VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Food culture in Tromsø, Northern Norway
Table Tales – Food culture in Tromsø.
Photo: Bleed / True Stories / Visitnorway.com
muteplay/pauseplay/pause

Mad og drikke i Tromsø

Moderne, arktiske madoplevelser

Tromsø har et væld af udendørs aktiviteter at give sig i kast med, og de arktiske madtraditioner sørger for, at du har energi nok undervejs. Smag løs, godt vejledt af dygtige kokke som for eksempel Espen Ramnestedt.

”At drive en restaurant af høj kvalitet så langt mod nord har sine udfordringer, men vi ser også mulighederne,” siger Espen Ramnestedt. Sammen med sin kone Eva-Linda står han bag Smak - et spisested, der er med i den anerkendte håndbog ’White Guide Nordic’, og som har plads til blot 24 gæster.

I byen Tromsø, der er verdenskendt for at være polarforskernes base, har ordentlige måltider baseret på lokale råvarer altid været i højsædet.

Eva-Linda kan godt lide at fortælle om de lokale ingredienser til restaurantens gæster. ”Jeg vil gerne dele de lokale producenters entusiasme.”

”Vi bruger gamle teknikker og traditioner, der er gået i arv i mange generationer, i vores typisk norske retter. Det er smagen af min barndom, men med et moderne udtryk,” forklarer Espen.

På dette fine spisested kan du glæde dig til at sætte tænderne i delikatesser som fiskesuppe med hummer, rødfisk og gulerødder, kartoffelvaffler med silderogn, samt en lang række prisvindende lokale oste og fløder.

Mange andre spisesteder i Tromsø har også fået glødende anmeldelser af både lokale og besøgende på eksempelvis TripAdvisor. Læg for eksempel vejen forbi elegante Skirri, der serverer rensdyr, kalv og dagens friskfangede fisk, det mere afslappede spistested Emmas Under, eller fiskerestauranter som Fiskekompaniet Sjøsiden og Rå Sushi.

Du kan også prøve Presis Tapas, den alsidige Bardus Bistro, det internationale køkken hos Kitchen & Table eller Compagniet, der regnes for at være byens ældste restaurant. Herudover snakker folk godt om den nye Mathallen Tromsø, kendt for sine smagsrige fiskeretter og en afslappet stemning.

Overalt smager maden fabelagtigt, ikke mindst på grund af, at alt fra fisk til grøntsager på grund af det arktiske klima simpelthen vokser langsommere heroppe end i andre dele af verden. Tromsøya er en sand skattekiste af friske råvarer, med innovative kokke, der ved hvordan man får det meste ud af det.

”Byens omgivelser er overvældende,” tilføjer Eva-Linda på Restaurant Smak.

Madkulturen afspejler byens lange traditioner for polarforskning. Siden 1850erne har Tromsø været base for mange ekspeditioner og videnskabelig udforskning af de arktiske områder, og er blevet kaldt ’Porten til det arktiske’ og ’Nordens Paris’ på grund af dens internationale stemning.

Selv når du står midt i byen, kan du hele tiden se fjeldene,” siger Espen fra Smak, før han tager ud til en nærliggende gård for at hente råvarer til aftenens smagsoplevelser.

Læs mere på Tromsøs officielle hjemmeside.

Seafood platter at Fiskekompaniet in Tromsø, Northern Norway
Fiskekompaniet i Tromsø.
Photo: Christian Roth Christensen / Visitnorway.com
Soup dish at Compagniet restaurant in Tromsø, Northern Norway
Compagniet i Tromsø.
Photo: Compagniet
Outdoor tables at Kystens mathus Skirri Restaurant in Tromsø, Northern Norway
Skirri i Tromsø.
Photo: Christian Roth Christensen / Visitnorway.com
Dish at restaurant Emmas Under in Tromsø, Northern Norway
Emmas Under i Tromsø.
Photo: Emmas Under

Forret, hovedret eller dessert?

Flere og flere spisesteder i Tromsø drager fordel af de mange lokale råvarer, hele året rundt. Forvent alt fra rensdyr til skaldyr på menukortet hos de finere restauranter.

Det bedste fra havet

Prøv torsk serveret med sæsonens bedste ingredienser, skaldyr, fiskeburgere eller fiskekager. Eller måske sashimi eller sushi à la carte? Bestil et bord ved siden af akvariet på Skirri eller ved vinduet på Arcantandria eller Fiskekompaniet, så får du mere end blot en god smagsoplevelse.

Hurtigsulten efter pizza, tapas eller andet?

I Tromsø er der et godt udvalg af steder, der serverer måltider i hyggelige og afslappede omgivelser. Disse steder er billigere end de traditionelle restauranter, men der bruges stadig lokale råvarer.

Cool caféer og andre mødesteder

Byens hovedgade er fyldt med uafhængige caféer, der skænker dejlig kaffe, for eksempel Solid, Lugar 34 og Kafé Globus. I nærheden ligger også Art Café, Svermeri og Kaffebønna.

Mød de lokale på pubber og barer

Lær de lokale at kende ved at spørge efter en cocktail med arktisk tang, signaturdrink på Bardus Bar. Prøv en af de overraskende gode, lokalbryggede øl, eller nyd et langsomt glas vin i godt selskab.

Stadig sulten?

Find mere inspiration på Tromsøs officielle hjemmeside.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen