Planlæg turen til Stavanger

Unknown Component
civid: 64da3b93892579191372a901
name: plugins_common_social_share (widget)

Dramatiske fjorde, hvide sandstrande, en klippe, der uden tvivl havde dannet de perfekte rammer for en international storfilm – det er bare nogle af de mange gode grunde til at besøge Stavanger-regionen. I Stavanger og Sandnes finder du også et levende kulturliv og moderne, innovative restauranter.

To steder, du bør unde dig selv at besøge mens du er i Stavanger, er Sola Strand og den storslåede Preikestolen, som Lonely Planet beskrev som den mest spektakulære udsigt i verden. Plateauet rejser sig 604 meter over Lysefjorden og lagde klippe til en nervepirrende scene i storfilmen "Mission: Impossible – Fallout". Ikke overraskende er Preikestolen den mest besøgte turistattraktion i Rogaland fylke.

Byen Stavanger er en pulserende universitetsby. Det forholdsvis lille bycentrum gør, at man nemt kan komme omkring til fods. Forkæl smagsløgene med et lækkert måltid, shop gode tilbud, eller stop op og nyd den kreative gadekunst, inden du til fods går en tur blandt de bedst bevarede træhuse i Europa i Gamle Stavanger.

I 1969 fandt man olie i Nordsøen. Siden da har Stavanger-regionen haft en central rolle i den norske økonomi.

Stavanger/Sandnes er europæisk hovedstad for olie og energi, og områdets vigtigste indtægtskilde kommer fra oliesektoren.

I Sandnes finder du rekreative områder med naturikoner såsom fjeldtoppene Kjeragbolten og Dalsnuten. Inden for de senere år er Sandnes vokset, og mange nye bygninger er skudt op, blandt andet det nye rådhus ved havnen.

For nogle år tilbage var Stavanger/Sandnes europæisk kulturhovedstad, og området har stadig et blomstrende og varieret kulturliv. Se disse insidertip til, hvad du kan lave på en forlænget weekend i Stavanger.

Få mere rejseinspiration på Stavangers officielle hjemmeside.

Se flere attraktioner

Få de bedste tilbud fra vores samarbejdspartnere Radisson Blu HotelsScandic Hotels, Strawberry og Thon Hotels.

Se selv

Sådan kommer du til Stavanger

Få rejseoplysninger på Stavanger-regionens officielle hjemmeside. Planlæg din tur til Stavanger med Entur.

Rejs gennem Fjord Norge

Flere rejseidéer

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Stavanger tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

Store oplevelser venter

Senest besøgte sider