Michelin-restauranter, street food og alt der i mellem. Oslo har en bred vifte af forskellige restauranter, spisesteder, caféer og barer.
De friske ingrediensers hovedstad
Så bliver det ikke friskere! Her kan du sætte tænderne i friskfangede fisk og skaldyr direkte på havnen, eller vælge et spisested med egen køkkenhave. Mange restauranter forsynes fra grønne lommer i byen, som for eksempel Vulkan eller Losæter. På Losæter høster Maeemo-kokken Esben Holmboe Bang rosenblade til retter på restaurantens menukort.
”Oslo koger lige nu. Der sker så meget nyt og spændende, og med nærheden til hav og natur er hovedstaden et specielt godt sted at drive en restaurant,” siger Holmboe Bang. På Maaemo bruges udelukkende norske råvarer - som erstatning for citron, der ikke vokser i Norge, bruges for eksempel myresyre.
"Vores koncept er, at vi ønsker, at kunderne skal få smagen af Norge," forklarer Holmboe Bang. Maaemo er fast inventar på den prestigefulde liste 'The World's 50 Best Restaurants'.
Der findes også mere budgetvenlige muligheder for at smage på Norge. Talentfulde kokke har nemlig for nylig åbnet nogle mere uformelle spisesteder – hvor de også selv ynder at hænge ud.
Oslo har også ambitiøse madaktører fra resten af verden. Prøv for eksempel thailandske Plah, italienske Baltazar, japanske Alex Sushi og Omakase by Alex Cabiao, franskinspirerede À l’aise eller pintxos-restauranten TXOTX.
Social dining og koncepter med madboder og borde, der lægger op til fællesspisning, finder du i Mathallen og ved fjorden på Vippa. Der er også en spirende kultur for food trucks i Oslo. Du kunne også kombinere spisning og shopping på markeder som Mat & Mer, Maschmanns, Mathallen, Fiskeriet og Fisketorget eller udforske de mange nye caféer og bagerier.
Om aftenen er der rig mulighed for at mingle på en af byens funky barer, hvor der serveres drinks fra lokale bryggerier og norske destillerier. Oslo kan også bryste sig af nogle af verdens mest kendte baristaer og kaffemagere, inklusive Tim Wendelboe. Med andre ord kan du altså i Oslo finde stort set alt det, Norge har at byde på inden for lokal mad og drikke.
Få mere inspiration på Oslos officielle hjemmeside.
visitoslo.com
Michelin-restauranter i Oslo
Statholdergaarden og Kontrast har begge en enkelt stjerne og forkæler alle smagsløgene med retter baseret på norske ingredienser, og på Omakase Oslo kan du spise japansk Edomae Sushi.
Oslo for fiskeelskere
Der går ikke lang tid, fra fisk og skaldyr er fanget, til de ligger på din tallerken. Prøv for eksempel en lokal udgave af fish n' chips eller sushirestauranter kåret som nogle af de bedste i verden.
Oslo for de kødglade
Følg duften fra de åbne grille, så finder du helt automatisk vej til et af Oslos mange nye spisesteder, der har specialiseret og dygtiggjort sig inden for kød.
Mad med fantastisk udsigt
Nyd både mad og udsigt – Oslos placering mellem fjord og enorme naturområder er helt ideel. Nogle af de bedste spisesteder finder du da også ved de bedste udsigtspunkter.
Er du til kaffe, vin, øl eller drinks?
I Oslo går man lige så højt op i drikkevarer, som man gør i mad, og man gør da også lige så meget ud af tilberedningen. Baristaer, bryggere, sommelierer og bartendere står i kø for at imponere dig i hovedstaden, hvis drikkevand anses for at være noget af det reneste overhovedet.
Se selv
Planlæg turen
Bliv inspireret
Benyt dig af disse gode tilbud
Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.
Stadig sulten?
Filtrér din søgning og se nærmere på mulighederne nedenfor. Få mere inspiration på Oslos officielle hjemmeside.
Social dining i Oslo
I Oslo har man lange traditioner for at mødes og spise sammen. Det er mere populært end nogensinde at spise som – og med – de lokale byboere i madhaller eller på restauranter med fællesborde.