Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Fjord- og dybhavsfiskeri i Norge

Dine drømmes fiskeferie er blot en sejltur væk
Den norske kystlinje er længere end ækvator, og havet vrimler med rekordstore torsk, laks og helleflynder - der er gode chancer for at fange en ordentlig kleppert på en fisketur i Norge.
An old fishing boat on the sea in the Tromsø area
Tromsø.
Photo: CH / visitnorway.com

Det siges, at nordmændene har saltvand i blodet. Og det er da også rigtigt, at fiskeri altid har spillet en stor rolle i Norge. Langs hele kystlinjen, fra Lindesnes i syd forbi fjordene mod vest og hele den lange vej op til Kirkenes i Nord-Norge, ligger små fiskerlejer, hvor fiskeriet er selve livsgrundlaget. Læg din fiskeferie forbi en af disse kystbyer og overnat i en rorbu (en traditionel fiskerhytte) - så er du sikret en ægte norsk oplevelse.

Fang fisk hele året rundt

I modsætning til hvad de fleste tror, så kan man faktisk fiske på det åbne hav hele året rundt. Sommeren er på grund af de lange dage og det gode vejr den mest populære årstid, men faktisk er der højsæson for mange typer fiskeri om vinteren. Om sommeren får du midnatssolen med i købet, mens de koldere måneder beriges af nordlyset.

Om efteråret, vinteren og foråret er der mere plads at boltre sig på, lavere priser på overnatningsstederne, og ikke mindst suveræne betingelser for torskefiskeri. Mellem januar og marts migrerer tusindvis af torsk (skrei) til de nord-norske farvande for at gyde - dette er måske din bedste chance for at få en rekordfangst på krogen. Læs mere om fiskeri om vinteren.

Verdensmesterskabet i torskefiskeri, der finder sted ud for Lofoten hvert år i marts, tiltrækker både erhvervsfiskere og lystfiskere, der sammen skaber en glad stemning.

Men der er naturligvis mere end bare torsk i de norske have. Kast snøren efter havørred, helleflynder, laks, kuller, rødspætte, makrel, havtaske, lange, brosme... Vi kunne blive ved, men det er ikke pointen. Find alt det, du har brug for at vide før din fiskeferie til Norge, herunder.

Hvad er det specielle ved den norske kystlinje?

Et koldt klima kombineret med den varme Golfstrøm bidrager til et næringsrigt hav med en stor mængde plankton. Planktonet stiger op til overfladen, hvor det tiltrækker store mængder småfisk, hurtigt efterfulgt af større rovfisk – en perfekt opskrift for fiskeri. Mange fiskearter oplever faktisk vækst i antallet af fisk, ikke mindst på grund af de mange strengt håndhævede restriktioner.

Der er stor fokus på miljø og forurening nu om dage, men i Norge er farvandene rene.

Kystnære fiskedestinationer

Tæt på kysten
campaign
Fishing in the Geirangerfjord
Fjord Norges landskab er kontrastfyldt, og uanset om du tager på fisketur på de dybe fjorde, i den beskyttede skærgård eller… Read more
Fiskeri i Møre og Romsdal
campaign
Flatanger
I Nord-Norge findes nogle af de rigeste fiskefarvande i verden. Længere inde i landet ligger også nogle af Europas bedste lakseelve. Read more
Havfiskeri i Nord-Norge
campaign
Lyngør
De syd-norske feriecentre og Skagarrakskysten tilbyder lystfiskere (alene eller i grupper) og børnefamilier perfekte betingelser for en… Read more
Havfiskeri i Syd-Norge
campaign
Hitra
Feriestederne i Trøndelag er ofte overfyldte - altså under havoverfladen. Ivrige lystfiskere kan være sikre på at finde nok… Read more
Fjord- og havfiskeri langs Trøndelagskysten
Vinterfiskeri
campaign
Hjørundfjord
Uanset sæson finder du dit livs fiskeeventyr i Møre & Romsdal – omgivet af Fjord Norges spektakulære landskaber på… Read more
Vinterfiskeri i Møre & Romsdal
campaign
Winter fishing in Nusfjord, Lofoten
Langs den nærmest endeløse kyst i Nord-Norge bider fiskene bedst om vinteren. Få en nem fangst når skrei (gydende torsk) i… Read more
Vinterfiskeri i Nord-Norge
campaign
Ryvingen Lighthouse
Fiskemulighederne om vinteren i Syd Norge giver lystfiskere en enestående atmosfære af ro, uberørte søer og åbent hav… Read more
Vinterfiskeri i Syd-Norge
campaign
Cod fishing off the coast of the Fosen peninsula
En bred vifte af fiskearter tæt på kysten, betagende natur med fjord, øer og holme og stille områder væk fra… Read more
Vinterfiskeri i Trøndelag
campaign
Ice fishing in Norway
Utallige søer, uberørte farvande, ødemark så langt øjet rækker og hyggelig indkvartering. Gjøvik er et… Read more
Isfiskeri i Gjøvik
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS
  Ad

  Få styr på nattesøvnen

  Du må være tidligt på færde, hvis du vil fange din drømmefisk. De mange overnatningsmuligheder langs den norske kyst inkluderer hoteller, campingpladser og rorbuer (traditionelle fiskerhytter). Se nogle af mulighederne her.

  Ophold på Kvernepollen Rorbuer nær Bergen

  Føl dig hjemme på Kvernepollen Rorbuer, cirka 50 minutters kørsel fra Bergen. Her er 18 charmerende og moderne rorbuer (traditionelle fiskerhytter) med private terrasser. 

  Kvernepollen benyttes af lystfiskere fra hele Europa, der kommer til det vestlige Norge for at opleve de fiskerige farvande i Nordsøen. Mød ligesindede fiske-entusiaster og bliv inspireret af hinandens lystfiskerhistorier og rekordfangster. Her er fileteringspladser og fryser til fri afbenyttelse.

  Bådene på stedet er moderne 19-fods fartøjer med 50 hk motorer og udstyrede med kort, GPS og ekkolod - alt sammen øger dine chancer for at fange store fisk. To af bådene kan benyttes af kørestolsbrugere. Transport til og fra Bergen kan arrangeres.

  Andre fisketilbud

  Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

  ×
  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen

  Ad
  Ad
  Ad
  Ad