Skip to main content

Udforsk strandene på Jæren

Store og livlige eller små og intime? Find din favoritstrand på Jæren.

Ognastranden: Let tilgængelig med både bil og tog. Fra togstationen er der blot et kvarters gang til stranden. I bil kommer du på Nordsøvejen gennem Ogna. På stranden ligger der både en campingplads med kiosk, sti ned til stranden og flere vandrestier.

Brusandstranden: Denne strand er forbundet med Ognastranden og har også egen campingplads med plads til både autocampere og campingvogne. Det er et fint sted at bade, surfe og fiske. Her ligger også resterne af Hitlers tænder (Hitlertennene), et krigsmindemærke fra Anden Verdenskrig.

Nærlandstranden og Refsnesstranden ligger tæt på Obrestad Fyr og den nationale turistvej på Jæren. Refsnesstranden er let tilgængelig, med en sti fra parkeringspladsen ned til stranden og brusere.

Orrestranden er et andet stop på den nationale turistvej, ved Klepp. Her er der gode parkerings- og toiletfaciliteter, og der kan købes mad og drikke i informationscentret i Orre Friluftshus. Denne strand har tilmed Blåt Flag.

Borestranden er et populært sted for surfere, beliggende langs den nationale turistvej Jæren. Her kan du lære at surfe, tage et begynderkursus i kitesurfing og overnatte i nærheden af stranden. Om sommeren kan du leje surfudstyr og købe forfriskninger i kiosken. Der er brusere og toiletter tæt på parkeringspladsen.

Hellestøstranden er et friluftsområde ved Sola og det perfekte sted at slikke sol om sommeren. Her afholdes der årligt en dragefestival, og det er et populært sted at surfe.

Ølbergstranden er en lille sandstrand med gode badeforhold i sommersæsonen. Der er også gode vandremuligheder i området. Det siges, at den bedste softice på Jæren laves i Ølbergkiosken. Stranden ligger sydvest for Stavanger Lufthavn og lige ved siden af Ølberg Havn.

Vigdelstranden er en mindre strand, ikke langt fra Ølberg. En sti fører ned til stranden, og der er toiletter i nærheden.

Solastranden er lavvandet og derfor populær blandt kitere og surfere. I den nordlige ende af stranden ligger Sola Strand Hotel. Der er også en golfbane i umiddelbar nærhed. Stranden ligger i gåafstand fra Stavanger Lufthavn.

Regestranden ligger lige op ad Solastranden. Der er en stor parkeringsplads, og i området kan der ses street art.

Rundt i regionen

Find topaktiviteter og gode strande på Jæren.

Bliv inspireret

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider