There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd
Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde
Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet
De Historiske hoteller og restauranter - charmerende overnatning
Hostelling International - døren til Norge
Smarthotel - bedst til prisen, smart beliggenhed, skandinavisk morgenbuffet
Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab
AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse
Vy express - gør det let at rejse grønt med bus
Stena Line - tag færgen til og fra Norge
DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo
Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg
Arctic Campers - lej en autocamper i Norge
Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'
Authentic Scandinavia - spændende ture i Norge
Up Norway - skræddersyede rejser
Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie
Fjord Tours - oplev Norge i en Nøddeskal® med bare én billet
50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
De to Michelin-belønnede restauranter RE-NAA og Sabi Omakase er konstant på jagt efter lokale madvarer af friskeste kvalitet, og deres entusiasme smitter af på andre spisesteder i hele Stavanger-regionen.
"Vi har gjort det til vores livsværk at vise denne fantastiske landsdel frem gennem den mad, vi serverer," forklarer Sven Erik Renaa. Han ejer og er chefkok på restaurant RE-NAA, som han og hans kone, Torill, driver i fællesskab.
"Den største fordel ved at have en restaurant her i byen er, at alting er så lokalt. Skaldyr, grøntsager, vildt og svampe. Alt det, vi har brug for, er kun en halv time væk," siger Sven Erik, og Torill tilføjer: "Ligesom man taler om jordbund eller 'terroir' i forbindelse med vin, taler man om jordbund i forbindelse med lammekød."
Mange andre restauranter satser på at nå samme kulinariske højder, deriblandt N.B. Sørensen Annen Etage, Hall Toll, Spiseriet, Tango Bar & Kjøkken, Gaffel & karaffel, 26 North og Fish & Cow. En mere bistroagtig stemning og et tilsvarende lavere prisniveau finder man for eksempel på Renaa Matbaren og Renaa Xpress, Skagen, N.B. Sørensen 1 etg., Bølgen & Moi, Vågen ved Fisketorget (det lokale fiskemarked), Kitchen & Table, Bevaremegvel og Salza.
"Selvom midtbyen er ret lille, har den et virkelig urbant og pulserende miljø. Gadekunst, hipsterbarer og caféer skyder op overalt," siger Sven Erik.
Lokale producenter har også leveret delikatesser til toprestauranter i andre lande, blandt andet den verdensberømte restaurant Noma i København.
At der er en skærpet appetit på at spise lokalt i Stavanger-regionen kan man også opleve på de mange festivaler med fokus på mad- og drikkevarer. Gladmatfestivalen i juli er den største af slagsen, tæt fulgt af Stavanger Vinfestival. I den nærliggende Hjelmeland Kommune afholdes der hvert år en frugt- og laksefestival, og i Bryne fejrer man de lokale kartofler med manér.
"Stavanger har en rig historie, og på konservesmuseet (Norsk Hermetikkmuseum) kan du få indblik i, hvordan byen eksporterede røgede sardiner til hele verden i begyndelsen af 1800-tallet," fortæller Sven Erik. Han går meget op i at skabe sine egne ting ud fra gamle traditioner. Denne tilgang kan bruges til at beskrive den markante nye trend, der præger Stavanger og hele regionen.
"Hvis du aldrig har været her før, så kom og se, hvad vi har gang i," siger Sven Erik.
Find mere inspiration på Stavangers officielle hjemmeside.
I den senere tid har Stavanger skabt sin egen stærke identitet i kraft af ambitiøse kokke, der gør en stor indsats for at løfte lokal mad til nye højder og frembringe kulinariske oplevelser, du ikke finder noget andet sted.
Renaa: Atriet er et stort og luftig indre gårdsrom med vakre vegger og høyt under taket. Det ligger rett…
Go to: Renaa: AtrietRenaa: Atriet er et stort og luftig indre gårdsrom med vakre vegger og høyt under taket. Det ligger rett…
Ønsker du en helt spesiell opplevelse, så tilbyr Sabi Sushi Omakase. Sabi Omakase fikk en stjerne…
Go to: Sabi OmakaseØnsker du en helt spesiell opplevelse, så tilbyr Sabi Sushi Omakase. Sabi Omakase fikk en stjerne…
Sørensens familiestuer - helt i toppen! Går du opp trappen til 2. etage i N.B. Sørensensdampskibsexpedition,…
Go to: N.B. Sørensens Dampskibsexpedition 2. EtageSørensens familiestuer - helt i toppen! Går du opp trappen til 2. etage i N.B. Sørensensdampskibsexpedition,…
Mat og drikke er også kultur, og en viktig del av totalopplevelsen, og med sin internasjonale mat med fokus på…
Go to: SpiserietMat og drikke er også kultur, og en viktig del av totalopplevelsen, og med sin internasjonale mat med fokus på…
Velkommen til "nye Tango". Med sine 30 kuverter er Tango det perfekte stedet for business-middagen, den…
Go to: Tango RestaurantVelkommen til "nye Tango". Med sine 30 kuverter er Tango det perfekte stedet for business-middagen, den…
På en spadseretur rundt i de travle, smalle gader bliver man hurtigt klar over, at byen ligger omgivet af hav til næsten alle sider. Så når det gælder friske skaldyr, er Stavanger svær at slå.
Sabi (japansk) symboliser enkelhet og renhet. Dette er prinsippene Sabi Sushi er tuftet på. High-end take-away…
Go to: Sabi Sushi StavangerSabi (japansk) symboliser enkelhet og renhet. Dette er prinsippene Sabi Sushi er tuftet på. High-end take-away…
Et spisested med fisk og sjømat, der menyen baserer seg på dagens fangst. Fisketorgets entusiastiske kokker…
Go to: Fisketorget Stavanger restaurantenEt spisested med fisk og sjømat, der menyen baserer seg på dagens fangst. Fisketorgets entusiastiske kokker…
Selvom denne by er kendt for sin høje kulinariske standard, kan man også få ukompliceret og virkelig lækker mad til rimelige priser, som ofte serveres på hyggelige steder i og omkring centrum.
Renaa Matbaren (øvre etasje) er et ujålete, koselig og uformelt spisested i bistrostil, med god stemning,…
Go to: Renaa MatbarenRenaa Matbaren (øvre etasje) er et ujålete, koselig og uformelt spisested i bistrostil, med god stemning,…
Renaa: Xpress finner du i selveste Stavanger kulturhus på Sølvberget. Vi har en stor restaurant inne, og en…
Go to: Renaa: XpressRenaa: Xpress finner du i selveste Stavanger kulturhus på Sølvberget. Vi har en stor restaurant inne, og en…
Særpreg På bryggen til Norsk Oljemuseum finner du et av Stavangers beste brasserier. Museet har en…
Go to: Bølgen & Moi StavangerSærpreg På bryggen til Norsk Oljemuseum finner du et av Stavangers beste brasserier. Museet har en…
Med arktiske råvarer og smaker fra Manhatten har Marcus Samuelsson skapt et spennende spisested med…
Go to: Kitchen & TableMed arktiske råvarer og smaker fra Manhatten har Marcus Samuelsson skapt et spennende spisested med…
N.B. Sørensens Damskibsexpedition 1 etage Når du kommer inn i lokalet, forstår du hvorfor N.B. Sørensens…
Go to: N.B. Sørensens Dampskibsexpedition 1 etageN.B. Sørensens Damskibsexpedition 1 etage Når du kommer inn i lokalet, forstår du hvorfor N.B. Sørensens…
Stavangers lokalbefolkning er flinke til at frekventere byens serveringssteder både nat og dag. Her kan man altid gå efter lyden af glade gæster, hvad enten den kommer fra en trendy kaffebar eller et brunt værtshus.
Velkommen til "nye Tango". Med sine 30 kuverter er Tango det perfekte stedet for business-middagen, den…
Go to: Tango RestaurantVelkommen til "nye Tango". Med sine 30 kuverter er Tango det perfekte stedet for business-middagen, den…
[:vju] Restaurant & Skybar ligger i 21. etasje i Stavangers høyeste bygning, Scandic Forum, rett ved…
Go to: [:vju] Restaurant & Skybar[:vju] Restaurant & Skybar ligger i 21. etasje i Stavangers høyeste bygning, Scandic Forum, rett ved…
Dette er Norges første nyhetscafé (se opp for etterligninger)! Stedet ble etablert i 1990. Her får du alltid…
Go to: Newsman NyhetscaféDette er Norges første nyhetscafé (se opp for etterligninger)! Stedet ble etablert i 1990. Her får du alltid…
FRI BAR (tidligere Tørst juicebar) ble åpnet i 2015, og har siden det kunnet by tørste turister og…
Go to: FRI BAR coffee & cocktailsFRI BAR (tidligere Tørst juicebar) ble åpnet i 2015, og har siden det kunnet by tørste turister og…
Den internationalt anerkendte DJ Charlotte Thorstvedt guider dig gennem sin fødeby Stavanger.
Det kræver ikke nødvendigvis det store at rejse 'grønt', især ikke i Stavanger. Bloggeren Frida Ottesen introducerer dig for nogle af regionens øko-aktiviteter.
Allerede hjemmefra kan du få gode idéer til, hvad du vil have at spise eller drikke. Filtrér din søgning og se nærmere på mulighederne nedenfor. Find mere inspiration på Stavangers officielle hjemmeside.
I det vestlige Norge skærer de smalle fjorde sig langt ind i landet, omgivet af stejle fjelde med brusende vandfald og gletsjere. Her er spændende arkitektur og madoplevelser til at mætte selv den mest sultne gæst.
Betagende omgivelser med smukke fjorde, fjelde og lange hvide sandstrande karakteriserer Stavanger-regionen, der også er hjem for et stort antal museer og årlige kulturbegivenheder.
Lokale kornvarer og grøntsager, lam og røget kød af højeste kvalitet, vilde bær samt fisk – naturligvis – er vigtige bestanddele i det norske køkken.
Forestil dig selv på fjeldet, hundredvis af meter over havets overflade, med flotte udsigter hvor end du drejer dig. I Ryfylke er selve naturen hovedattraktionen.
Tilbage til toppen