Festivaler i Norge

Noget for alle dine sanser

Kultur bliver ofte bare bedre hvis man oplever den sammen med andre. I Norge er der festivaler for mad, musik og film - den norske festivalscene er mangeartet og fyldt med gode oplevelser.

Se festivalkalender

Sulten efter festivaler

Landets over 900 festivaler sikrer, at der er lidt for enhver smag inden for musik, sport, mad, film, teater, litteratur og meget mere.

Når det kommer til afholdelse af festivaler er sommeren i særklasse den absolutte højsæson, men der løber festivaler af stablen hele året rundt, over hele landet.

Pakkeliste til festivalerne

Festivalerne i Norge kan give dig alle fire årstider på én og samme dag, og at pakke fornuftigt og praktisk kan ikke anbefales nok.

Lag-på-lag: Temperaturerne kan hurtigt skifte, og det kan være nødvendigt at fjerne et lag tøj eller tage et ekstra lag på. Uldent tøj anbefales, også om sommeren.

Regntøj/poncho: Det er bedst at være tør på en våd dag.

Gummistøvler: Du ser smart ud i dine sneakers eller converse-sko, men dine fødder bliver gladere i et par farverige gummistøvler hvis det regner.

Insektspray: Der er også myg i Norge.

Solbriller: Det regner forhåbentligt ikke hele tiden.

Solcreme: Beskyt dig mod solens stråler.

Oplader/powerbank: Det kan være en udfordring at lade mobilen op på en festival.

Ørepropper: Giv dine ører en tiltrængt pause.

Lad dine mest dyrebare genstande bliver derhjemme.

At påstå, at der afholdes en festival i hver en krinkelkrog i Norge er måske en overdrivelse, men kun en lille en af slagsen. Norge er i dén grad et festivalland. Især i sommermånederne er der gang i musikfestivalerne i alle tænkelige genrer, fra pop og rock til jazz, blues og moderne eksperimenterende musik.

Festivaler af enhver slags

De mest kendte musikfestivaler i Oslo er Øya, by:Larm og OverOslo. Øyafestivalen har en musikprofil der spænder fra indie over hiphop til elektronisk musik, By:Larm i centrum tiltrækker mange mennesker i starten af marts, og OverOslo giver dig en flot udsigt over hovedstaden fra Grefsenkollen-plateauet. Slottsfjellfestivalen i Tønsberg, Pstereo i Trondheim og Bukta i Tromsø er andre musikfestivaler af højeste karat.

Norge er på mange måder et ekstremt land, så det kommer muligvis ikke som et chok at musikgenrer som black metal og jazz har en trofast fanskare her. Du kan opleve norsk black metal på sit ypperste under Infernofestivalen, der afholdes hvert år til påske i Oslo. Jazzfestivalerne finder sted over hele landet, de største af slagsen i Bergen, Molde, Kongsberg, Haugesund, Oslo og Lillehammer.

Og nu vi er ved ekstremerne: Under den internationale ekstremsportskonkurrence i Voss (Ekstremsportveko) løber der sædvanligvis nogle ret mindeværdige koncerter af stablen. Gå ikke glip af Vossajazz, der som regel afholdes i april.

Norge har også nogle helt unikke filmfestivaler. Den Internationale Filmfestival i Tromsø (januar) har en helt speciel arktisk stemning, mens Film fra Sør (Film fra syd) i Oslo viser nye og spændende film fra Asien, Afrika og Sydamerika. I Bergen afholdes den populære internationale filmfestival BIFF i oktober måned.

Mad – og især lokalproduceret mad – er blevet meget vigtig for nordmændene, og i de seneste par år er der poppet en række nye madfestivaler op rundt om i landet. Det kan synes uretfærdigt at nævne blot én, men Rakfiskfestivalen i Fagernes er klart en begivenhed der ikke bør misses, hvis du alligevel er på de kanter. Rakfisk er tørret fisk (ørred, nogle gange rødding), der er blevet saltet og derefter lagt i saltlage i to til tre måneder.

Og sidst, men ikke mindst, er der også en bred vifte af teater- og litteraturfestivaler, for de mere finkulturelle blandt os.

Jazz- og Bluesfestivaler

Oplev for eksempel Europas ældste årlige jazzfestival i Molde. 

Bliv inspireret

Andre begivenheder

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig. Filtrer din søgning og find en passende begivenhed herunder.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejds partnere.

Senest besøgte sider