Skip to main content

Der er hundredvis af festivaler at vælge mellem, og set udefra kan det svært at finde rundt i dem alle sammen. Men fat mod – vi har fået forsangeren i rockbandet Bigbang og en af Norges førende guitarister, Øystein Greni, til at dele sine seks favoritfestivaler med os.

Øystein Greni er bedst kendt som sanger, sangskriver og guitarist i det norske band Bigbang, der har toppet hitlisterne flere gange. Bandet albumdebuterede i 1995, men det var ikke før år i 2000 at de fik deres gennembrud, med hitsinglen 'Girl in Oslo'. Med 11 albums og hundredvis af koncerter på bagen har de haft stor succes både i Norge og i udlandet.

Bigbang er også i mange år blevet beskrevet som 'Norges bedste liveband'. 'Girl in Oslo' og 'Wild Bird' er navnene på nogle af deres mest kendte sange, men deres seneste single og titelsang fra det nyeste album, 'The Oslo Bowl', har også opnået en del spilletid i radioen. Der er en række gæsteoptrædener på albummet, blandt andet Lissie og Gillian Welch.

Uanset om du er til indie, rock, pop eller hiphop er det værd at udforske Øystein Grenis favoritfestivaler lidt nærmere.

Øystein Grenis foretrukne musikfestivaler

1. Øya, Oslo

"Fordi det er Øya, det er Oslo, og det er sommer. En sikker vinder."

En af Oslos største musikfestivaler, med en plakat der altid inkluderer store internationale navne, talentfulde lokale navne og alt imellem.

2. Slottsfjell, Tønsberg

"Gode navne, tilbagelænet atmosfære og det bedste vejr. Med garanti."

En rock- og popfestival, der finder sted midt i et af Norges mest populære områder for festivaler under åben himmel - i hjertet af den historiske by Tønsberg. 

3. Parkenfestivalen, Bodø

"Afhængig hvor i Nord-Norge du befinder dig. Både Parkenfestivalen og Buktafestivalen er fremragende."

Parkenfestivalen er en udendørs festival, der finder sted hvert år i Bodø. Festivalen afholdtes for første gang i 2006, og den bliver større og større for hvert år.

4. Buktafestivalen, Tromsø

"Tjek denne festival ud, hvis du er i Tromsø."

Buktafestivalen er en udendørs pop- og rockfestival, der løber af stablen hvert år i Tromsø. Festivalen startede i 2004 og har en daglig kapacitet på 6.000 mennesker.

5. Musikkfest, Oslo

"Det er gratis, og der er mange up-and-coming kunstnere i miljøet lige nu."

Gratis musikfestival, der finder sted over hele Oslo. Omkring 40 udendørs scener og flere hundrede optrædener i mange forskellige genrer.

6. By:Larm, Oslo

"Det er lidt ligesom South by Southwest i Austin, Texas – bare lidt køligere..."

På By:Larm kan du se og ikke mindst høre nogle af de mest spændende kunstnere fra Nordeuropa, både etablerede bands og upcoming. Det norske svar på SPOT i Aarhus. Festivalen finder sted hvert år i Oslo.

Find flere koncerter og festivaler

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

Find din favoritfestival

Læs mere om festivalerne og se dem på kortet herunder.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider