Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Luster Luster
Credits
Luster.
Photo: Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com
Campaign
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Friskfalden pudder og fede pister

Tag springet ud i den nyfaldne puddersne på egen hånd, eller tag i stedet til de etablerede skiområder med alle moderne bekvemmeligheder. Uanset hvad du vælger, er der kun én vej – og det er ned i dalen.

For de fleste puddertilhængere er Norge noget af et paradis, med utæmmede og sneklædte fjeldsider så langt øjet rækker – og lidt til. Søger du efter ”offpiste + Norway” på Youtube kan du selv se herlighederne – og masser af vovehalse, der boltrer sig i midt i det hele.

Men Norge er også et sikkert valg for børnefamilier og begyndere, der vil have komfort både på bakken og om natten. Selv inden for Oslos bygrænse finder du en vinterpark – endda én, der har været vært for verdensmesterskaberne i snowboarding.

Områder som Trysil, Hemsedal, Kvitfjell, Norefjell og Kongsberg er større alternativer med lange traditioner for skiturisme, i relativt kort køreafstand fra Oslo.

I Nord-Norge finder du nogle ret unikke skiområder. Fra Narvikfjellet har du en mageløs udsigt over Ofotfjorden. Mange steder kan du sejle fra fjeld til fjeld i en yacht, langt væk fra de travle skilifter, på jagt efter den bedste pudder. Du må bare selv sørge for transporten op ad fjeldet…

I det vestlige Norge er oplevelsen igen helt anderledes. I det barske fjeldlandskab kan du stå på ski næsten 2.000 højdemeter ned til fjordene, eller på gletsjerne midt om sommeren.

Kampagne
Skischool with Valle the snowman
Credits
Valle.
Photo: Kalle Hägglund / www.skistar.com

Planlæg skiferien til Norge

I Norge er du sikker på sne.
Credits
Valle.
Photo: Kalle Hägglund / www.skistar.com
Kids enjoy ski school in Trysil
Trysil
Skistar / www.skistar.com
Couple skiing in Hafjell Alpinsenter
Hafjell
CH - Visitnorway.com
Skiing at Geilo
Geilo
CH - Visitnorway.com
Snowbard jump Oslo Winter park Tryvann
Tryvann
VisitOSLO / Preben Stene Larsen / OsloVinterpark
Ad

Alpine rejsemål

Thomas Kleiven, styrtløbsskribent og generelle fjeldkender, anbefaler disse pister

De bedste terrænparker

Ståle Sandbech, Norges største håb inden for snowboarding, anbefaler disse terrænparker:

Få stillet din snelyst om sommeren

Tror du, at forårets komme betyder slut med skiløb? Tro om igen. Der er en række områder i Norge, hvor du kan stå på ski hele sommeren igennem.

Du må dog stå tidligt op. Først på morgenen kan gletsjerne være noget isede, men der er hurtigt et glimrende skiføre. Omkring middag forvandles pisterne dog ofte til blød ”slush-ice” på grund af den stærkere sol – men så kan du i stedet solbade og nyde en kold øl.

Sommerskicentrenes åbningstider afhænger naturligvis af sne- og vejrforhold, så tjek snerapporterne før du tager skiene med på sommerferie.

Tilbage til rødderne: Telemarkski

De er lette at spotte, på vej ned ad fjeldet i deres karakteristiske dans. Løber du telemark er du en del af en lille gruppe af engagerede entusiaster, der er dedikerede til denne specielle kombination af elegance og fart.

Telemarkskiløb adskiller sig fra det normale alpine skiløb både i stil og udstyr, og er blevet beskrevet som den mest rytmiske og flydende måde at komme ned ad fjeldet på.

I takt med at skiløbet er blevet kommercialiseret og skiområderne er vokset i størrelse, er telemarkstilen blevet mere og mere glemt. I 1950erne var telemark en næsten glemt stilart.

I 1980erne fik stilen dog en opblomstring, og i dag ses telemarkstilen ofte praktiseret rundt om på de norske alpinanlæg.

Lær at stå på ski eller snowboard

Det er sjovt at på ski eller snowboard, men det kan også være frustrerende, hvis du ikke er helt så sikker i stilen som du gerne ville være. Men fortvivl ikke, der er masser af gode skiskoler i Norge, både for komplet nybegyndere og olympiske guldvindere. Og alt der imellem.

Her er nogle af dem:

Rauland
Credits
Rauland.
Photo: visitrauland.no

Credits
Rauland.
Photo: visitrauland.no

Se selv

Op eller ned


Sikkerhed på fjeldet


Selv nordmændene, der har opholdt sig i de norske fjelde hele livet, har en sund respekt for dem og sørger for at forberede sig på ethvert tænkeligt scenarie.

  1. Planlæg din tur nøje og sørg for at fortælle andre om din planlagte rute.
  2. Tilpas den planlagte tur i henhold til egne evner og vejrforhold.
  3. Hold øje med vejrudsigten og lavinevarsler.
  4. Vær forberedt på dårligt vejr og frost, selv på korte ture.
  5. Sørg for at have udstyr med, så du kan hjælpe dig selv og andre.
  6. Vælg en sikker rute. Hav respekt skilte om laviner og usikker is.
  7. Brug kort og kompas. Vær altid sikker på at du ved hvor du er.
  8. Vend om i god tid - det er ikke nogen skam at vende tilbage til basen.
  9. Spar på kræfterne og søg ly hvis nødvendigt.

Efterlad det, som du fandt det


Norge er et ubeskriveligt smukt land, med et utal af dramatiske naturvidundere – vandfald, fjorde, fjelde og gletsjere. At bevare landskabet, dets samfund og den norske livsmåde er essentielt for både de lokale og de besøgende.

I Norge er det holdningen, at bæredygtighed er alles ansvar. Ophold i og brug af naturen i fritiden er nordmændenes yndlingstidsfordriv, og det afspejler sig i holdningen om at bevare og benytte ødemarken rigtigt.

Uanset om det drejer sig om vandring på fjeldet eller cykling i skoven, prøver nordmændene altid at efterlade så få spor som muligt. Efterlad det, som du selv gerne vil finde det, lyder mantraet – og det gælder, uanset om du er gæst i naturen eller i den lille fiskerlandsby.

Det handler om livskvalitet, ikke bare nu, men langt tid fremover. Der handler om at anerkende, at alle er lige vigtige, og at gøre det til en del af hverdagen. Det er ikke let, og det er ikke hurtigt. Men det er det hele værd.


Gode skitilbud

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad