Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Aurlandsdalen
Aurlandsdalen.
Photo: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com

Efterår

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Efterår er sommers lillebror – vådere og koldere, men med en smuk blanding af klare røde, gule og orange farver samt skove og fjelde, der bugner af bær og svampe. Hvis du ikke er til sommer og sol er efteråret det helt rigtige tidspunkt at tage på vandring.

Pluk efterårets frugter

Efterår i Norge er lig med svingende temperaturer og vejrtyper. Nogle år kan der være sommerlig vejr et godt stykke inde i oktober, mens der på samme tid andre år kan være snevejr. Et sikkert tegn på, at det er blevet efterår, er naturens skifte til gyldne farver

Naturens røde og gule farver bevirker, at mange synes, at efteråret er den smukkeste af årstiderne i Norge. Fjeldområderne er særligt besnærende på denne tid af året, og mange nordmænd tager på vandretur i skove og på fjeldet med familien helt indtil sneen falder. 

De fleste byer i Norge ligger tæt på naturen, og de føles aldrig overrendte. Efteråret er også den oplagte årstid at tage på udstilling, festival eller koncert. Det er også meget populært bare at hygge sig indendørs med varm chokolade og levende lys. At hygge sig - eller at 'kose sig', som de siger i Norge, er lige så vigtigt i Norge som det er i Danmark, ikke mindst om efteråret, hvor dagene bliver kortere og temperaturen falder, efterhånden som vinteren nærmer sig..

Efteråret er desuden høsttid, og vejret er ideelt til bær- og svampeplukning. I de norske køkkener bliver retterne lidt tungere, men stadig med fokus på lokale råvarer.  

Se den seneste vejrudsigt

Vejrudsigt fra Yr, leveret af Meteorologisk Institutt i Norge og NRK (det norske svar på DR). Download Yr's gratis vejr-app til iOS eller Android.

10 ting nordmændene gør om efteråret 

Lorelou Desjardins blev født i Frankrig, men flyttede til Norge i 2010. På bloggen A Frog in the Fjord beskriver hun nogle af de udfordringer, man som udlænding møder i forsøget på at tilpasse sig en ny kultur. På en sjov måde sætter hun ord på nordmændene og den norske livsstil. Her er 10 af hendes observationer om Norge i efteråret.

1. De køber gummistøvler og plukker svampe i skoven.

2. De gør ting 'koselige' (hyggelige) ved at tænde stearinlys.

3. De gør sig klar til vinteren: Spiser levertran én gang om dagen, køber uldent undertøj og strikker huer, handsker og vanter.

4. De stopper med at tjekke vejrudsigten – der er alligevel kun regnvejr.

5. De starter med at strikke, spille kort eller synge i kor, for at få nye venner til årets mørkeste måneder.

6. De tæller ned til den 21. december, hvor dagene gradvist bliver længere igen.

7. De tager i skoven eller på fjeldet for at se efterårsfarver.

8. De booker turen til Tromsø og Tromsø Internationale Filmfestival i januar.

9. De laver græskarsuppe og inviterer til 'høsttakkefest'.

10. De køber krabber og inviterer til 'krabbefest'. Alternativt rejser de til Sørlandet for at spise krabber.

Udforsk efteråret i Norge

Rejsendes egne billeder

 

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Flere efterårsaktiviteter

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du kan foretage dig. Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.

×
Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen