Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Vandfald

Vandet bare fosser ned
At se enorme vandmængder skylle ud over fjeldsiden kan være mærkeligt fascinerende, og oplevelsen kan få dig til at føle dig meget lille. Nogle af verdens højeste vandfald finder du i Norge.
A man looking at Rjukandefossen waterfall in Hemsedal
Rjukandefossen waterfall in Hemsedal.
Photo: Hemsedal.com / Nils-Erik Bjørholt

Ifølge World Waterfall Database ligger 10 af verdens 30 højeste vandfald i Norge. Mange falder direkte fra fjeldet og ned i fjorden, mens andre er dele af elvenes naturlige løb - men de er alle med til variere det norske landskab.

Mange af de flotteste vandfald finder du i den sydvestlige del af landet, og den bedste tid at opleve dem er i maj og juni, hvor isen og sneen i fjeldene smelter og fylder elvene til bristepunktet.

Vettisfossen er med sit frie fald på 275 meter Norges højeste uregulerede vandfald. I 2014 kårede Dagbladets læsere det også til Norges smukkeste vandfald.

Langfossen er et andet flot syn, med et 600 meter langt fald ned ad fjeldsiden til Åkrafjorden. De højeste vandfald i Norge falder hele 800 meter.

Andre seværdige vandfald er Vøringsfossen i Måbødalen og De Syv Søstre midt i Geirangerfjorden - navngivet sådan, fordi dets syv fald minder om håret på syv kvinder. Kjosfossen er et af højdepunkterne langs Flåmsbanen, og foran dette enorme vandfald danser og synger skuespillerinder udklædt som den mytologiske figur Huldra i højsæsonen om sommeren.

For nordmændene er vandfaldene dog mere end blot en fin fotomulighed. Størstedelen af landets vandfald udnyttes til at generere elektricitet, og giver naturlig energi til store dele af Norges lokale industri-virksomheder.

Ad

Vandfaldenes himmerige

Fjord Norge må være vandfaldenes himmerige, med utallige brusende vandpassager perfekte til rafting og kajak. Sogndalselva er en af denne regions mange udfordrende elve.

Find de norske vandfald

Vandfald i Norge
Traktorsafari til Åmotan er en tre timers tur og en unik og opplevelsesrik reise fra Jenstad med en kort stopp for å se på… Read more
Traktor safari med Visit Waterfalls
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Rejsendes egne billeder

  Frit fald

  Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du kan foretage dig.

  ×
  Your Recently Viewed Pages

  Tilbage til toppen

  Ad
  Ad
  Ad
  Ad