Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Sommer

Sov ikke sommeren væk
Juni, juli og august i Norge er lig med lange dage, korte nætter - nord for polarcirklen går midnatssolen i en lang periode ikke under horisonten. Det norske sommervejr er ofte stabilt, med behagelige temperaturer både til lands og til vands.
Midnight sun over Lofoten
Midnight sun over Lofoten.
Photo: Jørn Allan Pedersen / Visitnorway.com

Så snart sommersolen har fået et solidt tag på landet, som regel i slutningen af maj eller begyndelsen af juni, kan du se de lokale udendørs for at nyde solens stråler. Det er populært at grille i parkerne, og der solbades hvis muligt. Jo varmere vejret er, jo varmere er nordmændene også.

Sommertemperaturerne kan ofte nå de 25-30 grader. Der er sjældent høj luftfugtighed, og selv om natten forbliver temperaturerne ofte høje. Det er oplagt at tage en badetur i havet, fjeldsøerne eller i skærgården, hvor vandet som regel er omkring 18 grader varmt (eller koldt).

Fra slutningen af juni til begyndelsen af august er vejret varmest, og det bliver aldrig rigtigt mørkt noget sted i landet. Men hvis du vil opleve midnatssolen, må du tage til Nord-Norge. Jo længere mod nord du tager, desto flere nætter med midnatssol kan du opleve. Gør som de lokale - tag på vandretur, cykeltur, kajaktur eller fisketur, selv midt om natten. Se de bedste steder at opleve sommerens midnatssol.

Om aftenen den 23. juni mødes nordmændene for at fejre Skt. Hans, med bål ved vandet, sang og musik – stort set lige som i Danmark. I 2016 byggede Ålesunds indbyggere endda verdens største bål til lejligheden.

Norges kystlinje er blandt de længste i verden, og landet har derfor - naturligvis - et levende maritimt liv. Nordmænd i alle aldre og fra alle samfundslag spenderer ofte store dele af sommeren til vands. Skærgården i Syd-Norge er særligt populær, og stort set alle byer på kysten har en gæstehavn. Se hvordan du er sikker på vandet.

Sommermånederne er højsæson for vandring, cykling og camping. Det meste af sneen i fjeldene er nu smeltet, og mange mennesker holder sommerferie ude i naturen. Friluftsliv - det at være ude i naturen - er en del af den norske identitet, og endda nedskrevet som lov.

Se den seneste vejrudsigt

.
.

Vejrudsigt fra Yr, leveret af Meteorologisk Institutt i Norge og NRK (det norske svar på DR). Download Yr's gratis vejr-app til iOS eller Android.

Sæsonens mad og drikke

Blåbær er almindelige i de norske skove og fjelde, og begynder at modnes midt på sommeren i det sydlige Norge, og en smule senere længere mod nord. I juli og august sælges der ofte jordbær og kirsebær fra små boder ved vejsiden.

Når solen er fremme, er nordmændene ude. Grøntsager, fisk, kød og fjerkræ på grillen til aftensmaden er en nationalsport, og på årets første sommerdag flokkes horder af nordmænd til de lokale udskænkningssteder med udeservering. Denne mulighed for årets første 'utepils' er en tradition så stærk, at det slås stort op i de nationale medier – man skulle jo nødigt gå glip af årets første kolde pilsner i solen, vel?

En typisk sommerret er friskfanget makrel med crème fraiche, nye kartofler og agurkesalat. En anden populær sommerspise er tørret svinekød eller lam, serveret med crème fraiche og knækbrød.

De andre årstider

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Flere sommeraktiviteter

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du kan foretage dig.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top
Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen