Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Bodø Bodø
Credits
Bodø.
Photo: Bjørn Erik Olsen / www.nordnorge.com/Bodø
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Fra intime klubber til store arenaer

Norge har produceret en række store musikere, ikke mindst inden for black metal, indie og electronica. Nogle af verdens største musikstjerner lægger regelmæssigt vejen forbi landet.

Nordmændene elsker deres musik, og over hele landet samarbejder musikere, arrangører, spillesteder og musikfans om at give dig et stort udvalg af koncerter af enhver slags – fra kæmpemæssige stadionkoncerter med rockens elite til intime stunder med undergrundens håbefulde.

Oslo er det foretrukne spillested for de fleste internationale solister og bands og dermed Norges musikcentrum, men de store universitetsbyer som Bergen, Trondheim, Tromsø og Stavanger kan også mønstre imponerende koncertkalendere. I dag turnerer mange bands oftere end før, delvist som en følge af dalende fysisk pladesalg, hvilket gør det muligt, at de mest eftertragtede bands spiller mere end én koncert i Norge på deres tour.

Oslo Spektrum og Telenor Arena lægger gulv til de største koncerter i Oslo, mens Rockefeller Music Hall og Sentrum Scene må nøjes med de lidt mindre navne. Er du til clubbing og elektronisk musik bør du ikke snyde dig selv for hverken Blå (beliggende i Grünerløkka, en af Oslos mest trendy bydele) eller The Villa. Hertil kommer en både aktiv og talentfuld undergrundsscene.

I Bergen er det Griegshallen og Ole Bull Scene der oftest lægger udstyr til, mens udendørsstedet Koengen har budt på kæmpenavne som Bruce Springsteen og Foo Fighters. USF Verftet og Kvarteret har en mere ungdommelig og trendsættende profil.

Er du mere til klassisk musik finder du Oslos filharmoniske orkester i Oslo Konserthus (hvor du også kan høre både rock- og popkoncerter), mens det spektakulære Operahus byder på traditionel musik. Bergen Filharmonikaorkester, som havde Edvard Grieg som kunstnerisk direktør i 1880erne, spiller med jævne mellemrum i Grieghallen.

Et glimt fra Inferno

Få norske musikfestivaler har samme internationale status som Inferno Festivalen. Her er et solidt fokus på at præsentere verdens bedste black metal bands, og festivalen trækker årligt metalfans fra hele verden til Oslo. Den er blevet kåret til en af de 10 bedste af slagsen af Terrorizer magazines læsere, og er det norske metalfolks vigtigste samlingssted.

Find flere koncerter

Du behøver ikke vente til du er i Norge med at finde ud af, hvem der spiller.

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad