Norge
NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser
Vy - det skal være let at rejse grønt
Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'
Authentic Scandinavia - spændende ture i Norge
Up Norway - skræddersyede rejser
Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie
Fjord Tours - oplev Norge i en Nøddeskal® med bare én billet
50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper
Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge
Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Nordmændene har droppet misundelsen over andre landes køkkener og er i stedet begyndt at glædes over egne specialiteter og madtraditioner.
I de senere år er der sket en mindre kulinarisk revolution, både på restauranter og hjemme hos den almene nordmand. Særligt er der et øget brug af økologiske og lokale råvarer. Dette har naturligvis meget at gøre med en generelt øget velstand og et deraf afledt behov for at bruge penge på produkter af høj kvalitet. Men det er også godt hjulpet på vej af en genopfundet stolthed over de norske madtraditioner.
Madmæssigt har det at vokse op i Norge i 1970'erne og 1980'erne nok været ret deprimerende. Nordmændene tog på ferie til Italien og Frankrig for at nyde de fantastiske og smagfulde madtraditioner i disse lande. Det norske køkken er anderledes, hvordan skulle den samme tilfredsstillelse kunne findes her?
Hvad der virkeligt karakteriserede madlavning i Norge fandtes i de ret unikke norske landbrugstraditioner: lam og geder, der græsser på fjerntliggende enge ved kysten og på fjeldet. Det kolde og stort set uforurenede klima er ideelt til dyrkning af grøntsager, frugt og bær, helt uden brug af sprøjtemidler. Små gårde med produktion af mælk, ost og kvæg i sunde omgivelser, sygdomsfri og underlagt streng lovgivning inden for dyrevelfærd. Og ikke mindst de mange kystsamfunds lange og rige traditioner inden for fiskeri.
Arbejdet med at skabe stolthed på alle niveauer i fødekæden gav straks resultater. Der bliver solgt stadigt flere lokale råvarer i supermarkedet, og nye producenter af ost, honning, brød og økologisk kød skyder op over hele landet i stor stil. Hertil kommer hundredvis af mikrobryggerier, der eksperimenterer med forskellige smage og opskrifter i deres brygning af øl. Og idet Norge er et af verdens mest kaffetørstige lande, er det ikke så sært, at de konstant prøver at brygge den bedste kaffe på planeten.
Smagsmangfoldigheden og -traditionerne fejres med glæde og puttes til skue på lokale madfestivaler, såsom Gladmat i Stavanger, Smak i Tromsø og Trøndersk matfestival i Trondheim.
På samme har tid har en ny generation af norske kokke oparbejdet et godt ry udenlands, med adskillige sejre og podiepladser i den internationale kokkekonkurrence Bocuse d’Or. I 2016 blev Maaemo den første restaurant i Norge til at få tildelt de maksimale tre stjerner i Michelin-guiden.
Fra søde sager som bær, vafler og cider til saltet kød og nogle af verdens bedste oste. Og - naturligvis - friske fisk og skaldyr: kongekrabbe, laks og den arktiske torsk. Sæt tænderne i både nye og traditionelle smage af Norge.
Millioner af mennesker over hele verden spiser fisk, som er fanget langs Norges kyster. Men intet slår smagen og konsistensen af en fisk, der netop er trukket op af det kolde og klare vand.
Madfestivaler gør det nemt at smage på alt fra street food til fisk og andet godt fra havet på en enkelt dag. Sug til dig af nye impulser og spændende smagsoplevelser, og brug din appetit som vejviser på en tur rundt i Norge.
Vi håber du har god appetit, for i Norge venter dig en sand fest for smagsløgene – alt godt fra havet, kortrejste råvarer og internationale køkkener.
Kig indenfor i hipsternes vandhuller i Oslo, eller tag ud til de små mikrobryggerier i de små lokalsamfund. De norske værtshuse er mange og meget forskellige.
Norsk cuisine er hverken krydret eller farverigt, men kedeligt er det ikke! Her laves nemlig mad, du ikke bør snyde dig selv for – for eksempel smalahove, lutefisk og brunost.
Øget brug af organiske madvarer har længe været på den politiske dagsorden i Norge, og i de seneste par år har det bæredygtige madforbrug fået sit endelige gennembrud.
Herudover har ordet ”kortrejst” fundet vej til de norske kulinariske ordbøger. Som ordet antyder, er der tale om et koncept om råvarer, der konsumeres i nærheden af, hvor de produceres, uden at skulle ud på en lang og fordærvende (og emissionsudledende) transport.
Mange af de lokale producenter kombinerer de gamle norske madtraditioner med nye og videnskabelige metoder, i et sundt og sikkert miljø.
Produkterne kan købes direkte hos producenterne, eller i de store supermarkedskæder, der fokuserer mere og mere på varer af høj kvalitet fra lokalområdet.
Mange nordmænd er også stolte over selv at høste deres mad, inden de spiser den. Om sommeren og efteråret er skovene fyldt med friske, vilde bær og svampe, og at gå på jagt efter disse gratis goder er nærmest en nationalsport.
“Norsk vildtkød er i verdensklasse. Det har et særpræg og nogle helt andre aromastoffer end andet kød,” udtaler mesterkokken Arne Brimi. Se nærmere på, hvad der gør norsk vildtkød til noget helt specielt.
Hvorfor ikke tage på en tur, der er dikteret af din tørst? Norge er på alle måder et rislende, sprudlende, klukkende og boblende land. Her får du eksperternes bud på nogle lokale drikkevarer, du bare MÅ smage.
I Norge er der altid en anledning til at spise vafler. Faktisk elsker nordmændene vafler så højt, at de serveres i hjerteform. Prøv dem som en snack eller som en del af et Michelin-stjernet måltid.
Har du nogensinde hørt om brunost? Det er uden tvivl en af nordmændenes favoritter! Læs mere om den traditionelle norske myseost, og find ud af, hvor du kan smage den.
På de mange frugtplantager i Norge dyrkes nogle af verdens bedste frugter og bær, herunder æbler, pærer og blommer, blåbær, jordbær og kirsebær.
Tre madbloggere tog til Norge for at smage på noget af landets mest bæredygtige mad. På turen dykkede de efter søpindsvin, mødte rensdyrhyrder og malkede køer - og satte deres eget præg på de traditionelle, norske madretter.
Norsk cider og frugtmost høster internationale guldmedaljer og fremstilles af folk, der ikke er bange for at bryde med traditionerne. Smag de nye trends, serveret på frugtplantagerne i skønne landskaber eller på nogle af verdens bedste barer.
Norske boller er helt og aldeles uimodståelige. Den gode nyhed er, at du møder bollekulturen, uanset hvor i Norge du befinder dig. Vi har selvfølgelig indsat en bolleopskrift, så du selv kan lave de lækre boller!
Norsk ost er blandt de bedste i verden. Hvorfor? Det er en hemmelighed – men vi skal nok dele den med dig lige om lidt! Læs om vores ostegårde, og find ud af, hvor du kan få en smagsprøve på de lækre mejeriprodukter.
Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.
Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du kan foretage dig.
Et spisested i internasjonal toppklasse, og den eneste restauranten i Norge med tre stjerner i…
Go to: MaaemoEt spisested i internasjonal toppklasse, og den eneste restauranten i Norge med tre stjerner i…
Sabi Omakase var den første sushi-restauranten til å få Michelin-status i Norge! Sushimaster Roger Asakil Joya…
Go to: Sabi OmakaseSabi Omakase var den første sushi-restauranten til å få Michelin-status i Norge! Sushimaster Roger Asakil Joya…
Statholdergaarden er Bernt Stiansens gourmetrestaurant. Stiansen ble i 1993 Norges første verdensmester i…
Go to: StatholdergaardenStatholdergaarden er Bernt Stiansens gourmetrestaurant. Stiansen ble i 1993 Norges første verdensmester i…
På ein holme i skjærgården utenfor Bergen finner du en av de beste sjømat-restaurantane i Norge. Cornelius har…
Go to: Cornelius SjømatrestaurantPå ein holme i skjærgården utenfor Bergen finner du en av de beste sjømat-restaurantane i Norge. Cornelius har…
Skaslien Gjestgiveri er kjent for sine matopplevelser og sitt gode, prisbelønte kjøkken.
Go to: Skaslien Gjestgiveri - Restaurant og CateringSkaslien Gjestgiveri er kjent for sine matopplevelser og sitt gode, prisbelønte kjøkken.
Hver dag serverer vi lunsj, menyen, ja den bestemmes etter hva vi har tilgang på. Fiskesuppe, bacalao,…
Go to: LofotmatHver dag serverer vi lunsj, menyen, ja den bestemmes etter hva vi har tilgang på. Fiskesuppe, bacalao,…
Gamal handelsstad med levande kystkultur og fiskeri museum i Bekkjarvik Torg. Erverdige Bekkjarvik Gjestgiveri…
Go to: BekkjarvikGamal handelsstad med levande kystkultur og fiskeri museum i Bekkjarvik Torg. Erverdige Bekkjarvik Gjestgiveri…
Mathallen på Vulkan er et foodie-paradis med mer enn 30 spesialbutikker, kafeer og spisesteder…
Go to: Mathallen OsloMathallen på Vulkan er et foodie-paradis med mer enn 30 spesialbutikker, kafeer og spisesteder…
Historisk spisested i byens første rådhus fra 1641
Go to: Gamle Raadhus RestaurantHaaheim Gaard har mange ulike tilbod og mange ulike grupper av gjester; selskap og jubileum, romantisk helg…
Go to: Haaheim GaardHaaheim Gaard har mange ulike tilbod og mange ulike grupper av gjester; selskap og jubileum, romantisk helg…
Renaa Matbaren (øvre etasje) er et ujålete, koselig og uformelt spisested i bistrostil, med god stemning,…
Go to: Renaa MatbarenRenaa Matbaren (øvre etasje) er et ujålete, koselig og uformelt spisested i bistrostil, med god stemning,…
Hippe byer og glitrende fjorde, nordlys og fjerne bygder nord for polarcirklen - Norge er et meget langt land, spækket med ting at lave fra syd til nord. Så hvor skal man begynde? For at få mest ud af din ferie anbefales det at fokusere på én eller to områder ad gangen. Herunder er nogle forslag.
Flow, fuld fart og finurlige moves! Lad de små eksperter lære dig at stå på ski. Kom med på mini-masterclass og bliv klar til vinterens skitur til Norge.
Med ski under fødderne og nordlys over hovedet er der i Norge ingen grund til at opholde sig indendørs om vinteren. 'Vikingernes årstid' er også din chance for at opleve fjordene uden de andre årstiders trængsel.
Historien om nordlyset handler både om videnskab og om myter – men hvordan skabes dette ekstraordinære naturfænomen, der optræder som lysshow på himlen?
Nogle gange har vi bare brug for en lille pause. Med fortryllende fjordlandskaber, uovertrufne udsigter og masser af mulighed for udendørs aktiviteter er Fjord Norge det perfekte sted for en uforglemmelig indre rejse.
Friluftsliv beskriver nordmændenes mentalitet om, at det bedste liv er det, man lever udenfor. Læs, hvordan friluftslivet kan gøre dig til et gladere menneske.
Tilbage til toppen