Skip to main content

Fiskeri er en vigtig del af den norske livsstil. Utallige søer og elve og en nærmest endeløs kystlinje sørger for, at der altid er gode muligheder for at fange en ordentlig kleppert.

Der er masser af muligheder for fiskeri i Norge, både på det dybe hav og i ferskvand. Nogle af de bedste steder for ferskvandsfiskeri, og særligt fluefiskeri, finder du inde i landet. Tusindvis af søer og elve venter bare på, at du kommer og fanger ørred, helt, stalling og gedde, for bare at nævne de mest almindelige arter. Husk at købe fiskekort!

Eller sejl ud på det åbne hav langs den vilde og uspolerede kyst. Takket være det kolde og klare vand samt et stort fokus på bæredygtighed har Norge store bestande af mange forskellige fiskearter og skaldyr. Vandene er fyldt til randen med store fisk af forskellige arter, for eksempel torsk, kuller, rødspætte, sej, rødfisk, lange, brosme, helleflynder og makrel.

Norges kystlinje er imponerende 101.388 kilometer lang, svarende til to og en halv gang rundt om Jorden.

Det er ikke for sjovt, at havet traditionelt har været selve eksistensgrundlaget for nordmændene. Fiskeriet er stadig et vigtigt erhverv, men i høj grad også en vigtig fritidsbeskæftigelse og en stor del af den norske livsstil. Hvis du ønsker autentiske kystoplevelser i Norge kan du planlægge en fiskeferie i et fiskevær.

Vandene vrimler med masser af gode grunde til at planlægge en fiskeferie til Norge. Om sommeren, nord for polarcirklen, går solen ikke under horisonten, og du kan således fiske hele døgnet rundt under midnatssolen. Om vinteren danser nordlyset over de store mængder gydende skrei, og du kan prøve isfiskeri. Fisk har det med at blive større jo koldere vandet er - og derfor er vinterfiskeri måske noget for netop dig.

Bemærk, at det ikke er tilladt at fiske efter torsk i Oslofjorden (gælder hele året). Torskefiskeri er heller ikke tilladt mellem den 1. januar og den 30. april i 14 definerede områder hvor torsken gyder (mellem Lindesnes og den svenske grænse mod øst).

Gode tips til at komme tørskoet hjem

Hav altid disse tommelfingerregler i baghovedet, når du færdes i eller ved vandet:

  1. Tænk hele tiden på sikkerheden. Planlægning reducerer risikoen for uheld.
  2. Medbring det nødvendige udstyr. Det bør være i god stand og let at få fat på.
  3. Hav respekt for havet og for vejret. Sejl kun ud, når vejrforholdene tillader det.
  4. Følg havets regler (og sørg for, at du kender disse regler).
  5. Bær redningsvest eller andet flydeudstyr.
  6. Sørg for, at du er udhvilet og ædru.  Tag aldrig ud at sejle under indflydelse af alkohol eller stoffer.
  7. Vær hensynsfuld, og husk, at det er et fælles ansvar at tage hensyn til sikkerheden og miljøet, og at alle har det godt.

Se flere tips om sikkerhed på vandet på Søfartsdirektoratets hjemmeside.

Sikkerhed på vandet

Flere fisketilbud i Norge

Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider