VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Food and drink in Stavanger, Fjord Norway
Table tales - food culture in Stavanger.
Photo: Bleed / True Stories / Visitnorway.com

muteplay/pauseplay/pause

Mad og drikke i Stavanger

Havneby med Michelin-stjerner

De to Michelin-belønnede restauranter RE-NAA og Sabi Omakase er konstant på jagt efter lokale madvarer af friskeste kvalitet, og deres entusiasme smitter af på andre spisesteder i hele Stavanger-regionen.

"Vi har gjort det til vores livsværk at vise denne fantastiske landsdel frem gennem den mad, vi serverer," forklarer Sven Erik Renaa. Han ejer og er chefkok på restaurant RE-NAA, som han og hans kone, Torill, driver i fællesskab.

"Den største fordel ved at have en restaurant her i byen er, at alting er så lokalt. Skaldyr, grøntsager, vildt og svampe. Alt det, vi har brug for, er kun en halv time væk," siger Sven Erik, og Torill tilføjer: "Ligesom man taler om jordbund eller 'terroir' i forbindelse med vin, taler man om jordbund i forbindelse med lammekød."

Mange andre restauranter satser på at nå samme kulinariske højder, deriblandt N.B. Sørensen Annen Etage, Hall Toll, Spiseriet, Tango Bar & Kjøkken, Gaffel & karaffel, 26 North og Fish & Cow. En mere bistroagtig stemning og et tilsvarende lavere prisniveau finder man for eksempel på Renaa Matbaren og Renaa Xpress, Skagen, N.B. Sørensen 1 etg., Bølgen & Moi, Vågen ved Fisketorget (det lokale fiskemarked), Kitchen & Table, Bevaremegvel og Salza.

"Selvom midtbyen er ret lille, har den et virkelig urbant og pulserende miljø. Gadekunst, hipsterbarer og caféer skyder op overalt," siger Sven Erik.

Lokale producenter har også leveret delikatesser til toprestauranter i andre lande, blandt andet den verdensberømte restaurant Noma i København.

At der er en skærpet appetit på at spise lokalt i Stavanger-regionen kan man også opleve på de mange festivaler med fokus på mad- og drikkevarer. Gladmatfestivalen i juli er den største af slagsen, tæt fulgt af Stavanger Vinfestival. I den nærliggende Hjelmeland Kommune afholdes der hvert år en frugt- og laksefestival, og i Bryne fejrer man de lokale kartofler med manér.

"Stavanger har en rig historie, og på konservesmuseet (Norsk Hermetikkmuseum) kan du få indblik i, hvordan byen eksporterede røgede sardiner til hele verden i begyndelsen af 1800-tallet," fortæller Sven Erik. Han går meget op i at skabe sine egne ting ud fra gamle traditioner. Denne tilgang kan bruges til at beskrive den markante nye trend, der præger Stavanger og hele regionen.

"Hvis du aldrig har været her før, så kom og se, hvad vi har gang i," siger Sven Erik.

Find mere inspiration på Stavangers officielle hjemmeside.

Food on a plate at Tango Bar & Kjøkken in Stavanger, Fjord Norwa
Tango Bar & Kjøkken i Stavanger.
Photo: Tango Bar & Kjøkken
Chefs at Norsk Frukt- og Laksefest in Stavanger, Fjord Norway
Norsk Frukt- og Laksefest i Stavanger.
Photo: Norsk Frukt- og Laksefest
Gladmat festival in Stavanger, Fjord Norway
Gladmat i Stavanger.
Photo: Gladmat
Restaurant Gaffel & karaffel in Stavanger, Fjord Norway
Gaffel & karaffel i Stavanger.
Photo: Gaffel & karaffel
A clamshell with seafood at the restaurant Fish & Cow in Stavanger, Fjord Norway
Fish & Cow i Stavanger.
Photo: Fish & Cow

Michelin-restauranter og kulinarisk luksus i Stavanger

I den senere tid har Stavanger skabt sin egen stærke identitet i kraft af ambitiøse kokke, der gør en stor indsats for at løfte lokal mad til nye højder og frembringe kulinariske oplevelser, du ikke finder noget andet sted.

Stavanger er lig med skaldyr

På en spadseretur rundt i de travle, smalle gader bliver man hurtigt klar over, at byen ligger omgivet af hav til næsten alle sider. Så når det gælder friske skaldyr, er Stavanger svær at slå.

Snup en burger eller noget andet nem mad

Selvom denne by er kendt for sin høje kulinariske standard, kan man også få ukompliceret og virkelig lækker mad til rimelige priser, som ofte serveres på hyggelige steder i og omkring centrum.

Nye og traditionelle vandingshuller i Stavanger

Stavangers lokalbefolkning er flinke til at frekventere byens serveringssteder både nat og dag. Her kan man altid gå efter lyden af glade gæster, hvad enten den kommer fra en trendy kaffebar eller et brunt værtshus.

Bliv inspireret

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Stadig sulten?

Filtrér din søgning og se nærmere på mulighederne nedenfor. Find mere inspiration på Stavangers officielle hjemmeside.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen