Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatning

  Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd

  Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde

  Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet

  Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge

  Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge

  Campcation –  Book camping over hele Norge med Campcation

 • Rejs hertil og rundt

  Vy - det skal være let at rejse grønt

  SJ NORD - eventyret starter i toget

  Vy express - gør det let at rejse grønt med bus

  NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser

  Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab

  DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo

  AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse

  Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg

  Arctic Campers - lej en autocamper i Norge

  Cabin Campers - din hytte på fire hjul

 • Ture og rundture

  Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'

  Fjord Tours - Norge i en nøddeskal®, den mest populære rundtur i Norge

  Authentic Scandinavia - rejs som de lokale

  Up Norway - skræddersyede rejser fra eksperterne

  Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie

  Booknordics.com hundredvis af aktiviteter, rundture og cruises i Norge

  Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran

  Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture

  Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge

  50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper

  Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge

  Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil

  Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.

 • Alpine fjeldresorter

  Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året

  Rauland - skiferie i betagende fjeldlandskab

 • Offers

Search
or search all of Norway
To personer cykler på Rallarvegen i Fjord Norge, en af Norges 13 flotteste cykelruter
To personer cykler på Rallarvegen i Fjord Norge, en af Norges 13 flotteste cykelruter
Cykling langs Rallarvegen.
Photo: Sverre Hjørnevik / Visitnorway.com
Cykling langs Rallarvegen.
Photo: Sverre Hjørnevik / Visitnorway.com
Cykelferie i Norge

13 fantastiske cykelture

Fra de vestnorske fjorde og de østnorske fjelde og dale til øerne mod nord - en cykelferie er bestemt en af de bedre måder at opleve den spektakulære norske natur på tætteste hold. Her er 13 af de flotteste cykelruter i Norge.

Du behøver ikke være i storform for at cykle i Norge, selvom landet både er langt og fyldt med fjelde. Det bedste ved en cykelferie er jo, at du selv bestemmer præcis hvor langt du vil cykle hver dag, og hvor ofte du vil holde pause.

Vi har fundet en række cykelruter, der kan forkortes - eller forlænges - efter dine ønsker og behov. Turene kan udføres af langt de fleste, men hvis den valgte rute alligevel føles lang og stejl, kan du leje en elektrisk cykel og blive hjulpet lidt på vej. Og hvorfor ikke vælge en skræddersyet pakkerejse med overnatning og måltider inkluderet, og hvor bagagen bliver fragtet fra sted til sted?

Rallarvegen til Flåm

Sæson: Fra midten af juni til slutningen af september
Nærmeste togstation: Geilo eller Finse

Rallarvegen er blevet kåret som Norges smukkeste cykelrute adskillige gange, og mere end 25.000 cykler turen på grusvejen mellem Haugastøl i nærheden af Geilo til Flåm ved Aurlandsfjorden hvert år. Rallervegen er opkaldt efter de rallere, der i starten af 1900-tallet byggede Bergensbanen og Flåmsbanen, og cykelruten følger da også disse to jernbaner i høj grad.

Den mest almindelige rute er 82 kilometer lang, med start på toppen af fjeldet i Haugastøl, 1.000 meter over havets overflade. Ruten snor sig derfra forbi Finse, Hallingskeid og Myrdal før den slutter i den lille charmerende fjordlandsby Flåm. Størstedelen af ruten er ned ad bakke, men det højeste punkt på Rallarvegen er i Fagernut, 1.310 meter over havet. Heldigvis er der her en café, der serverer vafler med syltetøj og fløde!

Du kan cykle hele strækningen på én dag, men de fleste deler ruten op i to eller tre etaper. Det kan være en god idé at købe en cykelpakke, der inkluderer overnatning, mad, cykelleje og togbilletter.

Du skal være i nogenlunde god form, før du begiver dig af sted på Rallarvegen, da terrænet kan være udfordrende visse steder. Tag turen uden for højsæsonen, så undgår du trængsel på ruten.

Mjølkevegen i Valdres

Sæson: Fra juni til oktober
Nærmeste togstation: Vinstra

Et af de bedste cykelområder i Norge er Valdres i Østlandet. Her kan du køre på frihjul på hundredvis af kilometer afmærkede cykelruter, på fjeldveje uden meget trafik. Den 250 kilometer lange Mjølkevegen er den længste rute, men du behøver naturligvis ikke cykle hele turen på én gang. Planlæg dine egne etaper, så bestemmer du selv, hvor anstrengende turen skal være. Du kan også vælge at have én base og tage på dagsture derfra.

Ruten mellem Vinstra i Gudbrandsdalen og Gol i Hallingdal anses for at være en af Norges smukkeste cykelture. Den er en del af den nationale cykelrute nummer 5, og afmærket i begge retninger. Ruten går forbi sommergårde og hytter, hvor du kan spise og overnatte. Der er også enkelte hoteller langs vejen.

I stedet for at cykle hele Mjølkevegen kan du prøve turen fra Lemonsjø til Beitostølen (205 kilometer), eller den kortere og familievenlige rute fra Vaset til Storefjell (35 kilometer).

Der kan lejes cykler og elcykler adskillige steder langs ruten, og turoperatører kan hjælpe med cykelpakker, der inkluderer overnatning, forplejning og bagagetransport.

Telemarkskanalen

Sæson: Fra maj til september
Nærmeste togstation: Lunde eller Bø

Telemarkskanalen er ikke bare til både. I forbindelse med kanalen, der blev kaldt ’verdens ottende vidunder’ i sin tid, er der nemlig cykelruter i alle tænkelige retninger. Ruterne er afmærkede med skilte i henhold til sværhedsgrad, og der er både asfaltveje, grusveje og en blanding.

Den 115 kilometer lange kanalrute tager dig gennem det overraskede vilde og dramatiske landskab i Telemark. Strækningen mellem Ulefoss og Dalen er en del af den nationale cykelrute nummer 2, og du bør afsætte mindst to dage til turen. I Eidsfoss kan du tage cyklen med gennem sluserne, og du kan også tage noget af turen om bord en af kanalbådene.

Undervejs er der cykelvenlige overnatningssteder, som for eksempel de sjove sovekasser i Bandaksli og Fjågesund. Hvis du ikke har tid eller lyst til at planlægge turen selv, er der også langs denne rute mulighed for a købe skræddersyede pakker, der omfatter overnatning, måltider og bådbilletter.

Kanalruten er mærket som krævende og anbefales ikke til børn og uerfarne cyklister. Mange af de andre ruter er ikke så krævende og passer til hele familien. De mindste kan sikkert også klare et par ekstra kilometer, når de ved, at Bø Sommarland venter?

Tour de Dovre

Sæson: Fra begyndelsen af juni til midten af oktober
Nærmeste togstation: Dombås

På Tour de Dovre cykler du gennem tre nationalparker - Rondane, Dovre og Dovrefjell - med fantastiske udsigter over både fjeld, fjord og dal. Der er gode muligheder for at overnatte undervejs, så du kan bruge lige så mange dage som du vil. Tag toget til Dombås og lej en cykel der, og tag så Nasjonalparkveien til Hjerkinn. Turen fortsætter gennem Folldalen før du kommer til det, mange mener er Norges smukkeste dal; Grimsdalen. Derfra går turen tilbage til Dovre og Dombås.

Den korteste rute er cirka 125 kilometer lang. Har du god tid kan det anbefales at tage nogle afstikkere. Tag for eksempel på moskusoksesafari eller elgsafari, kig på kunst i Hjerkinn, gå turen op til Viewpoint Snøhetta (1,5 kilometer til fods), eller tag hele vandreturen til toppen af fjeldet Snøhetta.

Turen er krævende men bliver mere overkommelig, hvis den deles op i flere etaper. En elektrisk cykel kan også gøre det lidt lettere. Der er masser af lækre spisesteder med lokal mad undervejs, så det er let at få stillet sulten.

Nordsøruten gennem Rogaland

Sæson: Fra maj til oktober
Nærmeste togstation: Egersund eller Sandnes

Hele Nordsøruten er 6.000 kilometer lang og fører gennem Storbritannien, Belgien, Holland, Tyskland, Danmark, Sverige og Norge. Siden 2003 har ruten været indehaver af rekorden som verdens længste sammenhængende cykelrute.

En af dens smukkeste strækninger, også kaldet Jærruta, går mellem Egersund og SolaFjord Norge. Der cykles langs Jærens strande i et lys, der har inspireret både malere, fotografer og forfattere. Hvis du gerne vil have en længere rute, kan du fortsætte nordpå til Stavanger og Haugesund, eller i modsatte retning til Kristiansand i det sydlige Norge.

Overnat undervejs på hoteller og gæstehuse, i fyrtårne og hytter og på campingpladser. Der er også masser af spisesteder på ruten, hvoraf mange byder på lokale egnsretter. Og hvorfor ikke gøre som nordmændene - købe en pose rejer og spise dem med brød og mayonnaise på kajen?

Helgelandskysten

Sæson: Fra maj til oktober
Nærmeste lufthavn: Brønnøysund, Sandnessjøen eller Bodø

Helgelandskysten i Nord-Norge er et oplagt rejsemål for en cykelferie. Her kan du cykle langs Kystriksveien - udråbt som en af verdens smukkeste veje - med udsigt til flotte fjelde, hvide sandstrande og tusindvis af øer og holme.

Benyt dig af de mange færger og speedbåde og hop fra ø til ø, for eksempel de UNESCO-beskyttede Vega-øer, smukke Herøy og Dønna, samt Træna, der pludseligt stiger 338 meter op af havet to og en halv time fra kysten.

For ikke at gå glip af nogle af højdepunkterne på turen (herunder Torghatten) kan du købe en cykelpakke. Du vil sætte pris på bagagetransporten!

Sikkerhed på to hjul

Når du cykler på vejene i Norge gælder de samme regler for dig som for vejens andre brugere - bilister og motorkøretøjer.
• Lad være med at drikke alkohol før cykelturen.
• Følg de gældende trafikregler og vejskilte.
• Kør i højre side af vejbanen.

Du må gerne cykle på fortovet, men tilpas din hastighed.

Du må ikke cykle på motorveje eller motortrafikveje.

Kun børn under 10 år må medtages som passagerer på cyklen.

Bær cykelhjelm. Det er en god idé at bære refleksvest, særligt på travle veje.

Læs mere om sikkerhed på cyklen.

Inderøy og Den Gyldne Omvej

Sæson: Fra maj til oktober
Nærmeste togstation: Steinkjer eller Sparbu

Tag en genvej mellem historiske mindesmærker i smukke kulturlandskaber i Innherred. Denne rute går direkte fra det ene veldækkede bord til det andetDen Gyldne Omvej er kendt for de mange bæredygtige lokale spisesteder og aktivitetstilbud.

Start din tur i Steinkjer og cykl til Stiklestad (en tur på 71 kilometer), hvor du virkelig får den norske historie under huden. Det var nemlig her, Kong Olav II - senere Skt. Olav - blev dræbt i det berømte slag, der endegyldigt gjorde Norge til et kristent land. Den kortere tur til Borgenfjord er omkring 30 kilometer lang. Undervejs kan du overnatte på charmerende gårde eller hoteller. Her anbefales det også at undersøge nogle af de mange cykelpakker, hvor cykelleje, overnatning, forplejning og bagagetransport er inkluderet. Der kan også lejes cykler i Steinkjer.

Turene i Innherred og på Inderøy passer til langt de fleste.

Den klassiske fjordtur

Sæson: Sommer og efterår
Nærmeste lufthavn: Molde eller Kristiansund

Hvis du vil se det bedste af den norske nordvestkyst, er den klassiske fjordtur på cykel fra Molde til Ålesund i Fjord Norge en oplagt mulighed. Hvis du klarer alle 549 kilometer, kommer du til at opleve Atlanterhavsvejen, Trollstigen, Geirangerfjorden og Hjørundfjorden, for blot at nævne nogle af højdepunkterne.

Undervejs cykler du over broer helt ude på kanten af havet, langs endeløst smukke fjorde, gennem grønne dale, og op og ned ad stejle fjelde.

En perlerække af spisesteder undervejs serverer lokal mad - især omkring fjordene er der gode råvarer - og der er rig mulighed for overnatning, uanset om du vil sove i charmerede fiskerhytter eller luksushoteller.

Turen i sin helhed er naturligvis krævende, og passer bedst til dem, der allerede har erfaring med længere cykelture. Men de glimrende offentlige transportmidler i området gør det faktisk muligt at dele turen op i mere spiselige bidder, hvor de sværeste stykker af ruten undgås. Og lokale turoperatører står klar til at skræddersy ruten efter dine behov - de tilbyder også bagagetransport og guideservice.

Oslofjorden rundt

Sæson: Fra maj til oktober
Nærmeste togstation: Moss, Oslo eller Horten

Hele vejen rundt om Oslofjorden er der stier og småveje - perfekt til en flot cykeltur. Turen langs kysten fra Moss i Østfold til Horten i Vestfold på den anden side af fjorden er cirka 215 kilometer lang, men det er let at dele turen op i kortere og længere etaper. Du kan så at sige bruge lige så lang tid, som du synes er nødvendigt.

Du kommer gennem landsbyer som Son, Hvitsten, Drøbak og Filtvet, og det er naturligvis også muligt at udforske hovedstaden Oslo. Hvis du trænger til at blive kølet lidt ned, er fjorden aldrig langt væk.

En stor fordel ved denne rute er, at der er masser af spisesteder undervejs, så du behøver ikke at tage meget mad med selv. Der er også en bred vifte af overnatningsmuligheder rundt om fjorden - hoteller, vandrehjem, hytter og campingpladser. Eller hvad med en nat i en trætophytte?

Andøya på Vesterålen

Sæson: Fra maj til september
Nærmeste lufthavn: Andøya

Vesterålen lidt nord for Lofoten ligger øen Andøya, med den tidligere fiskerby Andenes på nordspidsen. Her kan du leje en cykel og cykle de små 100 kilometer rundt om øen - men først bør du tage på hvalsafari!

På vestsiden af øen cykler du på en af de smukke nationale turistveje. Om sommeren kan du endda cykle midt om natten, hvor midnatssolen sørger for nok lys. Stop ved rumfartscenteret før turen går til Bleik, en malerisk ø hvor du kan tage en iskold svømmetur fra den smukke, hvide sandstrand. Trænger du til flere pauser er picnicområdet Bukkekjerka også et stop værd, og på Nordtun kan du spise ost til frokost og klappe en lama. Alveland i Dverberg laver gode kanelsnegle og souvenirs af sæbe(!)

Hvis du vil bruge mere end én dag på turen, kan du overnatte i Risøyhamn eller Dverberg. Hele ruten er næsten helt flad, og kan udføres af alle.

Mjøstråkk

Sæson: Fra maj til oktober
Nærmeste togstation: Hamar, Lillehammer

Tag turen rundt om Norges største sø, Mjøsa. Mjøstråkk-ruten er 250 kilometer lang og går gennem både kulturlandskab og byer som Gjøvik, Hamar og Lillehammer.

Tag dig god tid og lav masser af stop undervejs, for der er meget at se og lave i området. Besøg for eksempel Lillehammer Kunstmuseum, Norges mindste chokoladefabrik i Gjøvik og Domkirkeodden i Hamar, hvor du kan se ruinerne af den 950 år gamle Hamar Domkirke. Har du taget børnene med? Så er en lille omvej til Hunderfossen Eventyrpark et sikkert hit.

Hvis du planlægger et par dage ekstra til denne tur er der også tid til at besøge nogle af de mange bondegårde samt at opleve regionens gæstfrihed og fantastiske madkultur, der er baseret på lokale råvarer med et moderne twist.

Det meste af turen er ret let og passer til de fleste. Der kan lejes cykler mange steder langs ruten, og hvis benene bliver tunge en dag, kan du tage med Skibladner, verdens ældste hjuldamper der stadig er i brug.