Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Rallarvegen Rallarvegen
Rallarvegen.
Photo: Sverre Hjørnevik / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Tværs over Norge på cykel

Er du en erfaren cykelrytter med et stort ønske om at se Norges mange fjorde og fjelde fra cykelsadlen? Så er de nationale cykelruter noget for dig.

De 10 ruter

Lyder det fristende? Det kan anbefales at kontakte de relevante turistkontorer på forhånd. De kan fortælle dig mere om området, og du kan få den nyeste information om ruterne. Det er også en god idé at undersøge Syklist Velkommen-ordningen lidt nærmere.

1. Kystruten

Lofoten

Lofoten.
Photo: Terje Rakke/Nordic life - Visitnorway.com

Svinesund – Kristiansand – Bergen – Trondheim – Nordkap – Kirkenes

Kystruten er suverænt den længste af de nationale cykelruter, og absolut ikke for uerfarne ryttere. Ruten er dog ikke særlig stejl, idet den følger den lange norske kyst fra grænsen ved Sverige mod øst til Norges sydspids, via fjordene i det vestlige Norge og hele vejen op til Nordkap for at ende ved Kirkenes, tæt på grænsen til Rusland.

Bemærk, at de mange fjorde også betyder mange færgeoverfarter, tunneller og broer undervejs. På denne måde undgås lange omveje rundt om fjordene.

2 Kanalruten

Telemark

Telemark.
Photo: Kåre Pedersen

Porsgrunn – Telemarkskanalen – Dalen – Stavanger

Kanalruten tager dig tværs over Syd Norge, fra Porsgrunn via Skien og Telemarkskanalen, der blev opført for mere end 100 år siden og som omtaltes som ’verdens ottende vidunder’ da den stod færdig, til Dalen og videre hele vejen til kystbyen Stavanger. Selvom den krydser en stor del af landet er ruten faktisk blandt de korteste af de nationale cykelruter.

3. Fjorde og fjelde

Atlanterhavsvegen

Atlanterhavsvegen.
Photo: CH / Visitnorway.com

Kristiansand – Setesdal – Hardanger – Kristiansund

Med start i Kristiansand i det sydlige Norge fører denne rute dig over både Hardangerfjorden og Sognefjorden, før slutstregen passeres i Kristiansund i det nordvestlige Fjord Norge. De stejle fjelde og de dybe fjorde langt inde i de sydlige og vestlige dele af Norge er i fokus på denne rute. 

4. Rallarvegen

Rallarvegen.
Photo: Morten Knudsen

Bergen – Finse – Oslo

Rallarvegen var oprindeligt transportvej ved opførelsen af Bergensbanen, og nu er dele af den en af de mest populære cykelruter i Norge, med masser af historie og natur undervejs. Den nationale cykelrute er dog længere end bare Rallarvegen. Fra Bergen går turen via Voss til Finse, det højeste punkt på Bergensbanen, og derfra er det stort set bare nedkørsel hele vejen til Oslo.

5. Numedalruten

A couple biking the Ustedalsfjord Round in Geilo

Geilo.
Photo: Morten Knudsen

Larvik – Kongsberg – Geilo

Startskuddet på denne rute går i havnebyen Larvik, før fjeldene op mod Kongsberg og Geilo skal forceres. Fra Larvik og til rutens højeste punkt på Dagalifjellet er der en højdeforskel på 1.000 meter.

6. Sognefjeldsruten

Balestrand

Balestrand.
Photo: CH / Visitnorway.com

Røros – Hardanger

Røros er en UNESCO-beskyttet mineby kendt for sine gamle træbygninger og lange lokale madtraditioner – og herfra cykles der ad Sognefjeldsruten forbi Trøndelags fjelde og hele vejen ned til fjordene mod vest, med slutning i Hardanger.

7. Pilgrimsruten

Viewpoint Snøhetta, Hjerkinn, Dovre

Viewpoint Snøhetta, Hjerkinn, Dovre.
Photo: CH/visitnorway.com

Halden – Oslo – Nidaros (Trondheim)

Halden nær den svenske grænse i det sydøstlige Norge er udgangspunktet for pilgrimsruten, der fører dig igennem den norske hovedstad Oslo og videre langs de gamle pilgrimsveje, rundt om søen Mjøsa, forbi ruinerne af katedralen i Hamar og hele vejen op til Trondheim og Norges nationale fristed, Nidarosdomen.

8. Trollheimen

Oppdal

Oppdal.
Photo: Mattias Fredriksson Photography AB / Visitnorway.com

Oppdal – Molde

Ruten i Trollheimen er en af de korteste af de nationale cykelruter. Her cykler du fra den lille by Oppdal langt inde i Trøndelag gennem dalene i Trollheimen – et af de mest dramatiske og maleriske områder i landet – til kystbyen Molde.

9. Vildmarksruten

Østfold

Østfold.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Visitnorway.com

Halden – Trondheim

Begyndelsen af vildmarksruten er meget lig pilgrimsruten, men den drejer mod øst for at føre dig igennem de vilde skove i Østlandet. Via byerne Elverum og Koppang i Hedmark samt Røros og Selbu i Trøndelag ankommer du til Trondheim.

10. Norge fra nord til syd

Geirangerfjord

Geirangerfjord.
Photo: Mattias Fredriksson / Visitnorway.com

Nordkap – Lindesnes

Denne rute er blandt de længste nationale cykelruter. Se frem til at tilbagelægge hele denne spektakulære tur fra det nordligste punkt på det norske fastland, Nordkap, og til det sydligste punkt på Lindesnes på cyklen.

Sikkerhed på to hjul

Tips til at holde dig på sporet

Når du cykler på vejene i Norge gælder de samme regler for dig som for vejens andre brugere - bilister og motorkøretøjer. Lad være med at drikke alkohol før cykelturen.

Følg de gældende trafikregler og vejskilte. Kør i højre side af vejbanen. Du må gerne cykle på fortovet, men tilpas din hastighed. Du må ikke cykle på motorveje eller motortrafikveje. Giv tegn med hånden, før du svinger. Du har højre vigepligt. Bær cykelhjelm. Det er en god idé at bære refleksvest, særligt på travle veje. Kun børn under 10 år må medtages som passagerer på cyklen.

Din cykel skal have:

En rød refleks bagpå, hvide eller gule reflekser på pedalerne, to bremser, der virker uafhængigt af hinanden, en ringeklokke, hvide eller gule forlys samt røde baglys (i mørke og ved nedsat sigtbarhed).

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen

Ad
Ad
Ad
Ad