Skip to main content

Landevejscykling i Norge

Norge er et land med kringlede veje og udfordrende hårnålesving i fjeldene. Her er både ekstreme stigninger, lette ruter, fjordudsigt og højfjeldsterræn. Få nærkontakt med naturen på landevejscykling i Norge.

Det er let at se, hvad der er så tiltrækkende ved landevejscykling. De lange distancer gør, at man kan se mere end man gør på en vandretur, samtidig med at man er aktiv og tæt på naturen. Det er heller ikke svært at se, hvorfor Norge er et helt oplagt sted at cykle - nemlig den mageløse natur kombineret med gode landeveje uden meget trafik. Og der er aldrig langt mellem steder, hvor du kan leje cykler, samt spise og overnatte undervejs.

Vil du på ferie med racercyklen er Norge derfor et godt valg. Du kan for eksempel kombinere et besøg i det vestlige Fjord Norge med et par dage på cyklen. Her finder du nemlig nogle af de mest eftertragtede strækninger for cykelryttere – såsom Atlanterhavsvejen, Trollstigen og Dalsnibba. Vil du køre under midnatssolen, er der rig mulighed i Nord-Norge hele sommeren. Tag også cyklen med på øhop langs den lange kyst, eller prøv Kystriksveien fra Steinkjer i Trøndelag til Bodø.

"Hvis jeg vil have en fredfyldt cykeltur er der ikke noget bedre sted end Lofoten-øerne i Norge. Med beliggenheden over polarcirklen er Lofoten helt sikkert blandt verdens allersmukkeste øgrupper". Sådan beskrev Andrew Straw, direktør for Saddle Skedaddle, cykling på Lofoten i den britiske avis The Guardian.

Og hvorfor ikke forlænge cykelturen på Lofoten til de mindre kendte øer Vesterålen og Senja - eller udforske terrænet rundt om Lyngenfjorden nær Tromsø? Tag også cyklen med op på Finnmarks åbne vidder.

I det østlige Norge kan du trampe i pedalerne rundt om Norges største sø, Mjøsa. Du kan også cykle langs Oslofjorden, eller prøve kræfter med det mere udfordrende terræn i Telemark.

Hvis du vil cruise gennem den ene idylliske kystby med hvidmalede træhuse efter den anden, er det i Sørlandet det foregår. Eller du kan dreje ind i landet og prøve de snoede veje i Setesdal og Sirdal.

At rejse med cykel i Norge har aldrig været lettere, og hvis du ikke har taget din egen foretrukne racer med på turen, kan du leje en (både landevejscykler og elcykler) over hele landet. Flere og flere overnatningssteder og spisesteder har også specielle faciliteter til cykelfolket.

Før du selv svinger ud på vejen med jernhesten er det værd at notere sig, at det er forbudt at cykle i mange af tunnellerne i Norge. Se en oversigt over de norske tunneller på cycletourer.co.uk.

Husk hjelmen, før du sætter i gang.

Bestil en færdigpakket cykelferie fra Discover Norway! Eller find cykelruter og overnatningssteder på egen hånd.

Find dine egne landeveje

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

På udkig efter noget andet?

Det varierede landskab i Norge sørger for at du altid kan finde en passende udfordring med jernhesten. Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.

Opdag mere

Senest besøgte sider