Så er der åbent for de fleste danskere! Se den seneste information om coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Festivaler

Noget for alle dine sanser
Kultur bliver ofte bare bedre hvis man oplever den sammen med andre. I Norge er der festivaler for mad, musik og film - den norske festivalscene er mangeartet og fyldt med gode oplevelser.
Crowd listening to a concert at the OverOslo festival
OverOslo Festival.
Photo: Gunnar Kopperud / Fotografgunnarkopperud.no

VIGTIGT! Nogle begivenheder kan være aflyst eller udsat på grund af coronavirus-situationen.

At påstå, at der afholdes en festival i hver en krinkelkrog i Norge er måske en overdrivelse, men kun en lille en af slagsen. Norge er i dén grad et festivalland. Især i sommermånederne er der gang i musikfestivalerne i alle tænkelige genrer, fra pop og rock til jazz, blues og moderne eksperimenterende musik.

Festivaler af enhver slags 

De mest kendte musikfestivaler i Oslo er Øya, by:Larm og OverOslo. Øyafestivalen har en musikprofil der spænder fra indie over hiphop til elektronisk musik, By:Larm i centrum tiltrækker mange mennesker i starten af marts, og OverOslo giver dig en flot udsigt over hovedstaden fra Grefsenkollen-plateauet. Slottsfjellfestivalen i Tønsberg, Pstereo i Trondheim og Bukta i Tromsø er andre musikfestivaler af højeste karat.

Pstereo 2017
Pstereo 2017.
Photo: Pstereo
Pstereo festival in Trondheim
PLAY VIDEO

Norge er på mange måder et ekstremt land, så det kommer muligvis ikke som et chok at musikgenrer som black metal og jazz (og endda black jazz…) har en trofast fanskare her. Du kan opleve black metal på sit ypperste under Infernofestivalen, der afholdes hvert år til påske i Oslo. Jazzfestivalerne finder sted over hele landet, de største af slagsen i Molde, Kongsberg, Haugesund, Oslo og Lillehammer.

Og nu vi er ved ekstremerne: Under den internationale ekstremsportskonkurrence i Voss (Ekstremsportveko) løber der sædvanligvis nogle ret mindeværdige koncerter af stablen. Norge har måske ikke nogle glamourøse filmfestivaler med Hollywoodstjerner eller røde løbere, men der er et par meget unikke af slagsen for filmelskere. Den Internationale Filmfestival i Tromsø (januar) har en helt speciel stemning, mens Film fra Sør (Film fra syd) i Oslo viser nye og spændende film fra Asien, Afrika og Sydamerika.

Video Thumbnail - vimeo - BEST OF EKSTREMSPORTVEKO 2017
The best of Ekstremsportveko.
Photo: Ekstremsportveko
Ekstremsportveko i Voss
PLAY VIDEO

Mad – og især lokalproduceret mad – er blevet meget vigtig for nordmændene, og i de seneste par år er der poppet en række nye madfestivaler op rundt om i landet. Det kan synes uretfærdigt at nævne blot én, men Rakfiskfestivalen i Fagernes er klart en begivenhed der ikke bør misses, hvis du alligevel er på de kanter. Rakfisk er tørret fisk (ørred, nogle gange rødding), der er blevet saltet og derefter lagt i saltlage i to til tre måneder.

Og sidst, men ikke mindst, er der også en bred vifte af teater- og litteraturfestivaler, for de mere finkulturelle blandt os.

Sulten efter festivaler

Nordmændene er glade for at tage på festival, og rejsende fra udlandet er også begyndt at tage denne tradition til sig.

Landets over 900 festivaler sikrer, at der er lidt for enhver smag inden for musik, sport, mad, film, teater, litteratur og meget mere.

Når det kommer til afholdelse af festivaler er sommeren i særklasse den absolutte højsæson, men der løber festivaler af stablen hele året rundt, over hele landet.

Pakkeliste til festivalerne

Festivalerne i Norge kan give dig alle fire årstider på én og samme dag, og at pakke fornuftigt og praktisk kan ikke anbefales nok.

Lag-på-lag: Temperaturerne kan hurtigt skifte, og det kan være nødvendigt at fjerne et lag tøj eller tage et ekstra lag på. Letuldent tøj anbefales, også om sommeren. 

Regntøj/poncho: Det er bedst at være tør på en våd dag.

Gummistøvler: Du ser smart ud i dine sneakers eller converse-sko, men dine fødder bliver gladere i et par farverige gummistøvler hvis det regner. 

Insektspray: Der er også myg i Norge. 

Solbriller: Det regner forhåbentligt ikke hele tiden. 

Solcreme: Beskyt dig mod solens stråler. 

Oplader/powerbank: Det kan være en udfordring at lade mobilen op på en festival. 

Ørepropper: Giv dine ører en tiltrængt pause.

Lad dine mest dyrebare genstande bliver derhjemme.

Festivalguide og -kalender

Jazz- og Bluesfestivaler

Oplev for eksempel Europas ældste årlige jazzfestival i Molde. 

Pop- og rockfestivaler

Her er der som regel en god blanding af internationale navne og up-coming talenter fra lokalområdet.

Madfestivaler

I Norge er der bogstaveligt talt noget for enhver smag.

Bliv inspireret

Andre begivenheder

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig. Filtrer din søgning og find en passende begivenhed herunder.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen