There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd
Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde
Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet
Hostelling International - døren til Norge
Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge
Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab
AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse
Vy express - gør det let at rejse grønt med bus
DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo
Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg
Arctic Campers - lej en autocamper i Norge
NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser
Vy - det skal være let at rejse grønt
Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'
Authentic Scandinavia - spændende ture i Norge
Up Norway - skræddersyede rejser
Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie
Fjord Tours - oplev Norge i en Nøddeskal® med bare én billet
50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper
Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge
Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil
DanCenter - din feriehusekspert i Norge
Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Hummer, lam, elg, bær, svampe og rodfrugterr, der er vokset så langsomt, at de rigtigt har haft tid til at suge smag til sig. Norsk madkultur blomstrer op, når bladene falder.
Hver sæson har sine smage og dufte.
Hvor foråret og sommeren er perfekt til lette, forfriskende anretninger, er det norske køkken noget tungere om efteråret, der domineres af kraftigere retter, ofte tilberedt over lang tid.
I Stavanger i det vestlige Norge driver chefkokken Svein Erik Renaa restauranten Re-Naa, der er ét af mange norske spisesteder med stjerner i Michelinguiden.
Den prisvindende madkunstner har sine egne efterårstraditioner og yndlingsråvarer.
"Først og fremmest de forskellige slags svampe tidligt på sæsonen, og naturligvis hummer fra oktober og fremefter. Vejrskiftet i september er som regel godt for rodfrugterne. Sæsonens farver er også inspirerende."
Menuen på Re-Naa afspejler altid årstiden. Efteråret er ingen undtagelse, siger Renaa.
"Hjort og andet vildt er vigtige ingredienser for os fra september og fremefter. Og sæsonens saftige æbler, pærer og bær er karakteristiske for vores desserter."
Det norske ord for efterår er 'høst'.
September, oktober og november er de traditionelle efterårsmåneder i Norge. Sommervarmen kan fortsætte et godt stykke ind i september, og ofte begynder sneen at falde allerede i oktober.
I meteorologisk forstand er efteråret den årstid, hvor de gennemsnitlige dagtemperaturer falder til mellem 0 og 10 grader. Med denne definition har Oslo 60 efterårsdage og Tromsø 66, ifølge Det store norske leksikon.
En anden måde at markere efterårets start er med septembers jævndøgn.
I Norge stiger chancerne for at se nordlys i takt med, at nætterne bliver længere.
Nord for polarcirklen er der mørketid fra begyndelsen af november i de nordligste regioner. I denne tid stiger solen ikke over horisonten i månedsvis.
Mange af Norges madtraditioner har dybe rødder i landets historie for jagt, landbrug og fiskeri. Hummersæsonen varer fra oktober og til jul, mens havørred og krabbe fra Nord-Norge er blandt alt det gode fra havet i samme periode.
Jagtsæsonen beriger landets borde med kød fra rensdyr, elg, hjort og rype - alt sammen delikatesser med karakteristisk smag.
En anden vigtig råvare er lam, ikke bare som hovedingrediens i den norske nationalret fårikål, men også som den vigtigste del af de mange forskellige langtidskogte efterårsretter.
Sven Erik på Re-Naa pointerer forskellene på madlavning i de forskellige sæsoner.
"Måden vi tilbereder maden på varierer en anelse om efteråret. Når det begynder at blive koldere udenfor, må vi have noget mere power i maden, der derfor er lidt federe. Det giver alt i alt en rigere smag, kort sagt."
Efteråret er også høsttid, og mange nordmænd bruger deres fritid udendørs ved at plukke frugter, bær, svampe og muslinger, mens de får motion samtidig.
Tørring, bejdsning, gæring og frysning er bare et par måder at konservere udbyttet, mens årstidens æbler typisk er perfekte i marmelade og tærter.
Sven Erik Renaa er selv glad for at høste, særligt svampe. Men mesterkokken indrømmer, at han ikke altid har så meget tid som han kunne ønske.
"Jeg er derude selv så ofte jeg kan, men vi køber naturligvis en del til restauranten. Der er en lokal pensionist der forsyner os med svampe, og vi køber alt han leverer. Det er en del af hans liv, og det vil vi gerne støtte."
Det norske ord for efterår er 'høst'.
September, oktober og november er de traditionelle efterårsmåneder i Norge. Sommervarmen kan fortsætte et godt stykke ind i september, og ofte begynder sneen at falde allerede i oktober.
I meteorologisk forstand er efteråret den årstid, hvor de gennemsnitlige dagtemperaturer falder til mellem 0 og 10 grader. Med denne definition har Oslo 60 efterårsdage og Tromsø 66, ifølge Det store norske leksikon.
En anden måde at markere efterårets start er med septembers jævndøgn.
I Norge stiger chancerne for at se nordlys i takt med, at nætterne bliver længere.
Nord for polarcirklen er der mørketid fra begyndelsen af november i de nordligste regioner. I denne tid stiger solen ikke over horisonten i månedsvis.
“Norsk vildtkød er i verdensklasse. Det har et særpræg og nogle helt andre aromastoffer end andet kød,” udtaler mesterkokken Arne Brimi. Se nærmere på, hvad der gør norsk vildtkød til noget helt specielt.
På de mange frugtplantager i Norge dyrkes nogle af verdens bedste frugter og bær, herunder æbler, pærer og blommer, blåbær, jordbær og kirsebær.
I Norge er der altid en anledning til at spise vafler. Faktisk elsker nordmændene vafler så højt, at de serveres i hjerteform. Prøv dem som en snack eller som en del af et Michelin-stjernet måltid.
Millioner af mennesker over hele verden spiser fisk, som er fanget langs Norges kyster. Men intet slår smagen og konsistensen af en fisk, der netop er trukket op af det kolde og klare vand.
Efteråret er en årstid fuld af kontraster, både indendørs og udendørs. Læg vejen forbi de nye norske kunstperler, oplev en rigtig efterårsstorm ved havet eller prøv vandring uden for højsæsonen. Det er også denne tid på året at nordlyset og spækhuggerne vender tilbage.
En grøn vinkel på efterårets gyldne farver. På denne årstid er der færre turister og mere plads til at prøve alt det, det ikke kræver ski under fødderne.
Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.
Hvor skal du gå ud og spise? Find ud af det herunder.
Nordmændene har droppet misundelsen over andre landes køkkener og er i stedet begyndt at glædes over egne specialiteter og madtraditioner.
Fra søde sager som bær, vafler og cider til saltet kød og nogle af verdens bedste oste. Og - naturligvis - friske fisk og skaldyr: kongekrabbe, laks og den arktiske torsk. Sæt tænderne i både nye og traditionelle smage af Norge.
De forskellige landsdele i Norge har hver deres traditioner når det kommer til julebordet. Her er nogle af de lækreste og mest karakteristiske norske juleritualer.
Norske boller er helt og aldeles uimodståelige. Den gode nyhed er, at du møder bollekulturen, uanset hvor i Norge du befinder dig. Vi har selvfølgelig indsat en bolleopskrift, så du selv kan lave de lækre boller!
Tre madbloggere tog til Norge for at smage på noget af landets mest bæredygtige mad. På turen dykkede de efter søpindsvin, mødte rensdyrhyrder og malkede køer - og satte deres eget præg på de traditionelle, norske madretter.
Få et glimt ind i de travle køkkener rundt om i Norge, og tag med chefkokkene ud for at håndplukke områdets bedste råvarer.
“Norsk vildtkød er i verdensklasse. Det har et særpræg og nogle helt andre aromastoffer end andet kød,” udtaler mesterkokken Arne Brimi. Se nærmere på, hvad der gør norsk vildtkød til noget helt specielt.
Tilbage til toppen