Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Slottsfjell, Tønsberg Slottsfjell, Tønsberg
Credits
Slottsfjell, Tønsberg.
Photo: Patrick Dasilva
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

En kenders guide til Norges bedste musikfestivaler

Der er hundredvis af festivaler at vælge mellem, og set udefra kan det svært at finde rundt i dem alle sammen. Men fat mod – vi har fået forsangeren i rockbandet Bigbang og en af Norges førende guitarister, Øystein Greni, til at dele sine seks favoritfestivaler med os.

Øystein Greni er bedst kendt som sanger, sangskriver og guitarist i det norske band Bigbang, der har toppet hitlisterne flere gange. Bandet albumdebuterede i 1995, men det var ikke før år i 2000 at de fik deres gennembrud, med hitsinglen Girl in Oslo. Med 11 albums og hundredvis af koncerter på bagen har de haft stor succes både i Norge og i udlandet.

Bigbang er også i mange år blevet beskrevet som ”Norges bedste liveband”. Girl in Oslo og Wild Bird er navnene på nogle af deres mest kendte sange, men deres seneste single og titelsang fra det nyeste album, The Oslo Bowl, har også opnået en del spilletid i radioen. Der er en række gæsteoptrædender på albummet, blandt andet Lissie og Gillian Welch.

Uanset om du er til indie, rock, pop eller hiphop er det værd at udforske Øystein Grenis favoritfestivaler lidt nærmere.

Læs mere om festivalerne og se dem på kortet herunder.

Øystein GreniFoto: Julien Alary

Øystein Grenis foretrukne musikfestivaler

1. Øya, Oslo

”Fordi det er Øya, det er Oslo, og det er sommer. En sikker vinder”

2. Slottsfjell, Tønsberg

”Gode navne, tilbagelænet atmosfære og det bedste vejr. Med garanti”

3. og 4. Parkenfestivalen, Bodø og Buktafestivalen, Tromsø

”Afhængig hvor i Nord-Norge du befinder dig. Begge er fremragende”

5. National Music Day, Oslo

”Det er gratis, og der er mange up-and-coming kunstnere i miljøet lige nu”

6. By:Larm, Oslo

”Det er ligesom Austin, Texas, South by Southwest – bare lidt køligere”

Mere om festivalerne

Øya, Oslo
En af Oslos største musikfestivaler, med en plakat der altid indeholder store, internationale navne, talentfulde nye skud på stammen – og alt derimellem. Øya afholdes som regel i august. Læs mere.

Slottsfjell, Tønsberg
En rock- og popfestival i et af Norges mest spektakulære udendørs festivalområder, lige i hjertet af den historiske by Tønsberg. Hvert år i juli. Læs mere.

Parkenfestivalen, Bodø
En udendørs festival, der finder sted i Bodø hvert år i august. Parkenfestivalen blev afholdt første gang i 2006, og den bliver bare større og større for hvert år. Læs mere.

Buktafestivalen, Tromsø
En pop- og rockfestival, der finder sted under åben himmel i Tromsø i juli hvert år. Festivalen blev født i 2004 og besøges dagligt af 6.000 mennesker. Læs mere.

National Music Day, Oslo
En gratis musikfestival, der afholdes den første lørdag i juni, med næsten 40 udendørs scener og hundredvis af optrædende i alle genrer. Læs mere.

By:Larm, Oslo
På By:Larm er du garanteret spændende musikoplevelser med de bedste kunstnere fra Nordeuropa, både etablerede og upcoming. Festivalen afholdes i Oslo hvert år midt i februar. Læs mere.
 

Click to activate

Find flere koncerter og festivaler

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

Musik, hele tiden

Se alle vores toplister

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad