There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd
Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde
Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet
Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge
Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge
Campcation – Book camping over hele Norge med Campcation
Vy - det skal være let at rejse grønt
SJ NORD - eventyret starter i toget
Vy express - gør det let at rejse grønt med bus
NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser
Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab
DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo
AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse
Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg
Arctic Campers - lej en autocamper i Norge
Cabin Campers - din hytte på fire hjul
Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'
Fjord Tours - Norge i en nøddeskal®, den mest populære rundtur i Norge
Authentic Scandinavia - rejs som de lokale
Up Norway - skræddersyede rejser fra eksperterne
Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie
Booknordics.com – hundredvis af aktiviteter, rundture og cruises i Norge
Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran
Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture
Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge
50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper
Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge
Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil
Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.
Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året
Rauland - skiferie i betagende fjeldlandskab
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
De to Michelin-belønnede restauranter RE-NAA og Sabi Omakase er konstant på jagt efter lokale madvarer af friskeste kvalitet, og deres entusiasme smitter af på andre spisesteder i hele Stavanger-regionen.
"Vi har gjort det til vores livsværk at vise denne fantastiske landsdel frem gennem den mad, vi serverer," forklarer Sven Erik Renaa. Han ejer og er chefkok på restaurant RE-NAA, som han og hans kone, Torill, driver i fællesskab.
"Den største fordel ved at have en restaurant her i byen er, at alting er så lokalt. Skaldyr, grøntsager, vildt og svampe. Alt det, vi har brug for, er kun en halv time væk," siger Sven Erik, og Torill tilføjer: "Ligesom man taler om jordbund eller 'terroir' i forbindelse med vin, taler man om jordbund i forbindelse med lammekød."
Mange andre restauranter satser på at nå samme kulinariske højder, deriblandt N.B. Sørensen Annen Etage, Hall Toll, Spiseriet, Tango Bar & Kjøkken, Gaffel & karaffel, 26 North og Fish & Cow. En mere bistroagtig stemning og et tilsvarende lavere prisniveau finder man for eksempel på Renaa Matbaren og Renaa Xpress, Skagen, N.B. Sørensen 1 etg., Bølgen & Moi, Vågen ved Fisketorget (det lokale fiskemarked), Kitchen & Table, Bevaremegvel og Salza.
"Selvom midtbyen er ret lille, har den et virkelig urbant og pulserende miljø. Gadekunst, hipsterbarer og caféer skyder op overalt," siger Sven Erik.
Lokale producenter har også leveret delikatesser til toprestauranter i andre lande, blandt andet den verdensberømte restaurant Noma i København.
At der er en skærpet appetit på at spise lokalt i Stavanger-regionen kan man også opleve på de mange festivaler med fokus på mad- og drikkevarer. Gladmatfestivalen i juli er den største af slagsen, tæt fulgt af Stavanger Vinfestival. I den nærliggende Hjelmeland Kommune afholdes der hvert år en frugt- og laksefestival, og i Bryne fejrer man de lokale kartofler med manér.
"Stavanger har en rig historie, og på konservesmuseet (Norsk Hermetikkmuseum) kan du få indblik i, hvordan byen eksporterede røgede sardiner til hele verden i begyndelsen af 1800-tallet," fortæller Sven Erik. Han går meget op i at skabe sine egne ting ud fra gamle traditioner. Denne tilgang kan bruges til at beskrive den markante nye trend, der præger Stavanger og hele regionen.
"Hvis du aldrig har været her før, så kom og se, hvad vi har gang i," siger Sven Erik.
Find mere inspiration på Stavangers officielle hjemmeside.
I den senere tid har Stavanger skabt sin egen stærke identitet i kraft af ambitiøse kokke, der gør en stor indsats for at løfte lokal mad til nye højder og frembringe kulinariske oplevelser, du ikke finder noget andet sted.
2-stjerners Michelin-restaurant! Sven Erik Renaa med team tilbyr sitt beste i en satt smaksmeny. I det lekre…
Go to: RE-NAA2-stjerners Michelin-restaurant! Sven Erik Renaa med team tilbyr sitt beste i en satt smaksmeny. I det lekre…
Sabi Omakase var den første sushi-restauranten til å få Michelin-status i Norge! Sushimaster Roger Asakil Joya…
Go to: Sabi OmakaseSabi Omakase var den første sushi-restauranten til å få Michelin-status i Norge! Sushimaster Roger Asakil Joya…
En intim restaurant med 30 sitteplasser i hjerter av Stavanger sentrum med en meny av høy kvalitet med fokus…
Go to: Tango RestaurantEn intim restaurant med 30 sitteplasser i hjerter av Stavanger sentrum med en meny av høy kvalitet med fokus…
Spiseriet er en restaurant i toppklasse i den vakre foajeen i Stavanger konserthus, med utsikt til fjorden.…
Go to: SpiserietSpiseriet er en restaurant i toppklasse i den vakre foajeen i Stavanger konserthus, med utsikt til fjorden.…
På en spadseretur rundt i de travle, smalle gader bliver man hurtigt klar over, at byen ligger omgivet af hav til næsten alle sider. Så når det gælder friske skaldyr, er Stavanger svær at slå.
Et spisested med fisk og sjømat, der menyen baserer seg på dagens fangst. Fisketorgets entusiastiske kokker…
Go to: Fisketorget Stavanger - restaurantenEt spisested med fisk og sjømat, der menyen baserer seg på dagens fangst. Fisketorgets entusiastiske kokker…
Selvom denne by er kendt for sin høje kulinariske standard, kan man også få ukompliceret og virkelig lækker mad til rimelige priser, som ofte serveres på hyggelige steder i og omkring centrum.
Matbaren er en skikkelig fransk bistro i Stavanger hvor du vil oppleve god stemning, solid håndverk, ekte…
Go to: Renaa MatbarenMatbaren er en skikkelig fransk bistro i Stavanger hvor du vil oppleve god stemning, solid håndverk, ekte…
Stavangers lokalbefolkning er flinke til at frekventere byens serveringssteder både nat og dag. Her kan man altid gå efter lyden af glade gæster, hvad enten den kommer fra en trendy kaffebar eller et brunt værtshus.
Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.
Filtrér din søgning og se nærmere på mulighederne nedenfor. Find mere inspiration på Stavangers officielle hjemmeside.
Med over 1.000 fjorde over hele landet kan det være svært at finde ud af, hvilke af Norges fjorde, man gerne vil se. Lær mere om forskellene på de mest kendte fjorde.
Fra søde sager som bær, vafler og cider til saltet kød og nogle af verdens bedste oste. Og - naturligvis - friske fisk og skaldyr: kongekrabbe, laks og den arktiske torsk.
Norge er godt i gang med at blive et kulinarisk knudepunkt for gode restauranter og spisesteder, der er en rejse værd! I landet med den lange kystlinje, fjorde og fjelde kan du få madoplevelser, der ikke kender sin mage i resten af verden.
Norsk cider og frugtmost høster internationale guldmedaljer og fremstilles af folk, der ikke er bange for at bryde med traditionerne. Smag de nye trends, serveret på frugtplantagerne i skønne landskaber eller på nogle af verdens bedste barer.
Tilbage til toppen