Skip to main content

Kystperler i det sydlige Norge

Hav, himmel og hygge!

Besøg nogle af det sydlige Norges mest idylliske kystbyer.

Sogndalstrand

Sørvestlandet mellem Stavanger og Kristiansand

Sogndalstrand var engang en gammel udhavn, der ikke rigtigt blev brugt til noget.

Nu er de gamle bygninger forvandlet til hyggelige spisesteder, spændende gallerier og et stilfuldt hotel. Drik en kold øl i den gamle detentionscelle!

Der er andre kystperler i nærheden, for eksempel øen Hidra ud for Flekkefjord eller klosteret på Rennesøy. Du kan også hoppe fra ø til ø med cykel på Finnøy.

Stokkøya

Trøndelag, lidt nord for Trondheim

Eller hvad med en drink på en af de mest cool strandbarer i verden? Bagefter kan du sove i et såkaldt 'sublugar': et værelse delvist under jorden.

Konceptet, arkitekturen og den enestående beliggenhed har gjort Stokkøya Sjøsenter til et hit på Instagram. Det er også en win-win for madelskere, der kan sætte tænderne i dejlig mad med smag af tang og søgræs.

Kysten i landsdelen Trøndelag er fuld af steder med en høj grad af hyggelighed. Besøg det historiske fiskerleje Sør-Gjæslingan eller tag på øhop mellem Frøya og Halten.

Bud

Nordvestlandet mellem Molde og Kristiansund

Brygger, robåde og ro i sjælen. Gå ikke glip af fiskerlejet Bud på din tur rundt i Nordvest. Du kan sejle hertil eller køre i bil over broerne på Atlanterhavsvejen.

Hustadvika er et af de mest vindomsuste steder i Norge. Gå en tur langs bredden, besøg fortet, og se den store kolonier af rider på fugleklippen. I stormvejr er det noget af et syn.

Fra Bud kan du sejle til fyrtårnet på øen Ona, eller rejse videre til andre charmerende fiskerlejer såsom Veiholmen på Smøla eller Grip ud for Kristiansund.

Skudeneshavn

Vestlandet mellem Haugesund og Stavanger

Find hvilepulsen i den 'hvide empireby' på kanten af Nordsøen.

Skudeneshavn er en gammel fiskerby med en herlig atmosfære. Den ligger på sydspidsen af øen Karmøy lidt uden for Haugesund. Gå en tur på havnen eller mellem de charmerende træhuse fra det 17. århundrede.

En behagelig sejltur væk ligger øen Røvær, som har et sjovt kulturhotel, og Utsira, en drømmedestination for fuglekiggere.

Brekkestø

Sørlandet mellem Kristiansand og Grimstad

Friske rejer på kajen efterfulgt af en stor is - så kan det vist ikke blive mere sommer!

Billedskønne Brekkestø uden for Lillesand får topkarakter for 'kos' (Norges svar på hygge). Find dig en varm klippe ved havet og tag billeder af de søde træhuse på havnen.

Flere kystperler i Sørlandet? Helt klart! Udforsk for eksempel øerne Lyngør og Sandøya eller Ny-Hellesund.

Stavern

Vestfold, lidt syd for Larvik

Stavern har i mange år været udråbt som Norges sommerby nummer ét. Det er et yndet feriemål for alle, der vil have en ferie med 'lidt af det hele'.

Gå ture på kyststierne, udforsk kunstgallerierne og slap af på stranden eller på en sejltur i skærgården.

For lidt ekstra kultur kan du slå vejen forbi Åsgårdstrand, hvor Edvard Munch fandt inspiration til maleriet 'Pigerne på broen'. Hop om bord en båd i Kragerø og tag turen ud til øparadiset Jomfruland.

Selje

Vestlandet mellem Ålesund og Nordfjord

Hvide sandstrande. Et fantastisk fjordlandskab. Og en spændende historie!

Selje i Nordfjord er kendt som Norges første pilgrimsmål. Her kan du opleve benediktinerklosteret, der regnes for at være landets ældste.

I Fjord Norge er der en masse øer, der er en udflugt værd. Tag postbåden ud til Solund eller kombiner en byferie i Bergen med en sejltur til de cykelvenlige øer Værlandet og Bulandet.

Så hvad venter du på?

Mange af disse kystperler ligger tæt på Norges top kystbyer.

Opdag mere

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider