Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Video Thumbnail - vimeo - Iconic Norway Video Thumbnail - vimeo - Iconic Norway Iconic Norway
Video Thumbnail - vimeo - Iconic Norway Iconic Norway
Iconic Norway.
Photo: Grim Berge / Sven-Erik Knoff / Natural Light Earth

Vinter

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

I vikingesagaerne var vintrene ofte beskrevet med ord som "den vinter blev han hjemme på gården". Man blev indendørs og slappede af med familien. Men i dag er der masser af grunde til at gå udenfor, med sne under fødderne og nordlys over hovedet.

Når mørket falder på

Om vinteren forvandles det meste af Norge til et sneklædt paradis, og det betyder gode muligheder for sjove aktiviteter i sneen. At løbe på ski har en helt særlig plads i den norske mentalitet og historie, og i løbet af vinteren benyttes enhver chance for at komme ud og få ski under fødderne på de præparerede løjper og pister.

Men den lange vinterperiode kan også være både kold og mørk i Norge, og fra midten af november til slutningen af januar når solen ikke over horisonten i store dele af Nord-Norge, nord for polarcirklen.

Northern Lights, Skullsfjord, Kvaløya Northern Lights, Skullsfjord, Kvaløya
Northern Lights, Skullsfjord, Kvaløya.
Photo: Gaute Bruvik - Visitnorway.com

Ofte dukker nordlyset dog op for at gøre det hele lidt farverigt.

Nordlys kan oftest ses jo længere mod nord du er, men de er i sjældne tilfælde også observeret i andre dele af Norge, også på landets sydligste punkt. Oktober, februar og marts er normalt de bedste måneder at se nordlys.

Ad

Klæd dig på til vinter i Norge

De norske vintre kan være bidende kolde. Du bør altid klæde dig på efter vejrforholdene, men det optimale outfit afhænger naturligvis af, hvad du laver, og hvor du laver det.

Skal du op i højderne eller langt mod nord – eller begge dele, for den sags skyld – bør du klæde dig varmt på, og i lag. Brug uld frem for bomuld eller polyester, og sørg for at du ikke bliver våd eller fanget i vinden.

Vinden kan få det til at føles koldere end det reelt er. Hvis du er våd er det lettere at få forfrysninger, så det er vigtigt at du er klædt godt på og forberedt på vejrets luner.

Sæsonens mad og drikke

De fleste regner skaldyr som rejer, jomfruhummere, blåmuslinger, kammuslinger og hummere som sommerdelikatesser, men faktisk er det om vinteren, at kvaliteten og smagen er bedst.

Frisk fisk er også bedst om vinteren, og mange restauranter i Norge byder på torsk, helleflynder, laks og ørred af højeste kvalitet på denne årstid.

Retter med fokus på fisk, får, svinekød og vildt er populære juleretter, og kan findes på menuer hos de fleste spisesteder op mod højtiden. Prøv nogle af de traditionelle norske retter som smalahove (fårehoved), lutefisk (torsk udblødt i lud og derefter udvandet) og pinnekjøt (tørret, saltet og dampet ribben fra får). 

Bliv inspireret

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×
Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen

Ad
Ad
Ad
Ad