Skip to main content

Forårsskiløb

Unknown Component
civid: 653a48785faea24d63829217
name: plugins_common_social_share (widget)

Det er om foråret, at skiløb i Norge bliver sexet, siger freerider Fredrik Luytkis. Tag del i vinterlige aktiviteter med et strejf af sommer, og lad udendørs koncerter og festivaler krydre oplevelsen. Det er om foråret, at skifesten for alvor starter.

"Jiihaa!"

Dette jubelskrig er et udtryk for den forårsfølelse du får, når dagene bliver længere, mens sneen på bakkerne stadig er god.

"Foråret på fjeldet er det bedste af vinter og sommer," siger Thomas T. Kleiven, der anses for at være en af Norges bedste ski-journalister.

Her er Kleivens fire grunde til at stå på ski om foråret i Norge:

For det første skaber forårssolen en festagtig stemning. "Solrige dage gør os bare superglade, også på fjeldet," pointerer han.

De varmere temperaturer gør også, at man kan iklæde sig mindre tøj end om vinteren. Det gør det lettere at stå på ski og oplevelsen bliver derfor bedre, især for børn.

Der er ikke så mange mennesker på pisterne og ved lifterne, og det medvirker til en mere afslappet stemning.

Sidst men ikke mindst giver forårsvejret perfekte betingelser for at lære nye teknikker (eller simpelthen at lære at stå på ski fra bunden), både for børn og voksne.

Stilfulde pister

"De pludselige, skønne forårsfornemmelser kommer tidligere til fjeldene end til byerne," siger Fredrik Luytkis. Han er tidligere professionel freerider, men nu står han mest på ski med teenagesønnen Storm..

"Resultatet er, at alle de moderigtige fra storbyen kommer med deres trendy solbriller, farverige pandebånd og andet udstyr, der bringer tankerne hen på 1960erne og 70erne, da skiløb var for jetsettet," siger Fredrik.

"At kigge på dem er hele turen værd. Om foråret er de norske skiområder bare mere sexede."

Festivalstemning

Fredrik er glad for kombinationen af skiløb og de udendørs koncerter, der ofte arrangeres af skiresorterne i weekenden. "Tænk Roskilde Festival med topmodellen Kate Moss på scenen, eller partyøen Ibiza."

Den norske snowboarder Silje Norendal er dobbelt olympisk deltager og firdobbelt guldvinder ved X Games. De seneste år har hun været i Hemsedal og Trysil, når kalenderen har vist marts og april.

"Nogle mennesker elsker stemningen så meget, at de kommer hertil selvom de ikke står på ski, bare for at nyde livet og det gode vejr," siger Silje.

Løb i dit eget tempo

"På norsk kalder vi det 'kos'. Det betyder 'at have det godt sammen'. Jeg er normalt travlt optaget af enten træning eller konkurrence, så påsken er en kærkommen mulighed for at være sammen med gode venner rundt om et lejrbål i sneen."

Mange resorter har åbne ildsteder, hvor du kan grille din egen mad. Der er også masser af restauranter og caféer med god mad.

Forlænget forår

"Takket være fremragende alpine ski-destinationer som Lofoten og Narvik er der gode sneforhold hele foråret igennem. Min sæson kan sagtens vare helt indtil slutningen af maj, hvis ikke længere," siger Silje.

På Narvikfjellet er der masser af sne indtil slutningen af juni. Afhængig af sneforholdene kan du stå på ski i største skiområder i det sydlige Norge indtil slutningen af april.

Pister lige i nærheden

"Men der behøver ikke være langt til skiløbet. Mine venner og jeg kan spontant hoppe på metroen til Oslo Skimore bare et par minutter fra centrum. Så står vi på snowboard der hele dagen," siger Silje, der bor i Oslo.

Den lette adgang til pisterne i Oslo Skimore (tidligere Oslo Vinterpark) er noget helt specielt for hovedstaden, og i tillæg er der masser af gode spisesteder.

Silje forklarer, at der visse steder i Norge pludselig kan være to meter puddersne, selvom du faktisk forventede sjap.

"Foråret i Norge fuld af overraskelser, især på fjeldet."

"Jiihaa!"

Find dit pudderparadis

Få mere information om de norske skiområder ved at klikke på kortet herunder.

Vejrforhold

Se de seneste snemeldinger og vejrforhold fra skiområderne.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Opdag mere

Senest besøgte sider