Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

På rundtur til festivalerne

Lad musikken og maden bestemme ruten
Der er mange festivaler i Norge, og det kan være svært at vælge. Den professionelle festivalfotograf Tord Litleskare viser vej.
A band performing in front of a big audience at Granittrock festival in Oslo
Granittrock, Oslo.
Photo: Granittrock

Det er sådan set bare at lade sin egen gode musiksmag vælge. Du kan finde dig selv alene foran scenen på en eksotisk, mindre kendt festival i Instagram-egnet natur, eller som del af et talstærkt publikum på en af landets større festivaler.

Sørg for regelmæssige pit-stop undervejs, og fyld din mave op med lokale godbidder på en af de mange madfestivaler.

Opdag ny musik – og nye rejsemål

Tord Litleskare er en frisindet fyr. Han er fotograf og chefredaktør på Gaffa Norge, den norske del af det største musikmagasin i Skandinavien.

"Heldigvis har vi på Gaffa lov til at dække den musikgenre og de kunstnere, vi selv bedst kan lide, og den frihed påvirker naturligvis i høj grad, hvilke festivaler jeg besøger i sommersæsonen."

Til at starte med udpeger Tord festivaler i de større byer, for her er der størst chance for, at de mest interessante kunstnere optræder. Det kunne være Pstereo i Torndheim, Utopia i Stavanger, Øyafestivalen og OverOslo i Oslo, samt Bergensfest i hjembyen Bergen.

"Ligesom så mange andre lader jeg festivalens line-up afgøre, om jeg kommer eller ej. Men det er også et spørgsmål om, hvor du er henne i livet. Da jeg var 17 eller 18, var stedet ligegyldigt. Det har nok ændret sig en smule," forklarer Tord.

Men han forstår de festivalgængere, der på samme tid hungrer efter usædvanlige naturoplevelser

"Vinjerock- og Trænafestivalerne passer ofte til de unge, der både vil have nye oplevelser midt i naturen, og har en trang til at opdage nye steder. Det giver et særligt dedikeret publikum, for det er trods alt en større investering af både tid og penge at rejse så langt."

Ad

Tord tilføjer, at en anden fordel ved at tage på en af de små festivaler er, at man ofte kan opleve de nye og fremadstormende bands før de bliver store nok til de største festivaler.

"Og der kommer flere og flere festivaler, der fokuserer på specifikke genrer. Nu om dage vælger folk festival alt efter deres måske mere eller mindre finurlige musiksmag. Der bliver stadigt færre af de helt store trækplastre som for eksempel Paul McCartney, og folks musiksmag ændrer sig hele tiden," siger Tord.

Åben dit sind – og din mund

Det samme kan siges om det stigende antal norske madfestivaler, der over årene har tilpasset sig det øgede fokus på lokal mad, hele året rundt, fra hele Norge.

I Haugesund kan du hvert år i august se 'Verdens Lengste Sildebord'. I Hjelmeland finder 'Norsk Frukt- og Laksefest' sted i september måned, mens Valdres er kendt vidt og bredt for den folkekære 'Rakfiskfestival', hvor der serveres fermenteret ørred. 'Sur & Bitter' er navnet på en festival for mikrobryggede øl i Sandnes hver september, og 'Klippfiskfestivalen' dominerer Kristiansund i slutningen af juni. Listen med madfestivaler bliver bare længere og længere for hvert år.
 

Mad- og musikelskere har endelig noget at være fælles om, når det kommer til at følge deres smag. Det er ret almindeligt at følge ens favoritkok eller yndlingsband rundt i landet. "Når store navne som Sting eller Elton John kommer til Norge, sker det tit, at de giver koncerter flere steder i landet," siger Tord.

Hvilke festivaloplevelser vil Tors Litleskare anbefale til folk, der er i Norge for første gang?

"Start med et par dage i hovedstaden Oslo for at finde ud af, hvad der sker. Tag derefter toget på en scenisk rejse over fjeldene til fjordene og Bergen, for at opleve min yndlingsfestival - Bergensfest."

Tilbage i 2014 fik Bergensfest en del opmærksomhed, da det lykkedes festivalen at hyre Lana del Rey til at spille blot to dage før udgivelsen af hendes album.

"Så var de ligesom på verdenskortet," siger Tord.

I år skal Gaffas norske chefredaktør og hans team dække mindst 22 festivaler.

"Når jeg ikke er på arbejde, så er jeg mange gange alligevel på festival. Bare fordi at det er et nyt og spændende rejsemål."

Planlæg din rundtur til de norske festivaler

Find mere information om festivalerne ved at klikke på kortet herunder.

Musikfestivaler
Eggstockfestivalen arrangeres av AKKS Bergen – en idealistisk musikkorganisasjon som arbeider med å tilrettelegge for aktivitet innen… Read more
Eggstockfestivalen 2019
Jærdagen og Jærnåttå på Bryne - den store happeningen hvert år!  Jærdagen er tre dager med handel,… Read more
Jærdagen og Jærnåttå
Musikkfestival nær sentrum i Stavanger. En lokal festival som holder til i naturskjønne omgivelser, midt i Stavanger. Området er kjempefint, og har… Read more
Mablis (musikkfestival)
25. og 26. mai, Tøyenparken: Musikk- og kulturfestival for barn og unge med konserter og aktiviteter Read more
Miniøya barnefestival
19.–22. juni, Grefsenkollen: Populær sommerfestival med byens fineste utsikt Read more
OverOslo
Denne helgen forvandles Bystranda i Kristiansand til Skandinavias største beach party. Read more
Palmesus 2019
Risør Kammermusikkfest er et musikkeventyr i særklasse med fremragende musikere i en sjarmerende by. Read more
Risør Kammermusikkfest
Southern Norway's most cozy music festival. Read more
Skral Festival
Nå går det mot Rock N Roll i Skånevik igjen! Det er eit fantastisk festivalteam under oppseiling, så dette skal bli veldig… Read more
SKÅNEVIK BLUESFESTIVAL
Du trenger ikke reise på festival når festivalen reiser til deg. Over 20 lokale artister tar turen til Vangen, og er klare for en magisk… Read more
DEN FESTIVALEN I VANGEN
Vikedal Roots Music Festival er en musikkfestival som arrangeres årlig i Vikedal, fem mil øst for Haugesund. Festivalen arrangeres over… Read more
VIKEDAL ROOTS MUSIC FESTIVAL
Vivid er en post-rock/post-metal festival i Kristiansand. Read more
VIVID Post-rock festival
Norges eldste visefestival har 25-års jubileum i 2018. Read more
Egersund Visefestival
Bygdefestivalen med sjel, stemning og mye bra musikk. Read more
Eikerapen Roots Festival 2019
The Karmøygeddon Metal Festival is an annual festival, located in Kopervik at the island of Karmøy, situated on the west coast of… Read more
KARMØYGEDDON METAL FESTIVAL 2019
Vise- og lyrikktradisjonen har dype røtter på Haugalandet. I over 2000 år har vi som bor ytterst «på bryggekanten av… Read more
VISE- OG LYRIKKFESTIVALEN
Madfestivaler
Sett av første helgen i september til fantastiske lokale råvarer, spennende retter og et yrende folkeliv på Bergen Matfestival! Read more
Bergen Matfestival 2019
Norsk Frukt- og Laksefest på Hjelmeland i Ryfylke. Norsk Frukt- og Laksefest har som mål å være en festdag for hele… Read more
Norsk Frukt- og Laksefest, Hjelmeland
The traditional Market Day in Bergen will be held for the 40th time. This annual event is featuring old-style market traders and a varied program of… Read more
The Market Day 2019
Kristiansands restauranter inviterer hvert år til VinHøst. Read more
VinHøst i Kristiansand
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Rejsendes egne billeder

  Kommende begivenheder

  Filtrer din søgning og se begivenhederne herunder.

  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen

  Ad
  Ad
  Ad
  Ad