VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A man who has caught a big cod in Nusfjord i Lofoten
Nusfjord, Lofoten.
Photo: Matthias Wendt / Visitnorway.com

Vinterfiskeri

muteplay/pauseplay/pause

Jo koldere vandet er, jo flere fisk er der. Tag dine venner med på et fiskeeventyr i Norge, hvor vinterluften er frisk og vandene vrimler med store fisk.

Masser af plads, masser af fisk

Sommertid er højsæson for ferie i Norge, men hvis du vil fange de helt store fisk må du besøge vores nordlige nabo på en anden årstid. Fiskeri om vinteren betyder mere plads til dig og mindre kamp med andre lystfiskere om de bedste fiskepladser.

Takket være Golfstrømmen og varme luftstrømme er kystområderne og de mange fjorde generelt isfri hele året rundt, også om vinteren. På denne årstid vrimler farvandene med store fisk, der bare venter på at blive hevet i land.

Isfiskeri er blevet en af de mest populære vinteraktiviteter i Norge, der jo heldigvis er spækket med søer af enhver størrelse. Efter en længere periode med frostvejr drager både store og små lystfiskere ud på de frosne søer, for at fange ørred. Bagefter er det normalt at hygge sig sammen i saunaen eller foran den knitrende pejs.

Om vinteren i Norge har du gode chancer for at se hvaler og opleve spektakulære naturfænomener som for eksempel nordlys. Flere steder kan du også deltage på en kongekrabbesafari. Andet anbefalet tidsfordriv i Norge om vinteren er alpinskiløb, langrend, snescooter og hundeslædekørsel.

Overvej at hyre en guide, der ved, hvor din drømmefisk befinder sig - så er der større chancer for, at fisketuren bliver en succes.

Se alle vores vintertilbud nedenfor – guidede fisketure, overnatningssteder med privat bådudlejning, fiskeudstyr og rengøringsfaciliteter, alt sammen tæt ved de bedste fiskepladser. En fordel ved at fiske om foråret og efteråret er, at fiskere og andre rejsende kan reservere hytter og både med kortere varsel, ofte blot få uger i forvejen. Derudover er priserne normalt væsentligt lavere end om sommeren.

A fisherman holding a big fish on a boat in Northwest Møre & Romsdal, Fjord Norway
Winter fishing in Northwest.
Photo: Oddgeir Visnes / Visitnorthwest

Når årstiden ikke er afgørende

Foråret kalder

De fleste norgesvenner ved allerede, at der er masser af fiskeri og udendørseventyr i marts og april ved fjordene og langs kysten.

Især i de centrale og nordlige dele af Norge kan du opleve ægte fiskemagi, når farvandene ud for kysten fyldes op med gydende torsk. Drømmer du om at fange en rigtig moppedreng af en fisk bare én gang i dit liv, er dette tidspunktet at prøve.

Det sydlige Norge har også gode fiskemuligheder om foråret - især for dem, der er på udkig efter torsk, lange og havørred i fjordene eller havet. Det sker kun yderst sjældent, at fisketurister vender tomhændet tilbage fra en fisketur.

Det norske forårsvejr er normalt relativt mildt, stabilt og tørt. I mange regioner i Norge er marts, april og maj faktisk de tørreste måneder i løbet af året. I og med at der er cirka 1.700 kilometer i direkte afstand mellem det sydligste og nordligste punkt i Norge varierer vejret naturligvis meget i de forskellige landsdele.

Gyldent efterår

September og oktober er også særdeles velegnede til en fiskeferie i Norge - på dette tidspunkt vrimler det under overfladen med alle de eftertragtede fiskearter.

Selv sommergæster som makrel og kulmule bliver nogle steder indtil midt i oktober. I Trøndelag og Nord-Norge giver efterårsmånederne god mulighed for at fange enorme sej og helleflyndere. I midten af ​​Norge og længere sydpå har du gode chancer for at fange nogle fine lange.

Stille og solrigt efterårsvejr med tocifrede temperaturer er ikke sjældent, og du kan ofte opleve såkaldt Indian Summer i både de sydlige og nordlige dele af Norge. Mod nord og i de høje fjelde falder den første sne normalt engang i oktober. I mange dele af Norge starter vinteren ikke før november. Ændringen fra efterår til vinter varer et par uger i de sydlige og midterste dele af landet, hvorimod denne overgang ofte kun tager et par dage længere mod nord.

Overgangen fra de varme og funklende farver i efteråret til det magiske vinterlandskab efterlader langvarige indtryk hos de besøgende i området.

Bliv inspireret

Find flere fisk

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du kan foretage dig.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen