Skip to main content

MADFESTIVALER I NORGE

Sæt tænderne i nogle nye og spændende retter!

Sluk tørsten med nogle smagfulde og forfriskende drikke.

I de senere år er madfestivaler for alvor slået igennem i Norge, og det falder godt i tråd med, at nordmændene altid har været glade for at spise og drikke udendørs.

Her handler 'lokal mad' som oftest om råvarer fra jagt eller høst inden for det samme område, hvor de bliver tilberedt og indtaget.

De fleste festivaler finder sted i sommersæsonen, og mange af dem ligger sidst på sommeren eller i det tidlige efterår. Få det fulde overblik i festivalkalenderen.

En foodieguide til de bedste madfestivaler i Norge

"Jeg tror, der er mange grunde til den stigende interesse for mad, ikke mindst lokal mad. Flere og flere mennesker går op i, hvad de spiser. Vi vil have kvalitetsvarer, men vi vil også vide, hvor de stammer fra og kende historien bag den mad, vi køber. Vi rejser mere, og vi opdager nye lande og kulturer. Og så kommer interessen for lokale specialiteter helt af sig selv," siger Aslaug Rustad, som er direktør for Oi! Trøndersk Mat og Drikke.

Aslaug Rustad bor i Trøndelag, der er kendt som Norges førende region på madområdet. Hun arbejder til daglig med lokale producenter og har besøgt adskillige madfestivaler i løbet af sin karriere. Nedenfor kan du læse hendes bud på de fem bedste af slagsen.

1. Trøndersk Matfestival, Trondheim

"Min personlige favorit, med mere end 150 stande. Festivalen finder sted i hjertet af Trondheim."

Trøndersk Matfestival varer i tre dage og afholdes som regel i slutningen af juli i Trondheim. Det er en sand fest for både børn og voksne, med mad fra mere end 200 lokale producenter, kokkekurser og meget mere.

Trøndelag er en af de førende kulinariske destinationer i Norge og Nordeuropa og er Europæisk Gastronomiregion i 2022.

2. Gladmat, Stavanger

"Her på Skandinaviens førende madfestival kan du smage mad fra alle verdenshjørner."

Gladmat afholdes i Stavanger hvert år i juni måned. Her kan du smage på mad fra over 100 stande og producenter samt deltage i forskellige aktiviteter og festivitas. Se ukendte og kendte køkkenchefer dyste mod hinanden, nyd dejlig mad og drikke, og mærk sommerstemningen.

3. Matstreif, Oslo

"Dette er Norges største madfestival, med lækre specialiteter fra hele landet."

Matstreif-festivalen afholdes som regel i september hvert år, på Rådhusplassen i Oslo. Her samles producenter fra hele landet for at vise dig det bedste af deres sortiment.

4. Bergen Matfestival

"Her drejer det sig først og fremmest om lokal mad fra Fjord Norge i hyggelige omgivelser."

Besøg madfestivalen i Bergen i begyndelsen af september og smag lidt på det bedste af regionen Fjord Norge. Her er lokale cider- og madproducenter samt dygtige kokke, der viser dig hvad de kan.

5. Norsk Rakfiskfestival, Fagernes

"Jeg er vild med halvfermenteret ørred, så for mig er denne festival det rene paradis."

Rakfiskfestivalen afholdes i Valdres hvert år i november og er mere end bare en madfestival. Du kan også høre livemusik og lære mere om de norske traditioner - og bare have det sjovt.

6. Cider- og frugtfestivaler

Mange festivaler over hele landet er dedikeret til norske drikke, for eksempel den internationale ciderfestival i Hardanger, hvor du kan deltage på seminarer, tage på cidersafari og meget mere.

Norsk Eplefest i Telemark afholdes hvert år den sidste lørdag i september. Både besøgende og lokale kan hygge sig sammen og tage på gåture, se udstillinger, høre koncerter, se blomsterdekorationer, besøge gårdbutikker og meget mere.

7. Skalldyrfestivalen, Mandal

Skaldyrsfestivalen i Mandal er en madfestival med en lang historie, der går mere end 30 år tilbage i tiden.

Festivalen finder sted den anden weekend i august hvert år. Byen fyldes med spisetelte, underholdning, koncerter, tivoli, kokkeskole for børn, VM i rejepilning, gademusikanter, madboder og shoppingmuligheder i byens butikker, der holder længe åbent.

Festivaler og arrangementer

Se hvad der sker og hvornår det sker!

Festivaler og begivenheder

Se selv

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Opdag mere

Senest besøgte sider