Prøv kræfter med vinterens traditionsrige 'lofotfiske' i Nord-Norge - et must for både fiskere og gourmeter. Fang en af de enorme 'skrei' (atlantiske torsk) i de klare farvande ud for Lofoten.
Den arktiske torsk er en af Norges bedste og mest bæredygtige råvarer. Mellem januar og april migrerer den fra Barentshavet til den norske kyst for at gyde, fra Haugesund i syd til Finnmark i nord.
Historisk set vender op mod halvdelen af torskene tilbage til de områder omkring Lofoten, hvor deres forældre gydede tre eller fire år tidligere. Det har gjort det såkaldte 'lofotfiske' til verdens største sæsonbestemte fiskeri efter torsk. I de senere år har mange af de arktiske torsk (eller 'skrei') trukket endnu længere nordpå, til steder somVesterålenog Senja.
Vinter er som regel også højsæson for fiskeri i resten af Nord-Norge. Deltag på en guidet fisketur, lej din egen båd, eller fisk fra land, omgivet af de mægtige, hvidklædte fjelde.
Om vinteren kan du også løbe på ski, deltage på en guidet toptur eller besøge nogle af de små museer og charmerende fiskerlejer. Det er selvfølgelig også sæson for nordlys!
Sæt tænderne i friskfanget skrei på nogle af de mange glimrende fiskerestauranter i nord. På restauranterne i de større byer længere mod syd - Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger, Ålesund - tilberedes der naturligvis også norsk torsk på kreative måder.
Resten af året kan du prøve tørfisk på mange forskellige måder – noget, der faktisk bør være en fast del af alle ture til Norge.
Tag med på 'lofotfiske'
Er du bidt af en gal lystfisker, bør du besøge Nord-Norge mellem januar og april. På denne tid af året er der store chancer for at få en kæmpestor kleppert på krogen.
Lær mere om 'skrei'
Der er mange interessante museer og kulturcentre i Nord-Norge, hvor du kan lære mere om lofotenfiskeriet, skreien og norsk fiskehistorie.
Overnat i en rorbu
De traditionelle fiskerhytter bruges fortsat som overnatningssted for tilrejsende fiskere i højsæsonen, men alle og enhver kan faktisk booke ophold i de karakteristiske røde og gule rorbuer.
Få 'skrei' på gaflen
I skrei-sæsonen kan du finde frisk skrei på menukortet hos mange af landets bedste restauranter. Nogle spisesteder har specialiseret sig i skrei, tørfisk og klipfisk, og serverer forskellige varianter af fisken hele året rundt.
Se selv
Planlæg dit skrei-eventyr
De bedste tilbud fra vores partnere
Book din ferie til Norge i dag!