VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
A woman smelling apple blossoms in Hardanger, Norway in the spring
Fruit blossoming in Hardanger.
Photo: CH / Visitnorway.com

Besøg madmarkeder og festivaler, oplev tusindvis af blomstrende frugttræer ved fjordene, eller se til, mens årtiden langsomt skifter, fra en hyggelig hytte i trætoppen. Om foråret vågner hele Norge op fra sin vintersøvn - her er nogle måder at byde de højere temperaturer velkommen.

 1. 1. Nyd en 'utepils' i solen

  Så snart de første forårstegn har indfundet sig, sniger nordmændene sig udenfor for at nyde sæsonens første 'utepils' - en øl, der drikkes under åben himmel. Der stilles borde og bænke op på fortovene uden for caféerne, og der er kamp om pladserne efter fyraften på de varmeste forårsdage. At temperaturerne ikke just er tropiske er mindre vigtigt. Hvis solen er fremme er nordmændene ude, med lammeskind under bagdelen og varme tæpper om benene, om nødvendigt.

  Et godt tip: Find et bord i solen, helst ved vandet. I Oslo kan du spise med havudsigt på stilfulde Vippa, Aker Brygge, Tjuvholmen eller Sørenga. I Bergen er det på Bryggen, at forårsstemningen først indfinder sig. Er du i Stavanger kan du sætte dig til bords i havneområdet Vågen. I Tromsø i det arktiske nord skinner solen næsten hele døgnet rundt over populære steder som Vertshuset Skarven og Restaurant Skirri.

 2. 2. Fjordene i fuldt flor

  Her kan du være rigtig heldig! I et par uger i maj måned hvert år blomstrer titusindvis af frugttræer ved fjordene i den sydvestlige del af Norge. De stadig sneklædte fjeldtoppe udgør de ydre rammer omkring dette imponerende syn - det er i øvrigt de samme fjelde der sørger for, at jorden her er særligt frugtbar. Fjordene genspejler solens stråler op ad fjeldsiderne, hvilket skaber enestående betingelser for dyrkning af frugt, især æbler og kirsebær, i dette område.

  Et godt tip: Det mest oplagte sted at opleve frugttræernes blomstring er nok Hardangerfjord-regionen, hvor du for eksempel kan besøge frugtlandsbyerne Lofthus, Kinsarvik og Ulvik. Sognefjord-området er en anden oplagt mulighed. Forlad ikke området før du har fået smagt på høsten fra sidste år - æblemost og cider fra de lokale producenter.

 3. 3. Fossende vandfald

  De brusende vandfald er et af de sikreste tegn på, at vinteren er forbi. De absolut bedste måneder at se vandfaldene er maj og juni, hvor sneen og isen smelter og dermed fylder elvene godt op. Norge har en lang række vandfald, som klart er et besøg værd.

  Et godt tip: Vøringsfossen nær Eidfjord i Hardanger er et af de mægtigste vandfald i hele Norge. Fra en ny (og arkitektonisk imponerende) udsigtsplatform får du en storslået udsigt over de buldrende vandmasser og den dybe kløft.

 4. 4. Et mylder af fugle

  Norges lange kystlinje myldrer med fugle på denne tid af året, hvor trækfuglene vender tilbage efter at have tilbragt vinteren under varmere himmelstrøg. Glem ikke at tage kikkert og kamera med i tasken, og husk også en lydoptager, for der er oplevelser for både øjne og ører. Lad være med at forstyrre de små nyudklækkede fugleunger, men udvis respekt for fuglelivet.

  Et godt tip: Varanger højt mod nord er blevet et af de vigtigste rejsemål for arktisk fuglekiggeri. Det lokale arkitekthus Biotope har designet prisvindende skure for de mange fugleinteresserede, der hvert år rejser til Varanger for at observere havørne, jagtfalke, stellersænder og arktiske kongeedderfugle. Fugleelskere flokkes også til de små øer Runde, Lovund og Røst fra midten af april, hvor tusindvis af lunder (søpapegøjer) returnerer til deres ynglepladser. 

 5. 5. Bondemarkeder og madfestivaler

  Der er lokale markeder over hele Norge, og de tidligste finder sted allerede i marts. Lad mundvandet få frit løb efterhånden som du passerer bod efter bod med friske, lokale råvarer fra markerne i området. Der arrangeres også masser af madfestivaler rundt omkring, og til sammen udgør markederne og festivalerne en vigtig del af de kulinariske traditioner i Norge.

  Et godt tip: Nogle af de bedste madfestivaler finder sted om foråret, før festivalsæsonen for alvor sættes i gang. I Oslo kan du for eksempel besøge Spis & Drikk-festivalen eller Vegetarfestivalen.

 6. 6. Vågn op i en trætop

  En af de bedste ting ved foråret er naturligvis at kunne se, hvordan naturen udskifter sin vinterdragt med grønnere og friskere farver. Fuglene synger intenst om kap i takt med, at dagene bliver længere og varmere. Hvad kunne være et bedre sted at observere forårets komme end fra toppen af et træ? Eller, mere specifikt, fra et trætop-hus med moderne faciliteter og skandinavisk indretning.

  Et godt tip: Arkitekt-interesserede bør tjekke nogle af de meget stilfulde og designmæssigt enestående trætop-hytter. Endnu en grund til at rejse til Norge!

 7. 7. Dyk ned under overfladen

  Er du bidt af en gal dykker, er det ikke helt skidt at planlægge et dykkereventyr i det tidlige forår. På denne tid af året er vandet stadig koldt nok til at have den krystalklare sigtbarhed, der er karakteristisk for vinteren. Senere på sæsonen bliver vandet mere uklart, og du må medbringe en lygte for at kunne se noget. På den anden side vil lyset fra lygten tiltrække noget af det spændende liv under vandet. Og bare rolig - der er ikke noget i de norske dykkerfarvande der har lyst til at spise dig. 

  Et godt tip: Hottane i Fjord Norge myldrer med liv under overfladen, mens Saltstraumen nær Bodø nok giver dig den mest specielle dykkeroplevelse i hele Norge. Ud for Narvik ligger en masse skibsvrag og venter på at blive udforsket, hvis vragdykning mere er din stil.

 8. 8. Årets første svømmetur(e)

  Er du en ægte viking? Bevis det ved at springe en tur i bølgen blå. Jo tidligere desto bedre, men det er okay for en kuldskær viking at vente med at gå i vandet til omkring den 1. maj. Du kan selvfølgelig hoppe i hvor som helst, men hvorfor ikke gøre det behageligt for dig selv? Sved din sorger væk i en delt sauna (eller lej din egen), før du samler ny energi med en forfriskende svømmetur.

  Et godt tip: Norge har nogle meget specielle saunaer, for eksempel Vulkana i Tromsø og Salt i Oslo. Førstnævnte befinder sig om bord en gammel fiskekutter, mens den anden er forklædt som tørrestativ for fisk. I hovedstaden kan du også prøve de flydende saunaer KOK eller Oslo Fjord Sauna. Eller du kan lade sveden dryppe i den guldglitrende Soria Moria sauna i Dalen i Telemark.

 9. 9. Få gletsjer under fødderne

  En gletsjervandring er et absolut must for enhver eventyrer, der befinder sig i Norge sent på foråret. Gå en tur på de tusind år gamle islag og lad dig fascinere af de skulpturagtige formationer, skabt af naturen selv. At stå på ski eller at vandre de 60 kilometer tværs over Jostedalsbræen er en helt speciel oplevelse, men du skal være i god form (og altid i selskab med en guide). Der findes naturligvis også gletsjerture, der ikke er nær så krævende.

  Et godt tip: Gletsjeroplevelser på nogle af Jostedalsbræens mange sidearme, for eksempel Nigardsbræen, er både spændende og velegnede for alle uanset alder. Også Folgefonna i Hardanger og Svartisen i Nordland er lettilgængelige. De fleste arrangerede ture har sæsonstart i maj eller begyndelsen af juni.

 10. 10. Stå på ski langt ind i foråret

  Forårsskiløb er meget populært i Norge. I nogle sydlige fjeldområder og i hele Nord-Norge er der som regel rigeligt med puddersne i både april og maj. Dagene bliver gradvist længere og varmere, og du kan stå på ski uden at være pakket lige så godt ind som om vinteren. I Nord-Norge kan du endda stå på ski under midnatssolen helt sidst på foråret. Mange af skiresorterne i de sydlige fjelde lukker ikke før slutningen af april, og uden for de etablerede pister er forår den perfekte årstid at prøve ski touring. Takket være den stærkere sol og dens refleksion i sneen kan du endda rejse hjem med en fin solbrun kulør. Men husk solbriller og solcreme, ellers bliver du skoldet.

  Et godt tip: På Narvikfjellet kan du stå på ski fra toppen af fjeldet og helt ned til fjorden indtil juni måned. Eller tag toget til Finse mellem Oslo og Bergen og prøv kiting eller langrend på det enorme fjeldplateau Hardangervidda.

Forårsklar i Norge

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen