Skip to main content

Oslo er en af de bedste byer at besøge – selv i de koldeste måneder. Se kunst i verdensklasse i tjekkede nye museer, forkæl dine smagsløg med retter lavet af lokale lækkerier, drik varm chokolade på hyggelige cafeer og tag en (virkelig) forfriskende svømmetur i fjorden – efterfulgt af et besøg i en dampende varm sauna.

PS. Men du skal heller ikke snyde dig selv for et sommerbesøg i Oslo!

Et kulturelt mekka

Uanset om du leder efter varme eller kolde oplevelser på din byferie, en afslappende pause eller aktiviteter, der får pulsen og adrenalinen op, så har Oslo det hele året rundt.

Udforsk museer i topklasse, udstillinger og kulturbegivenheder. Oslo er et must at besøge for kunstelskere. Her finder du museer som MUNCH, Nasjonalmuseet, Astrup Fearnley-museet for moderne kunst og adskillige fantastiske udendørs skulpturparker. Der er mange andre museer i byen, der i høj grad også er et besøg værd. Hvad med en spændende tur til den nye, interaktive udstilling på Skimuseet i Holmenkollen?

Der er også mange charmerende bydele at udforske, som er perfekte til gåture. Du kan både besøge det hippe Grünerløkka eller slutte dig til hipsterne ved MUNCH Brygge og Tjuvholmen.

Hede fjordoplevelser

Husk at tage svømmetøj med! Hede fjordsaunaer og små ”sauna-landsbyer” findes overalt langs den otte kilometer lange strandpromenade. Tør du kaste dig ud i en forfriskende svømmetur i det iskolde vand? Du får med garanti en opkvikkende oplevelse!

Når du får brug for en pause, kan du sætte dig godt til rette i en behagelig stol med en god bog i det nye, slående bibliotek, Deichman Bjørvika. Eller hvad med at se på mennesker fra en hyggelig café? Det er masser af muligheder for at spise brunch eller frokost i hele byen, uanset om du leder efter vegansk mad eller en burger, der får dine tænder til at løbe i vand.

Hvis du har lyst til at se byen i et nyt perspektiv, så er det let og enkelt at gå om bord på en af bådene, som tilbyder fantastisk udsyn fra fjorden. Der er også masser af både, som sejler om vinteren – og det kan endda være en endnu mere magisk oplevelse end om sommeren. De fleste både lægger fra kaj fra Rådhusplassen, lige ved siden af Aker Brygge, som har både restauranter og muligheder for at shoppe lige ved havnen.

Shopping i verdensklasse

Er du en vaskeægte fashionista? Oslo har et hav af forskellige muligheder for at shoppe! I løbet af det sidste årti har byen udviklet sig til modeparadis med hyggelige vintage- og genbrugsbutikker, populære kæder, luksusforretninger og butikker, der udbyder den højeste mode.

Udforsk en norsk moderedaktørs bedste tips til shopping i Oslo!

Kølig vinterkunst i det fri

I hjertet af Oslo ligger Vigelandsparken, som også kaldes Frognerparken. Den smukke skulpturpark bliver endnu mere slående om vinteren. Tag varmt tøj på, og se hvordan de mere end 200 skulpturer forvandler sig til isklædte fantasifigurer, som kan tilføje lidt ekstra glimmer og glamour til din Instagram-profil.

Hvis du skal have varmen, så er den hyggelige café i Frognerparken leveringsdygtig i lækkerier – både dem, der kan drikkes, og dem, der kan spises! Du kan også sætte kursen mod Hotel Bristol, som serverer Oslos mest berømte varme chokolade!

Skulpturparken Ekeberg er et anden fantastisk sted i det fri at besøge. Den ligger kun ti minutters kørsel med sporvogn fra bakken øst for bymidten. Nyd panoramaudsigten på den fornemme Ekeberg Restaurant eller den bedårende café, Karlsborg Spiseforretning.

Gastronomiske højdepunkter og eksklusive hoteller

Forkæl dig selv med et ophold på en af Oslos prisvindende hoteller. Lad dig opsluge af ren luksus på hotellet, The Thief, hvor elegant design går hånd i hånd med tradition. Nyd de smukke udsigter over fjorden og de lækre kulinariske oplevelser. På Grand Hotel Oslo kan du opleve historiens vingesus og give dig selv hen til tidløs elegance og mad for ægte gourmander i hjertet af byen.

En anden hip og eksklusiv oplevelse i en lille tidsboble findes på det nyligt restaurerede hotel, Sommero, som er opført i ikonisk jugendstil.

Når det kommer til mad, er Oslo hjemsted for alt fra budgetvenlige spisesteder til Michelinstjernede restauranter. Valget er dit!

Sjove vinteraktiviteter

Om vinteren i Oslo kan bymidten være dækket af et tykt lag sne – eller slet ikke se et eneste snefnug. Men bakkerne omkring byen er ofte indhyllet i en hvid dyne!

Uanset om Oslo har sne eller ej, kan du altid tage ud at skøjte i Spikersuppa eller Frognerparken (skøjter kan lejes begge steder) eller på skøjtebanen lige ved siden af det prisvindende Oslo Operahus foran Deichman Bjørvika – Oslos hovedbibliotek. Her skal du dog medbringe dine egne skøjter.

Hvis du har lyst til at føle dig som et barn igen, skal du bare tage sporvognen i tyve minutter og leje en kælk lige under stoppet ved Frognerseteren. Den to kilometer lange kælketur ned ad bakken slutter ved stoppet Midtstuen, hvor du belejligt kan tage sporvognen op ad bakken og derefter suse ned igen.

Når du har brug for en pause, kan du nyde en kanelsnegl ved den store pejs på den historiske restaurant, Frognerseteren, som ligger lige ved toppen af bakken Korketrekkeren.

Stå på ski

Oslo er meget unik – forstået på den måde, at du både skal pakke de høje hæle og dine ski!

Har du hørt mundheldet om, at nordmænd blive født med ski på fødderne? De ski, der hentydes til, er langrendsski. Og ved du hvad? Du kan stå på langrendsski lige i midten af Oslo i Vigelandsparken.

Hvis du leder efter en udfordring i andre omgivelser, så tag dine ski over skulderen, og stig på sporvognen eller bussen, og kør en tur på 20 minutter ud i den smukke natur lige uden for Oslo. Her er adskillige skiruter, som allerede er gjort klar til brug, foruden skistedet Skimore Oslo, som tilbyder pister til alpinski for både store og små.

Lej eller lån ski, hvis du ikke har dine egne. Det er let og udbredt at tage sine ski med i den offentlige transport. Hvis vejret er imod dig, så tag over i SNØ lige uden for Oslo, hvor man kan stå på ski indendørs.

Sjov uden ski!

Du behøver ikke spænde to brædder fast til dine fødder for at have det sjovt udenfor. Gør, hvad nordmændene gør, og tag på en vandretur i skoven – enten til fods eller i snesko. Sæt kronen på værket, og besøg i samme omgang en traditionel vandrehytte i skoven. Mange af dem serverer nybagte kager og brød, aftensmad og en kølig (eller varm) forfriskning til sultne rejsende.

Der er også masser af parker i Oslo, som egner sig perfekt til en gåtur. Den smukke halvø Bygdøy er et populært sted at svømme om sommeren og et slående sted at cykle om vinteren fyldt med stier langs vandet og i skovene. Mens du er der, kan du også besøge Norsk Folkemuseum eller det ultimative vintermuseum Fram Museum, som har udstillinger om norske polarforskere og deres udforskning af både Arktis og Antarktis. Det hele er kun en kort bådtur fra Oslos centrum.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider