Skip to main content
Unknown Component
civid: 6597eb78ec5ac6343ac58325
name: plugins_common_social_share (widget)

Mad og drikke i Tromsø

Moderne, arktiske madoplevelser

Tromsø har et væld af udendørs aktiviteter at give sig i kast med, og de arktiske madtraditioner sørger for, at du har energi nok undervejs. Smag løs, godt vejledt af dygtige kokke som for eksempel Espen Ramnestedt.

”At drive en restaurant af høj kvalitet så langt mod nord har sine udfordringer, men vi ser også mulighederne,” siger Espen Ramnestedt. Sammen med sin kone Eva-Linda står han bag Smak - et spisested, der er med i den anerkendte håndbog ’White Guide Nordic’, og som har plads til blot 24 gæster.

I byen Tromsø, der er verdenskendt for at være polarforskernes base, har ordentlige måltider baseret på lokale råvarer altid været i højsædet.

Eva-Linda kan godt lide at fortælle om de lokale ingredienser til restaurantens gæster. ”Jeg vil gerne dele de lokale producenters entusiasme.”

”Vi bruger gamle teknikker og traditioner, der er gået i arv i mange generationer, i vores typisk norske retter. Det er smagen af min barndom, men med et moderne udtryk,” forklarer Espen.

På dette fine spisested kan du glæde dig til at sætte tænderne i delikatesser som fiskesuppe med hummer, rødfisk og gulerødder, kartoffelvafler med silderogn, samt en lang række prisvindende lokale oste og fløder.

Mange andre spisesteder i Tromsø har også fået glødende anmeldelser af både lokale og besøgende på eksempelvis TripAdvisor. Læg for eksempel vejen forbi elegante Skirri, der serverer rensdyr, kalv og dagens friskfangede fisk, det mere afslappede spisested Emmas Under, eller fiskerestauranter som Fiskekompaniet Sjøsiden og Rå Sushi.

Du kan også prøve Presis Tapas, den alsidige Bardus Bistro, det internationale køkken hos Kitchen & Table eller Compagniet, der regnes for at være byens ældste restaurant. Herudover snakker folk godt om den nye Mathallen Tromsø, kendt for sine smagsrige fiskeretter og en afslappet stemning.

Overalt smager maden fabelagtigt, ikke mindst på grund af, at alt fra fisk til grøntsager på grund af det arktiske klima simpelthen vokser langsommere heroppe end i andre dele af verden. Tromsøya er en sand skattekiste af friske råvarer, med innovative kokke, der ved hvordan man får det meste ud af det.

”Byens omgivelser er overvældende,” tilføjer Eva-Linda på Restaurant Smak.

Madkulturen afspejler byens lange traditioner for polarforskning. Siden 1850erne har Tromsø været base for mange ekspeditioner og videnskabelig udforskning af de arktiske områder, og er blevet kaldt ’Porten til det arktiske’ og ’Nordens Paris’ på grund af dens internationale stemning.

Selv når du står midt i byen, kan du hele tiden se fjeldene,” siger Espen fra Smak, før han tager ud til en nærliggende gård for at hente råvarer til aftenens smagsoplevelser.

Læs mere på Tromsøs officielle hjemmeside.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Stadig sulten?

Opdag mere

Senest besøgte sider