VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Landevejscykling i Norge

En cykelnation på vej frem
Den stigende interesse for cykling i Norge kan delvist tilskrives cykelsporten, hvor norske cykelryttere som for eksempel Thor Hushovd har været meget succesfulde.
Two people cycling up a winding road above the Geirangerfjord
Road cycling above the Geirangerfjord.
Photo: Mattias Fredriksson / Visitnorway.com

Det er let at se, hvad der er så tiltrækkende ved landevejscykling. De lange distancer gør, at man kan se mere end man gør på en vandretur, samtidig med at man er aktiv og tæt på naturen. Det er heller ikke svært at se, hvorfor Norge er et helt oplagt sted at cykle - nemlig den mageløse natur kombineret med gode landeveje uden meget trafik. Og der er aldrig langt mellem steder, hvor du kan leje cykler, samt spise og overnatte undervejs.

Vil du på ferie med racercyklen er Norge derfor et godt valg. Du kan for eksempel kombinere et besøg i det fjeldrige Fjord Norge-område med et par dage på cyklen. Her finder du nemlig nogle af de mest populære strækninger for cykelryttere – såsom Rallarvegen, en grusvej gennem det spektakulære højland i udkanten af Hardangervidda til Flåm. Eller du kan tage til Lofoten:

”Hvis jeg vil have en fredfyldt cykeltur er der ikke noget bedre sted end Lofoten-øerne i Norge. Med beliggenheden over polarcirklen er Lofoten helt sikkert blandt verdens allersmukkeste øgrupper”. Sådan beskrev Andrew Straw, direktør for Saddle Skedaddle, cykling på Lofoten i den britiske avis The Guardian.

Hvert år afholdes en række etapeløb i Norge, særligt Tour of Norway i maj og Arctic Race of Norway i august.

Før du selv svinger ud på vejen med jernhesten er det værd at notere sig, at det er forbudt at cykle i mange af tunnellerne i NorgeSe en oversigt over de norske tunneller her.

Three people road cycling along Isfjorden in Fjord Norway

Top 5 cykelruter i de norske fjelde

Du finder udfordrende fjeldveje over hele Norge. Geir Stian Ulstein, en norsk cykelentusiast, der står bag håndbogen Bakker og Berg, deler her sine yndlingsstigninger med os.

Bemærk, at disse tips omhandler udfordrende vejstrækninger, hvor cykeltransport med bil ofte er involveret. Kontakt de lokale turistkontorer, der kan vise dig egnede steder at starte cykelturen - de kan også fortælle dig hvor du kan og må parkere bilen.

 1. 1. Skykula

 2. En mageløs tur ud over det sædvanlige, i Rogaland fylke ved Stavanger. Start ved Ørsdalsvatnet for at få flest højdemeter i benene. Der er gode muligheder for at spise undervejs på turen tilbage til kystbyen Egersund.

  Two people road cycling Skykula in Norway
  Road cycling Skykula.
  Photo: Tor Simen Ulstein

 3. 2. Stalheimskleiva

 4. Nordeuropas højeste bjergpas ligger i Hordaland fylke og byder på ru asfalt, hårnålesving og brøl fra vandfaldene. Stalheim Hotel og restaurant er belønningen på toppen. Vejen blev bygget mellem 1842 og 1846 for at forbedre forbindelsen mellem Oslo og Bergen.

 5. 3. Galdhøpiggvegen

 6. En af Europas hårdeste stigninger findes i Oppland fylke. Bjergryttere, der vil have endnu højere udfordringer på asfalt, må lede længe. Galdhøpiggvegen er så stejl, at den nærmest føles som en mur, men udsigten over gletsjeren, der leder til Galdhøpiggen, Norges højeste fjeld (2.469 m.o.h.), er det hele værd.

 7. 4. Vestkapp

 8. Selje Kommune i fylket Sogn og Fjordane har nogle af Norges bedste, korte opkørsler, med Vestkapp som en af mere spektakulære. Fiksér øjnene på vejrstationen på toppen og træd til, hele tiden omgivet af panoramaudsigt over havet. Vestkapp er det norske fastlands vestligste punkt.

 9. 5. Kaperskaret

 10. Senja i Troms fylke er Norges andenstørste ø, og denne vej øens yderside er et stykke ingeniørkunst af høj klasse. Uanset om du kæmper dig vej ad den korte rute eller vælger den lange vej hele vejen rundt om Senja bevæger du dig ad snoede veje, forbi vandfald og havudsigt. Er maven tom kan du fortsætte mod Finnsnes og Hamn.

Find dine egne landeveje

Ulsteins top 5 landeveje for cykling i fjeldene
Two people road cycling Skykula in Norway
Skykula
Depart from lake Ørsdalsvatnet to get the most out of the challenging uphill part of the route.
Skykula
Galdhøpiggvegen, Nord-Europas høgastliggande bilveg, tek deg med på ei 15 km lang asfaltert oppstigning i variert natur, frå lun barskog til… Read more
Galdhøpiggvegen |Nord-Europas høgastliggjande bilveg
A person road cycling through Kaperskaret at Senja in Northern Norway
Kaperskaret
An engineering marvel way up north at the outermost part of Senja.
Kaperskaret
Thor Hushovds top 5 landeveje
Suleskarvegen er kjent for å være Sørvestlandets høyeste veiforbindelse. Suleskarvegen inviterer til å ta livet med ro, stoppe opp og se deg rundt. Read more
Suleskarvegen
Du kan ikke komme længere mod vest i Norge. Rejs væk fra alfarvej til FjordKysten og få en autentisk oplevelse. Read more
FjordKysten
Helgeland er et langstrakt fylke, med gode landeveje. Read more
Helgelandskysten
Lofoten er kendt for glimrende fiskemuligheder, naturattraktioner som midnatssol og nordlys samt de mange små, hyggelige fiskerlejer. Read more
Lofoten
Atlanterhavsvejen tager dig fra det indre kystlandskab med ud på en række øer, hvor de mange broer får det til at føles som at cykle på vandet. Read more
Atlanterhavsvejen
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen