Skip to main content

Alpint skiløb

Er du klar?

Fuld fart ned af fjeldet!

Det er lige meget om du er fire eller fyrre, nybegynder eller garvet skiløber. I Norge er du sikker på ski!

Tag på skiweekend med vennerne…

…tag hele familien med og send børnene på skiskole…

…eller før dig frem i et offpiste-landskab uden lige!

Norge er et paradis for alpint skiløb. På en skiferie i Norge får du udover en lang sæson, og velpræparerede pister også muligheden for at alle i familien uanset alder kan have det sjovt. Mange af de største områder ligger i kort køreafstand fra lufthavne og færgehavne.

Om vinteren spænder nordmændene ski under fødderne og begiver sig til fjelds. Det siges, at nogle norske børn lærer at stå på ski, før de kan gå 😉

Langt størstedelen af Norges bedste skiområder er familievenlige, og de fleste pister ender nede i den samme dal, hvor hele familien kan samles igen. Uanset hvor dygtig du selv er til at stå på ski, er det en god idé at børnene lærer de helt rigtige teknikker på en skiskole. Instruktørerne taler ofte dansk, og det er let for børnene at finde nye venner.

Og bare fordi det er familievenligt behøver det jo ikke være kedeligt! Disse skiområder byder også på udfordringer for erfarne skiløbere. Du kan vælge at øve skills i terrænparkerne, suse ned af en rød piste eller tage på jagt efter den perfekte puddersne højere oppe på fjeldet.

Det er denne kombination af begyndervenlighed og variation, der har gjort de norske skiområder så populære blandt de danske skientusiaster. Familier og venner kan tage på skiferie sammen, også selvom de ikke er på samme niveau. Hvis du rejser uden børn, kan du prøve ”norsk afterski” tæt ved pisterne og spise et dejligt måltid mad på en god restaurant.

Læs mere om de forskellige alpine skiområder længere nede.

Lær at stå på ski

Troede du, at skiskolen kun er for børn? Tro om igen, der er også plads til voksne.

Lad disse små eksperter lære dig at stå på ski. Kom med på mini-masterclass og bliv klar til vinterens skitur til Norge.

Ski in/ski out

På mange af skisportsstederne i Norge bor du ski in/ski out - du har bogstaveligt talt en skilift lige uden for døren, og kan stå på ski hele vejen hjem efter en lang dag på løjperne. Der er ingen stress for at nå skibussen om morgenen og om eftermiddagen, og ingen ubekvem transport af ski til og fra lifterne. Derimod bliver der mere tid til hygge i løbet af dagen og aftenen.

I mange skiområder kan du også runde dagen af med en tur i en spa, et svømmebassin eller endda prøve at surfe på en indendørs bølge! Tjek ski- og spa-resorts!

Sommerski

Tror du, at forårets komme betyder slut med skiløb? Tro om igen. I Norge er der lange traditioner for at stå på ski langt ind i foråret, hvor der stadig er perfekte forhold til at runde sæsonen af med en lang skiweekend.

Der er også en række områder i Norge, hvor du kan stå på ski hele sommeren igennem.

Du må dog stå tidligt op. Først på morgenen kan gletsjerne være noget isede, men der er hurtigt et glimrende skiføre. Omkring middag forvandles pisterne dog ofte til blød ”slush-ice” på grund af den stærkere sol – men så kan du i stedet solbade og nyde en kold øl.

Sommerskicentrenes åbningstider afhænger naturligvis af sne- og vejrforhold, så tjek snerapporterne før du tager skiene med på sommerferie.

Og hvis du er i nærheden af Oslo, kan du stå på ski inden døre hele året rundt i SNØ.

Alpine rejsemål i Norge

Hvis du har lyst til at opleve forskellige slags skisportssteder, er der masser at vælge imellem i Norge - hvert enkelt område er unik på sin egen måde. Den olympiske mester Aksel Lund Svindal siger selv, at det har været en åbenbaring at rejse jorden rundt for blot at indse, at Norge har nogle af de bedste sneforhold i verden.

Her kan du se en lang række af de bedste steder i Norge at stå på ski:

Det østlige Norge og Oslo

Mange af landets største og mest snesikre skicentre ligger i den østlige del af landet, tæt på hovedstaden og færgerne til Danmark. Oslo har en varieret og spændende vinterpark kun 30 minutter fra centrum, samt en overdækket skiarena, SNØ, der er åben hele året rundt.

Fjord Norge

I det vestlige Norge finder du høje fjeldtoppe og fantastiske muligheder for at stå på ski i puddersne, mens du beundrer fjordlandskabet. Stå på ski med udsigt over fjorden hele vejen ned!

Sørlandet og Telemark

Det sydlige Norge er mest kendt som en sommerdestination, men der ligger også en række gode skicentre i denne del af landet. I Telemark kan du tage skiene med i kabelbanen Gaustabanen midt inde i Gaustatoppen og køre offpiste ned igen - med eller uden guide.

Nord-Norge og Trøndelag

I Nord-Norge er skiforholdene lidt barskere - her kan du stå på ski med havudsigt. Stå på ski med fjordudsigt på Narvikfjellet - måske endda under nordlyset! Det største skicenter i Trøndelag spreder sig over fire fjelde i Oppdal.

Se selv

De bedste alpine skiområder

Ud over de mest populære skiområder er der et væld af mindre alpine skicentre, der er en dagstur værd. Se dem på kortet herunder.

Vejrforhold

Se de seneste snemeldinger og vejrforhold fra skiområderne.

Vintersjov i Norge

De bedste tilbud fra vores partnere

Book din ferie til Norge i dag!

Bliv inspireret

Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

Senest besøgte sider