Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
En kvinde dyrker yoga på en strand på Lofoten i Nord-Norge
En kvinde dyrker yoga på en strand på Lofoten i Nord-Norge
Yoga på Lofoten.
Photo: Kristin Folsland Olsen / Visitnorway.com
Yoga på Lofoten.
Photo: Kristin Folsland Olsen / Visitnorway.com
I Norges dybe, stille ro

10 måder at slippe væk fra hverdagen

Har du brug for en digital detox? Den norske natur er ren zen for dit hoved, perfekt til en afslappende og opkvikkende ferie. Så læg stressen til side og (gen)find dig selv og dine omgivelser. Her er 10 måder at komme langt væk fra hverdagen i Norge.

En tur ud i naturen har det med at få os til at føle os godt tilpas. Hvornår har du sidst haft det sådan?

Nu om dage er vi altid logget ind og til rådighed for alt og alle. Du kender det sikkert. Notifikationer, der popper op i tide og utide, en inbox, der altid er fuld, og en lang liste over ting der skal ordnes, men som aldrig bliver gjort. Hverdagen kan være overvældende, men heldigvis er der en løsning: Lad stressen blive hjemme!

Sæt tempoet ned

Det er på tide at rydde kalenderen for alle pligter og forpligtelser. Det er sundt at kede sig en gang i mellem. Det kender professoren i filosofi, Lars Svendsen, alt til. Han begyndte at skrive ”The philosophy of boredom”, da han ikke havde andet at give sig til. Det endte med at være et sjovt, kreativt projekt - og en populær bog.

”Vi har alle de her ting, som vi kan fordrive tiden med. Vi kigger konstant på vores telefoner, i stedet for at bruge tiden på at tænke og slappe af. At kede sig forbindes ofte med at være alene, men det kan være rart bare at være i selskab med sig selv i rolige omgivelser”.

Naturens afslappende virkninger

Hvis der er én, der forstår værdien i at opholde sig udendørs, er det Randi Skaug. Efter at have klatret Seven Summits, købte hun sin egen ø for at slippe væk fra byens jag.

"Naturen går ikke med ur. Du tænker ikke over, hvad klokken er, når du står under nordlyset eller midnatssolen", siger hun.

Naustholmen, øen i Nord-Norge som hun købte, er som skabt til udendørs eventyr og byder velkommen til både individuelle rejsende, virksomheder og vennegrupper. Folk kommer her for at trække stikket ud. Hun kalder det ”et fredfyldt sted i en travl verden”.

"Så snart mine gæster sætter fod på øen, er det som om de tager et enormt skridt væk fra hverdagens stressede rutiner. De siger, at de tænker anderledes heroppe."

Det lyder da fantastisk, ikke? Det er på høje tid at tage den lidt mere med ro. Herunder får du 10 måder at slippe væk fra hverdagen i Norge.

Du behøver ikke engang at bekymre dig om planlægningen. Bare book en organiseret tur med Up Norway. Vælg mellem en 8-dages wellness- og friluftstur i Fjord Norge og et isoleret 5-dages ophold i et fyrtårn på den lille ø Myken i Nord-Norge.

 1. 1. Kom tæt på naturen på et unikt hotel

  Naturen forsvinder jo ikke, bare fordi du går indendørs. Hvis du gør overnatningsdelen af dit ophold til en del af oplevelsen, kan du gå en uforglemmelig ferie i møde i Norge.

  Der er arktiske kupler og andre måder at prøve glamping, masser af designerhytter i fjeldene, samt hytter med havudsigt og andre anderledes måder at tilbringe natten spredt over hele landet. Det er let at falde i ét med naturen, selvom du sidder foran den knitrende pejs eller ligger under dynen i sengen.

 2. 2. Yoga med udsigt

  Træk vejret dybt ind. Lad den positive energi fra omgivelserne fylde din krop. Pust ud, sænk skulderne og slap helt af…

  Mindfulness og yoga er blevet populære måder at motionere. Det hjælper til med at koble af og genfinde balancen i den stressede hverdag. Oplevelsen bliver kun stærkere, hvis man samtidig befinder sig midt i naturen, som del af noget, der er større end én selv.

 3. 3. Lej en lille rede

  Nogle gange kan det være nødvendigt at rejse langt for at være i stand til at logge af fra hverdagen. Den norske natur er i så fald et oplagt rejsemål. Her kan du tage langt ind i skovens dybe, stille ro og være fuldstændigt i fred.

  Lej en hyggelig hytte, tag en bog med og smut under tæppet. Lad tankerne vandre, gå en tur mellem træerne og find inspirationen i den norske ødemark. Eller sid ved havet og hør bølgerne slå op mod stranden. Afsæt noget tid til dig selv ved at leje en hytte eller et afsidesliggende sommerhus.

 4. 4. Find indre ro på en spirituel rejse

  I Norge er der pilgrimsruter over hele landet, men du behøver ikke være religiøs for at kaste dig ud i en pilgrimsvandring. At vandre på pilgrimsvejene er en glimrende måde at få tid til at reflektere over livet - masser af tid! Tænk over livets store spørgsmål og små detaljer… måske finder du svarene undervejs.

  Uanset hvad du håber at opnå, er ruterne både sikre og lettilgængelige. Undervejs vandrer du i smukke landskaber, forbi maleriske landsbyer med stærk kulturhistorie og lokale madtraditioner.

 5. 5. Sov i et nedlagt fyrtårn

  Nogle gange er havet stille, andre gang voldsomt. Nogle gange mødes du af en let, salt brise, andre gange må du kæmpe dig gennem en storm. Mange nordmænd tager ud til havet for at stresse af og lytte til havets tilsyneladende uendelige repetitioner - noget, som vi danskere også har fundet ud af, virker godt mod stress og jag.

  Den ultimative oplevelse får du ved at overnatte i et fyrtårn. Fyrenes ofte dramatiske beliggenheder giver dig nye og spændende måder at opholde dig ved havets helende kræfter.

 6. 6. Vildmarkstur

  Stille, fredfyldt og ekstremt smuk - det er den uberørte norske natur: et oplagt sted at koble sig fra den digitale verden og genoprette forbindelsen til sig selv.

  Landskabet varierer fra langstrakte skove til åbner vidder, fra uendelige kyststrækninger og skærgårde til smalle fjorde, fra grønne dale til himmelstræbende fjelde. Du får ingen problemer med at finde nye favoritsteder. Afmærkede stier fører dig trygt tilbage til civilisationen igen.

 7. 7. Sænk skuldrene på et kurophold

  Få tid til dig selv på et spa-ophold. Hvis der er nogen, der har fortjent det… De afslappende behandlinger kombineres med panoramiske udsigter og et af naturens grundelementer - vand. Hvad enten det er skoldende hedt eller isnende koldt, skal vandet nok gøre underværker for både krop og sjæl.

  Aromaterapi, flydende dampbade og varme saunaer. Nogle steder kan du dyppe dig i fjorden eller hoppe i en udendørs pool, inden du svømmer videre i et bassin inden døre. Se til, mens din stress forsvinder ned i afløbet.

 8. 8. Vågn op i en trætop

  Det er tidlig morgen, men lad øjnene være lukkede. Bare læg i sengen et par minutter mere. Tag en mundfuld frisk luft, hør trækronerne over dig svinge fra side til side, og lyt til fuglenes morgensang. Kan du mærke det? Sådan føles det at vågne op i en trætophytte.

  Det meste af tiden er det bare dig og ødemarken - på den gode måde. Hvis afstresning er målet, er en hytte i trætoppen midlet.

 9. 9. Et afslappende vintereventyr

  Hvis landskaberne er klædt i hvidt, giver naturen genlyd på en helt anden måde - det er som om, at naturen har taget en hvid overfrakke på. Dine fodtrin lyder anderledes. Luften er frisk og sprød, og du kan se din egen ånde. Vinter er en magisk tid, med skiløb, fjordsafari, nordlys - og meget mere.

  Det er også tid til selvrefleksion, specielt omkring nytår. Tænk på sneen som et tomt lærred, og lad naturen hjælpe dig med at føre penslen. Lidt hygge i hytten er aldrig en dum idé. Så kommer alt det andet af sig selv.

 10. 10. Rejs laaaaaangsomt

  Nogle gange er selve rejsen bedre end destinationen. En togrejse gennem Norge eller et krydstogt langs kysten kan tage dage - eller uger.

  Det, man ser og hører og smager undervejs, kan mange gange være uforglemmeligt. Man har god tid til at spekulere over livet. Og til at tage beslutninger. Rejser du sammen med andre, kan I komme tættere på hinanden og fordybe jer i gode samtaler. Samtidig er der rig mulighed for at nyde de smukke omgivelser passere langsomt forbi uden for vinduet.

  Rejs langsomt langs kysten på en af verdens smukkeste sørejser med Hurtigruten, eller gennem dale og over fjelde på en af verdens smukkeste togture.

 11. Dette var vores 10 bud på nogle afslappende getaways til Norge. Uanset om du er til yoga på stranden eller en tur alene i vildmarken, kan du finde det i Norge. Er du stadig ikke sikker på, hvad du helst vil? Herunder kan du finde mere inspiration til dit ’great escape’.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen