Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Tromsø Tromsø
Credits
Tromsø.
Photo: CH / VisitNorway.com
Campaign
Partner

Få noget på krogen

Fiskeri er en vigtig del af den norske livsstil. Utallige søer og elve og en nærmest endeløs kystlinje sørger for, at der altid er gode muligheder for at fange en ordentlig kleppert.

”Hvor ingen skulle tro, at nogen kunne bo” er titlen på en række norske dokumentarprogrammer, der har været meget populære i Norge det seneste årti. Overraskende mange nordmænd lever stadig langt fra alting i mere end øde områder, på stejle fjeldsider ved en fjord, langt inde i skoven eller tæt på de store elve.

Den kendsgerning, at hele det lange land er både befolket og let tilgængeligt fra syd til nord bevirker, at der er en myriade af muligheder for fiskeri både på havet og i ferskvand. Kast snøren efter ørred, helt, stalling og gedde i de tusindvis af søer og elve, eller sejl ud på det åbne hav langs den vilde og mestendels uspolerede kyst.

Vandene er fyldt til randen med store fisk af forskellige arter, fra makrel til torsk og havørred. Takket være det kolde og klare vand samt et stort fokus på bæredygtighed har Norge store bestande af mange forskellige fiskearter og skaldyr.

Norges kystlinje er imponerende 101.388 kilometer lang, svarende til to og en halv gang rundt om Jorden hvis man strækkede den ud, ifølge National Geographic. Det er ikke for sjovt, at havet traditionelt har været selve eksistensgrundlaget for nordmændene. Fiskeriet er stadig et vigtigt erhverv, men i høj grad også en vigtig fritidsbeskæftigelse og en stor del af den norske livsstil.

”I Norge er torsken gud”, skrev The Guardian engang i spøg.

Om sommeren, nord for polarcirklen, går solen ikke under horisonten, og du kan således fiske hele døgnet rundt under midnatssolen.

De mere eventyrlystne blandt os kan prøve isfiskeri om vinteren. Det er en kold fornøjelse, og husk at spørge de lokale om, hvor isen er tyk nok til at bære, før du tager ud.

Cod cathing, Tromsø
Tromsø
Yngve Ask / Visit Norway
Ramfjorden
Ramfjorden
Bård Løken / www.nordnorge.com / Tromsø
Hemsedal
Hemsedal
Yngve Ask / Visit Norway
Fishing & camping, Jotunheimen
Jotunheimen
Terje Rakke/Nordic Life AS - Visitnorway.com
Ad

Saltvand eller ferskvand

Din drømmefangst …

Sikkerhed på vandet

Hav disse tommelfingerregler i baghovedet, hver gang du færdes i eller nær vandet:

  1. Tænk på sikkerheden, og husk, at planlægning giver mindre risiko og en mere bekymringsfri oplevelse.
  2. Medbring det nødvendige udstyr. Det bør være i god stand og let at få fat på.
  3. Hav respekt for havet og for vejret. Sejl kun ud, når vejrforholdene er sikre.
  4. Følg havets regler (og sørg for, at du kender disse regler).
  5. Bær redningsvest eller andet flydeudstyr.
  6. Sørg for, at du er udhvilet og ædru. Tag aldrig ud at sejle under indflydelse af alkohol eller stoffer.
  7. Vær hensynsfuld, og husk, at det er et fælles ansvar at tage hensyn til sikkerheden og miljøet, og at alle har det godt.

Gode lystfiskerhistorier

Find din fiskeplads

Vi har masser at byde på, og der er absolut ingen grund til at vente med at se hvad du kan lave. Slå dig løs og se alt der venter på dig!

×

Opdag mere