VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
4 girls are having a wonderful autumn experience in Soria Moria sauna in Telemark, Norway
Soria Moria sauna in Telemark.
Photo: Dag Jenssen
A couple has a wonderful autumn experience – a meal cooked over a campfire at a beach in Steigen, Northern Norway
A wonderful autumn experience in Steigen.
Photo: Christian Roth Christensen / Visitnorway.com
A wonderful autumn experience by the Aurlandsfjord - a fjord landscape in autumn colours
The Aurlandsfjord in autumn colours.
Photo: M. Dickson / Foap / Visitnorway.com
3 people have a wonderful autumn experience on a hike in the mountains near Voss, Fjord Norway
An autumn mountain hike in Voss.
Photo: Sverre Hjørnevik / Fjord Norway

Efteråret er en årstid fuld af kontraster, både indendørs og udendørs. Landskaberne skifter farve og skovene bugner af bær, svampe og vildt. Der er god tid til hygge under tæppet, mens efterårsstormene raser. Det er også på denne tid af året, at nordlyset og spækhuggerne vender tilbage.

 1. 1. Aktiv på fjeldet

  En af efterårets hovedattraktioner er vandring i de norske fjelde, hvor lyngen blomstrer i levende røde, gule og orange farver. Med bus eller tog kommer du hurtigt og let frem til gode destinationer for vandring eller cykling. Nogle steder kan du tage en kabelbane op til toppen.

 2. 2. På jagt efter en storm

  Intet kendetegner efteråret bedre end en god omgang blæsevejr – i Norge spiller naturen naturligvis også med musklerne på denne tid af året. Sørg for at tage vindtæt tøj med. Dosabu-hytten i Bremanger er specielt designet for stormjægere. Her får du panoramaudsigt over havet, samtidig med at du er både tør og varm. Og så kan en rigtig 'mørk og stormfuld aften' blive uforglemmelig, hvis den opleves i et fyrtårn eller i en rorbu ved vandkanten i Nord-Norge. Kråkenes Fyrtårn er et af landets mest hårdføre.

 3. 3. Tid til hygge

  Efter at have været ude i det til tider barske efterårsvejr, er der ikke noget bedre end at krybe ind under et dejligt varmt tæppe i en lun og tør hytte. Efterhånden som dagene bliver kortere stiger hyggeværdien ved levende lys, et knitrende ildsted og lidt stjernekiggeri, måske en god bog. I Norge kalder de det 'at kose sig'.

 4. 4. Efterårskultur med et Twist

  Efteråret er også højsæson for kunstoplevelser. Kom i kunstnerisk humør på nogle af Norges bedste kunstmuseer og gallerier - Kistefoss-Museet og dets nye udstillingsområde The Twist er et oplagt sted at starte. Dette museum og den tilhørende skulpturpark ligger i Hadeland-området, bare en times kørsel nord for Oslo. Det nye Munch-Museet åbner i Oslo i løbet af 2021.

 5. 5. Nordlys og hvalsafari

  Det er ikke kun om vinteren, at man kan se nordlys. Den lave efterårssols sidste stråler oplyser de hvidklædte fjeldtoppe, nætterne bliver længere og længere, og chancerne for flotte billeder af nordlyset er ganske gode. I det nordlige Norge er der gode muligheder for at se pukkelhvaler og spækhuggere. På en rejse med Hurtigruten kan du få både nordlys og hvalsafari, men ellers er steder som Vesterålen, Senja, Alta og Tromsø oplagte rejsemål, hvis du vil se hvaler og nordlys på samme tur.

 6. 6. Saunasæson

  Det er aldrig for koldt til en svømmetur i Norge. Men det vil sikkert hjælpe lidt på motivationen at vide, at der er masser af nye saunaer over hele landet. Lad dig blive varmet godt igennem, før du hopper i det forfriskende kolde vand lige udenfor. Selv hvis lidt efterårsregn drypper på næsen er det næsten garanteret, at du føler dig som et nyt og bedre mennesker bagefter. Et ophold på et hipt spahotel er en god måde at finde frem til det indre velvære.

 7. 7. Romantisk fjordferie

  Tag en dyb vejrtrækning. Og en mere. Ved fjordene er det nu tid til, at den hektiske sommer afløses af efterårets ro. Vil du tilbringe natten på et af de prægtige, historiske hoteller? Det er noget nemmere at få et værelse på denne tid af året. På en vandretur ved fjordene kan du se det magiske fjordlandskab skifte farve og tempo, mens det forbereder sig på vinterens komme. Det er stadig mere end muligt at have en fantastisk tid på fjeldet og på fjorden.

 8. 8. Storbyer med landsbycharme

  Hovedstaden Oslo har længe været fast inventar på mange lister over storbyer, man bør besøge. Men hvad med at prøve nogle af landets andre store byer, næste gang turen går til Norge? Byer som for eksempel Bergen og Ålesund vil med garanti give dig store oplevelser – og de ligger begge godt placeret, hvis du vil opleve fjordene med egne øjne.

 9. 9. Togture med udsigt

  Ifølge Lonely Planet (og mange andre) er Bergensbanen en af de smukkeste togture i verden. Men Norge har mange andre spektakulære togstrækninger at lade sig forføre af, for eksempel Raumabanen og Nordlandsbanen. Stig om bord, find et sæde ved vinduet og nyd udsigten.

 10. 10. Smagen af efterår

  Lammekød, på enhver tænkelig og utænkelig måde, er efterårets hovedret. Elg og andet vildt smager skønt med tyttebær og flødesauce. For ikke at tale om de nye kartofler, søde gulerødder og sprødstegte kantareller. Gør de mørke efterårsaftener lidt hyggeligere med et glas vin i godt selskab.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen