Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Geiranger
Geiranger, Møre og Romsdal.
Photo: Terje Rakke/Nordic life - Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Sov ikke sommeren væk

Sommer i Norge er lig med lange dage, korte nætter, og ofte stabile og behagelige temperaturer både til lands og til vands. Aftenbadning eller solbadning om dagen – udnyt dagslyset til fulde.

Fra slutningen af juni til begyndelsen af august er vejret varmest, og det bliver aldrig rigtigt mørkt. Det er en velkommen forandring fra den lange, kolde og mørke vinter, og lige som blomsterne springer også nordmændene ud i sommervarmen.

Så snart solen har fået et solidt tag på landet, kan du se de lokale udendørs for at nyde solens stråler. Det er populært at grille i parkerne, og der solbades hvis muligt.

I juli måned er temperaturerne højest, ofte helt op til 25-30 grader. Der er sjældent høj luftfugtighed, og selv om natten forbliver temperaturerne høje.

Jo længere mod nord du tager, nord for polarcirklen, desto flere nætter med midnatssol kan du opleve.

Om aftenen den 23. juni mødes nordmændene for at fejre Skt. Hans, med bål ved vandet, sang og musik – stort set lige som i Danmark.

Vandtemperaurerne kan nå 18 grader eller mere, hvilket gør det populært at bade. Men husk at tjekke vandet før du hopper i – det kan være en kold fornøjelse.

Planlæg sommerferien til Norge.

Mandal
Mandal.
Photo: Johan Wildhagen - Visitnorway.com
Couple with kayak at a beach in Troms
Tromsø.
Photo: CH - Visitnorway.com
Seafood Platter / Plateu des Fruits de Mer at Solsiden Restaurant
Solsiden.
Photo: CH - visitnorway.com
Southern Norway
Kragerø.
Photo: Johan Wildhagen / Visitnorway.com
Ad

Sæsonens mad og drikke

Blåbær er almindelige i de norske skove og fjelde, og begynder at modnes midt på sommeren i det sydlige Norge, og en smule senere længere mod nord. I juli og august sælges der ofte jordbær og kirsebær fra små boder ved vejsiden.

Når solen er fremme, er nordmændene ude. Grilning af grøntsager, fisk, kød og fjerkræ til aftensmaden er en nationalsport, og på årets første sommerdag flokkes horder af nordmænd til de lokale udskænkningssteder med udeservering. Denne mulighed for årets første “utepils” er en tradition så stærk, at det slås stort op i de nationale medier – man skulle jo nødigt gå glip af årets første kolde pilsner i solen, vel?

En typisk sommerret er friskfanget makrel med crème fraiche, nye kartofler og agurkesalat. En anden populær sommerspise er tørret svinekød eller lam, serveret med crème fraiche og knækbrød. Læs mere om de norske madtraditioner.

Klæd dig på til sommer i Norge

Selvom det norske sommervejr normalt er stabilt, kan det stadig komme bag på dig. Skal du på vandretur i fjeldene bør du forberede dig på hvad som helst, samt medbringe vandtæt og vindtæt tøj. Og uanset at vinden kan holde dig nogenlunde afkølet er solen stadig stærk, så husk også solcremen. Ellers bliver du lyserød.

Du bør ikke undervurdere vejret på fjeldet eller til havs, men sommeren er den årstid hvor du kan tage det mest afslappet i dit tøjvalg. Tag på hvad du vil, og nyd årstiden – men brug nu hovedet.

Et glimt af den norske sommer

Endnu en fabelagtig sommer i Norge. Surfing, downhill-cykling, skydiving, slip´n slide, vandskihop, bridge sling-shot, dykning – og snescooter.

Det lokale vejr og klima

De varmeste og mest stabile vejrforhold findes som regel på den østlige side af de sydligste fjelde, inklusiv sydkysten fra Mandal til Oslo, men også længere mod nord er temperaturerne behagelige – nogle gange over 25 grader.

De højeste temperaturer er inde i landet, og særligt Setesdal er kendt vidt og bredt for sine rekordhøje temperaturer. Langs kysten vil brisen fra havet være forfriskende. 

Men sommervejret kan også være vådt og omskifteligt, særligt i det nordlige og vestlige Norge, samt i Trøndelag.

I Nord-Norge kan du se midnatssolen fra midten af maj til slutningen af juli. I juni og juli er sommernætterne lyse nok til, at du selv ved midnatstide, og selv langt syd for polarcirklen, kan tage billeder uden brug af blitz. 

De andre årstider

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen

Ad
Ad
Ad
Ad