Skip to main content

Tilbring natten i en arktisk kuppel, en yurte, en cocoon, en glas-iglo, et samisk lavvu-telt eller på et hotel lavet af sne og is. Takket være glamping (eller 'glamour camping') kan du roligt tage på eventyr i ødemarken, uanset årstid. Se dine muligheder for at få en noget usædvanlig campingoplevelse i Norge.

Glamping er en blanding af et fint hotel og en campingplads - sådan mere eller mindre. Du har både hotelværelsets faciliteter og campingpladsens frihed. At tage på glamping giver dig muligheden for at være tæt på naturen, men på en luksuriøs måde. Du behøver ikke slæbe rygsæk og udstyr med fra sted til sted, og du kan glemme alt om kolde soveposer og utætte telte.

Norge giver dig en lang række muligheder for at få en glamping-oplevelse ud over det sædvanlige, og du behøver ikke gå på kompromis med dit foretrukne komfortniveau.

Her er en liste med enestående glamping-muligheder over hele landet. De fleste af stederne er udstyrede med store, behagelige senge, elektricitet og måske endda også pejs, så du kan nyde den norske ødemark i sikkerhed hele året rundt.

1. En kuppel med udsigt

En skudsikker måde at forvandle sin ferie i Norge til en uforglemmelig oplevelse - overnat i et telt med kuppel. Disse lette, men robuste konstruktioner giver maksimal komfort uanset vind og vejr.

2. En traditionel yurte

Yurter blev traditionelt benyttet af nomader i Centralasien, men er siden blevet spredt til alle verdenshjørner. Nu om dage kan yurter være udstyrede med alt tænkeligt udstyr, nogle endda med eget badeværelse.

3. En hængende cocoon

Der er ikke mange, der kan prale af at have sovet i en cocoon, halvvejs svævende mellem trækronerne - men du kan blive én af dem! Fald i søvn med en varm dyne to meter over jorden.

4. En iglo af glas

At kigge på stjerner har længe været en skattet oplevelse. At kunne gøre det i sin egen private iglo, med 180-graders panoramavinduer fra gulv til loft, gør kun oplevelsen endnu bedre. Måske er stjernehimlen i selskab med nordlyset!

5. Lavvuer, luksustelte og tipier

Samerne plejede at sove i lavvu-telte, for at kunne følge med deres omstrejfende rensdyrflokke. I dag er et ophold i en lavvu både en sjov måde at glampere på og en interessant måde at lære mere om samernes kultur.

6. Et hotel af is

Overnat i den ultimative vinterdrøm - et hotel lavet udelukkende af sne og is. Du holder varmen ved hjælp af soveposer, tykke tæpper og rensdyrskind.

7. Unikke campinghytter

At leje en campinghytte er et godt valg for natten. Og selvom de ofte er simple, er de ikke nødvendigvis kedelige! Prøv en nat eller to i en hyggelig "pod" eller en stilfuld "cone hut".

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Bliv inspireret

Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

Senest besøgte sider