Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Aurlandsdalen
Aurlandsdalen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Efterår

muteplay/pauseplay/pause

Lidt efter lidt bliver dagene kortere, og efterårets farver indfinder sig som regel i slutningen af september. Skovene og fjeldene bugner af bær og svampe - det er det helt rigtige tidspunkt at tage på vandring. Efterår i Norge er også en oplagt årstid at tage på weekendophold i en af de større byer.

Efterårets lavthængende frugter

Efterår i Norge er lig med svingende temperaturer og vejrtyper. Nogle år kan der være sommerlig vejr et godt stykke inde i oktober, mens der på samme tid andre år kan være snevejr. Et sikkert tegn på, at det er blevet efterår, er naturens skifte til gyldne farver.

Naturens røde og gule farver bevirker, at mange synes, at efteråret er den smukkeste af årstiderne i Norge. Fjeldområderne er særligt besnærende på denne tid af året, og mange nordmænd tager på vandretur i skove og på fjeldet med familien helt indtil sneen falder.

De fleste byer i Norge ligger tæt på naturen, og de føles aldrig overrendte. Efteråret er også den oplagte årstid at tage på udstilling, festival eller koncert.

Det er også meget populært bare at hygge sig indendørs med varm chokolade og levende lys. At hygge sig - eller at 'kose sig', som de siger i Norge, er lige så vigtigt i Norge som det er i Danmark, ikke mindst om efteråret, hvor dagene bliver kortere og temperaturen falder, efterhånden som vinteren nærmer sig..

Efteråret er desuden høsttid, og vejret er ideelt til bær- og svampeplukning. Retterne i det norske køkken bliver lidt tungere, men stadig med fokus på lokale råvarer.

Klæd dig på til efterår i Norge

Vind og regn kan hurtigt gøre det til en våd oplevelse at opholde sig udendørs om efteråret, men du kan faktisk også være heldig at få et sidste strejf af sommersol og blå himmel. Det kan være svært at gennemskue, hvad der er det rigtige at tage på, men om efteråret er det under alle omstændigheder en god idé at have vind- og regntæt overtøj ved hånden.

Under det yderste lag bør du have flere tynde lag uld i stedet for én stor, tyk sweater. Det er langt mere fleksibelt, og gør, at du nemmere kan styre din temperatur. I modsætning til bomuld giver det dig desuden isolering når det er vådt, og vil give dig den varme, du har brug for, også selvom du er blevet fanget i regnen. Læs mere om uld fra Norge.

Se den seneste vejrudsigt

.
.

Vejrudsigt fra Yr, leveret af Meteorologisk Institutt i Norge og NRK (det norske svar på DR). Download Yr's gratis vejr-app til iOS eller Android.

Udforsk efteråret i Norge

De andre årstider

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Flere efterårsaktiviteter

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du kan foretage dig. Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top
Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen