Skip to main content

Efterår i Norge

Pluk efterårets lavthængende frugter

Lidt efter lidt bliver dagene kortere, og efterårets farver indfinder sig som regel i slutningen af september. Skovene og fjeldene bugner af bær og svampe - det er det helt rigtige tidspunkt at tage på vandring. Efterår i Norge er også en oplagt årstid at tage på weekendophold i en af de større byer.

Efterår i Norge er lig med svingende temperaturer og vejrtyper. Nogle år kan der være sommerligt vejr et godt stykke ind i oktober, mens der på samme tid andre år kan være snevejr. Et sikkert tegn på, at det er blevet efterår, er naturens skifte til gyldne farver.

Det norske ord for efterår er høst. Efteråret byder nemlig også på bær-, rodfrugt- og svampeplukning. Der bruges mere tid i køkkenet, hvor retterne bliver lidt tungere, men stadig med fokus på lokale råvarer.

Naturens røde og gule farver bevirker, at mange synes, at efteråret er den smukkeste af årstiderne i Norge. Fjeldområderne er særligt besnærende på denne tid af året, og mange nordmænd tager på vandreture i skove og på fjeldet med familien helt indtil sneen falder.

Og mod nord begynder nordlyset at optræde igen…

Tid til kultur

Efteråret er også en oplagt årstid at tage på en lang weekend i byerne. Det er højsæson for kulturelle oplevelser, så tag på kunstudstilling, litteraturfestival eller til koncert - måske med en af fremtidens stjerner? En gåtur i en af de spektakulære skulpturparker klædt i efterårsfarver bør heller ikke misses.

Oslo er en af Europas mest spændende kulturhovedstæder, især efter åbningen af det nye MUNCH museum og Nasjonalmuseet, det største kunstmuseum i Norden! Trondheim og Trøndelag er Europæisk Gastronomiregion og et sandt himmerige for foodies.

I Fjord Norge er Bergen kendt for sin musikscene og et levende kulturliv. Byen er også et godt udgangspunkt for ture til fjordene, der på denne årstid er pakket ind i efterårets fine farver. I Nord-Norge begynder nordlyset så småt at danse igen på himlen over for eksempel Tromsø.

Det er også meget populært bare at hygge sig indendørs med varm chokolade og levende lys. At hygge sig - eller at 'kose sig', som de siger i Norge, er lige så vigtigt i Norge som det er i Danmark, ikke mindst om efteråret, hvor dagene bliver kortere og temperaturen falder, efterhånden som vinteren nærmer sig.

Klæd dig på til efterår i Norge

Vind og regn kan hurtigt gøre det til en våd oplevelse at opholde sig udendørs om efteråret, men du kan faktisk også være heldig at få et sidste strejf af sommersol og blå himmel. Det kan være svært at gennemskue, hvad der er det rigtige at tage på, men om efteråret er det under alle omstændigheder en god idé at have vind- og regntæt overtøj ved hånden.

Under det yderste lag bør du have flere tynde lag uld i stedet for én stor, tyk sweater. Det er langt mere fleksibelt, og gør, at du nemmere kan styre din temperatur. I modsætning til bomuld giver det dig desuden isolering når det er vådt, og vil give dig den varme, du har brug for, også selvom du er blevet fanget i regnen. Læs mere om uld fra Norge.

Se den seneste vejrudsigt

Vejrudsigt fra Yr.no, leveret af Meteorologisk Institutt i Norge og NRK (det norske svar på DR). Download Yr's gratis vejr-app til iOS eller Android.

10 efterårseventyr

Se en rigtig efterårsstorm fra en varm sauna! Her er nogle gode grunde til at tage til Norge om efteråret.

Efterårseventyr

Byferie om efteråret

Elsker du kunst, mad og musik? Besøg en af de norske byer i den kulturelle højsæson!

Smagen af efterår

Den norske madkultur blomstrer op, når bladene falder.

Flere efterårsaktiviteter

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du kan foretage dig. Filtrer din søgning og se tilbuddene herunder.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider