Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Oslo Oslo
Credits
Oslo.
Photo: kenneth.spaberg/foap/visitnorway.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Noget for alle dine sanser

Kultur bliver ofte bare bedre hvis man oplever den sammen med andre.
I Norge er der festivaler for mad, musik og film - den norske festivalscene er mangeartet og fyldt med gode oplevelser.

At påstå, at der afholdes en festival i hver en krinkelkrog i Norge er måske en overdrivelse, men kun en lille en af slagsen. Især i sommermånederne er der gang i musikfestivalerne i alle tænkelige genrer, fra pop og rock til jazz, blues og moderne eksperimenterende musik.

De to største musikfestivaler i Oslo er Norwegian Wood og Øya. Den første fokuserer på bands fra den klassiske rocks guldalder, med hovednavne som Neil Young, Mark Knopfler og Patti Smith. Øyafestivalen appellerer derimod til et noget yngre publikum, med en musikprofil der spænder fra indie over hiphop til elektronisk musik. Slottsfjellfestivalen i Tønsberg, Pstereo i Trondheim og Bukta i Tromsø er andre musikfestivaler af højeste karat.

Norge er på mange måder et ekstremt land, så det kommer muligvis ikke som et chok at musikgenrer som black metal og jazz (og endda black jazz…) har en trofast fanskare her. Du kan opleve black metal på sit ypperste under Infernofestivalen, der afholdes hvert år til påske i Oslo. Jazzfestivalerne finder sted over hele landet, de største af slagsen i Molde, Kongsberg, Haugesund, Oslo og Lillehammer.  Og nu vi er ved ekstremerne: Under den internationale ekstremsportskonkurrence i Voss (Ekstremsportveko) løber der sædvanligvis nogle ret mindeværdige koncerter af stablen.

Norge har måske ikke nogle glamourøse filmfestivaler med Hollywoodstjerner eller røde løbere, men der er et par meget unikke af slagsen for filmelskere. Den Internationale Filmfestival i Tromsø (januar) har en helt speciel stemning, mens Film fra Sør (Film fra syd) i Oslo viser nye og spændende film fra Asien, Afrika og Sydamerika.

Mad – og især lokalproduceret mad – er blevet meget vigtig for nordmændene, og i de seneste par år er der poppet en række nye madfestivaler op rundt om i landet. Det kan synes uretfærdigt at nævne blot én, men Rakfiskfestivalen i Fagernes er klart en begivenhed der ikke bør misses, hvis du alligevel er på de kanter. Rakfisk er tørret fisk (ørred, nogle gange rødding), der er blevet saltet og derefter lagt i saltlage i to til tre måneder.

Og sidst men ikke mindst er der også en bred vifte af teater- og litteraturfestivaler, for de mere finkulturelle blandt os.

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad