VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
An old fishing boat on the sea in the Tromsø area in Northern Norway
An old fishing boat on the sea in the Tromsø area in Northern Norway
Sea fishing in Tromsø.
Photo: CH / visitnorway.com
Sea fishing in Tromsø.
Photo: CH / Visitnorway.com

Fjord- og dybhavsfiskeri

Dine drømmes fiskeferie er blot en sejltur væk
Den norske kystlinje er længere end ækvator, og havet vrimler med rekordstore torsk, laks og helleflynder - der er gode chancer for at fange en ordentlig kleppert på en fisketur i Norge.

Det siges, at nordmændene har saltvand i blodet. Og det er da også rigtigt, at fiskeri altid har spillet en stor rolle i Norge. Langs hele kystlinjen, fra Lindesnes i syd forbi fjordene mod vest og hele den lange vej op til Kirkenes i Nord-Norge, ligger små fiskerlejer, hvor fiskeriet er selve livsgrundlaget. Læg din fiskeferie forbi en af disse kystbyer og overnat i en rorbu (en traditionel fiskerhytte) - så er du sikret en ægte norsk oplevelse.

Fang fisk hele året rundt

I modsætning til hvad de fleste tror, så kan man faktisk fiske på det åbne hav hele året rundt. Sommeren er på grund af de lange dage og det gode vejr den mest populære årstid, men faktisk er der højsæson for mange typer fiskeri om vinteren. Om sommeren får du midnatssolen med i købet, mens de koldere måneder beriges af nordlyset.

Om efteråret, vinteren og foråret er der mere plads at boltre sig på, lavere priser på overnatningsstederne, og ikke mindst suveræne betingelser for torskefiskeri. Mellem januar og marts migrerer tusindvis af torsk (skrei) til de nord-norske farvande for at gyde - dette er måske din bedste chance for at få en rekordfangst på krogen. Læs mere om fiskeri om vinteren.

Bemærk, at det ikke er tilladt at fiske efter torsk i Oslofjorden (gælder hele året). Torskefiskeri er heller ikke tilladt mellem den 1. januar og den 30. april i 14 definerede områder, hvor torsken gyder, mellem Lindesnes og den svenske grænse mod øst.

Verdensmesterskabet i torskefiskeri, der finder sted ud for Lofoten hvert år i marts, tiltrækker både erhvervsfiskere og lystfiskere, der sammen skaber en glad stemning.

Men der er naturligvis mere end bare torsk i de norske have. Kast snøren efter havørred, helleflynder, laks, kuller, rødspætte, makrel, havtaske, lange, brosme... Vi kunne blive ved, men det er ikke pointen.

Hvad er det specielle ved den norske kystlinje?

Et koldt klima kombineret med den varme Golfstrøm bidrager til et næringsrigt hav med en stor mængde plankton. Planktonet stiger op til overfladen, hvor det tiltrækker store mængder småfisk, hurtigt efterfulgt af større rovfisk – en perfekt opskrift for fiskeri. Mange fiskearter oplever faktisk vækst i antallet af fisk, ikke mindst på grund af de mange strengt håndhævede restriktioner.

Der er stor fokus på miljø og forurening nu om dage, men i Norge er farvandene rene.

Få styr på nattesøvnen

Du må være tidligt på færde, hvis du vil fange din drømmefisk. De mange overnatningsmuligheder langs den norske kyst inkluderer hoteller, campingpladser og rorbuer (traditionelle fiskerhytter). Se nogle af mulighederne her.

Planlæg fisketuren

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Flere fisketilbud i Norge

Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Mere om fiskeri i Norge

Bliv inspireret

Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen