There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd
Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde
Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet
Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge
Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed
Vy - det skal være let at rejse grønt
SJ NORD - eventyret starter i toget
Vy express - gør det let at rejse grønt med bus
NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser
DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo
AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse
Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg
Arctic Campers - lej en autocamper i Norge
Nordic Campers - den eneste rigtige måde at se Norge!
Cabin Campers - din hytte på fire hjul
Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab
Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'
Authentic Scandinavia - spændende ture i Norge
Up Norway - skræddersyede rejser
Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie
Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran
Fjord Tours - oplev Norge i en Nøddeskal® med bare én billet
Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture
Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge
50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper
Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge
Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil
Booknordics.com – aktiviteter, safari, udflugter, ekspeditioner, hytter og eventyrophold
Expa Rejser - Oplevelser og udfordringer
Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge
Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
De to Michelin-belønnede restauranter RE-NAA og Sabi Omakase er konstant på jagt efter lokale madvarer af friskeste kvalitet, og deres entusiasme smitter af på andre spisesteder i hele Stavanger-regionen.
"Vi har gjort det til vores livsværk at vise denne fantastiske landsdel frem gennem den mad, vi serverer," forklarer Sven Erik Renaa. Han ejer og er chefkok på restaurant RE-NAA, som han og hans kone, Torill, driver i fællesskab.
"Den største fordel ved at have en restaurant her i byen er, at alting er så lokalt. Skaldyr, grøntsager, vildt og svampe. Alt det, vi har brug for, er kun en halv time væk," siger Sven Erik, og Torill tilføjer: "Ligesom man taler om jordbund eller 'terroir' i forbindelse med vin, taler man om jordbund i forbindelse med lammekød."
Mange andre restauranter satser på at nå samme kulinariske højder, deriblandt N.B. Sørensen Annen Etage, Hall Toll, Spiseriet, Tango Bar & Kjøkken, Gaffel & karaffel, 26 North og Fish & Cow. En mere bistroagtig stemning og et tilsvarende lavere prisniveau finder man for eksempel på Renaa Matbaren og Renaa Xpress, Skagen, N.B. Sørensen 1 etg., Bølgen & Moi, Vågen ved Fisketorget (det lokale fiskemarked), Kitchen & Table, Bevaremegvel og Salza.
"Selvom midtbyen er ret lille, har den et virkelig urbant og pulserende miljø. Gadekunst, hipsterbarer og caféer skyder op overalt," siger Sven Erik.
Lokale producenter har også leveret delikatesser til toprestauranter i andre lande, blandt andet den verdensberømte restaurant Noma i København.
At der er en skærpet appetit på at spise lokalt i Stavanger-regionen kan man også opleve på de mange festivaler med fokus på mad- og drikkevarer. Gladmatfestivalen i juli er den største af slagsen, tæt fulgt af Stavanger Vinfestival. I den nærliggende Hjelmeland Kommune afholdes der hvert år en frugt- og laksefestival, og i Bryne fejrer man de lokale kartofler med manér.
"Stavanger har en rig historie, og på konservesmuseet (Norsk Hermetikkmuseum) kan du få indblik i, hvordan byen eksporterede røgede sardiner til hele verden i begyndelsen af 1800-tallet," fortæller Sven Erik. Han går meget op i at skabe sine egne ting ud fra gamle traditioner. Denne tilgang kan bruges til at beskrive den markante nye trend, der præger Stavanger og hele regionen.
"Hvis du aldrig har været her før, så kom og se, hvad vi har gang i," siger Sven Erik.
Find mere inspiration på Stavangers officielle hjemmeside.
I den senere tid har Stavanger skabt sin egen stærke identitet i kraft af ambitiøse kokke, der gør en stor indsats for at løfte lokal mad til nye højder og frembringe kulinariske oplevelser, du ikke finder noget andet sted.
Sven Erik Renaa med team tilbyr sitt beste i en satt smaksmeny. I det lekre lokalet er skillet gjester, kokker…
Go to: RE-NAASven Erik Renaa med team tilbyr sitt beste i en satt smaksmeny. I det lekre lokalet er skillet gjester, kokker…
Sabi Omakase var den første sushi-restauranten til å få Michelin-status i Norge! Sushimaster Roger Asakil Joya…
Go to: Sabi OmakaseSabi Omakase var den første sushi-restauranten til å få Michelin-status i Norge! Sushimaster Roger Asakil Joya…
Spiseriet is a top-class restaurant in the beautiful foyer of Stavanger Concert Hall, with a view of the…
Go to: SpiserietSpiseriet is a top-class restaurant in the beautiful foyer of Stavanger Concert Hall, with a view of the…
An intimate restaurant with 30 seats in the heart of Stavanger city center with a high-quality menu with a…
Go to: Tango RestaurantAn intimate restaurant with 30 seats in the heart of Stavanger city center with a high-quality menu with a…
På en spadseretur rundt i de travle, smalle gader bliver man hurtigt klar over, at byen ligger omgivet af hav til næsten alle sider. Så når det gælder friske skaldyr, er Stavanger svær at slå.
Honesty, authenticity and certainty. These are the simple basic pillars on which both Japanese cuisine and…
Go to: Sabi Sushi StavangerHonesty, authenticity and certainty. These are the simple basic pillars on which both Japanese cuisine and…
A restaurant with fish and seafood, where the menu is based on today's catch. The Fish Market's enthusiastic…
Go to: Fish Market Stavanger the restaurantA restaurant with fish and seafood, where the menu is based on today's catch. The Fish Market's enthusiastic…
Selvom denne by er kendt for sin høje kulinariske standard, kan man også få ukompliceret og virkelig lækker mad til rimelige priser, som ofte serveres på hyggelige steder i og omkring centrum.
Velkommen til kafé og pizzeria i Sølvberget, i hjertet av Stavanger. På Renaa Xpress kan du nyte brød og…
Go to: Renaa:Xpress SølvbergetVelkommen til kafé og pizzeria i Sølvberget, i hjertet av Stavanger. På Renaa Xpress kan du nyte brød og…
Matbaren is a real French bistro in Stavanger, where you will experience a good atmosphere, solid…
Go to: Renaa MatbarenMatbaren is a real French bistro in Stavanger, where you will experience a good atmosphere, solid…
Stavangers lokalbefolkning er flinke til at frekventere byens serveringssteder både nat og dag. Her kan man altid gå efter lyden af glade gæster, hvad enten den kommer fra en trendy kaffebar eller et brunt værtshus.
Salon du Nord i Victoria Hotel er det perfekte sted og møteplass når man skal ut å spise, gå i…
Go to: Salon du NordSalon du Nord i Victoria Hotel er det perfekte sted og møteplass når man skal ut å spise, gå i…
Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.
Filtrér din søgning og se nærmere på mulighederne nedenfor. Find mere inspiration på Stavangers officielle hjemmeside.
Med over 1.000 fjorde over hele landet kan det være svært at finde ud af, hvilke af Norges fjorde, man gerne vil se. Lær mere om forskellene på de mest kendte fjorde.
Fra søde sager som bær, vafler og cider til saltet kød og nogle af verdens bedste oste. Og - naturligvis - friske fisk og skaldyr: kongekrabbe, laks og den arktiske torsk.
Norge er godt i gang med at blive et kulinarisk knudepunkt for gode restauranter og spisesteder, der er en rejse værd! I landet med den lange kystlinje, fjorde og fjelde kan du få madoplevelser, der ikke kender sin mage i resten af verden.
Norsk cider og frugtmost høster internationale guldmedaljer og fremstilles af folk, der ikke er bange for at bryde med traditionerne. Smag de nye trends, serveret på frugtplantagerne i skønne landskaber eller på nogle af verdens bedste barer.
Tilbage til toppen