Skip to main content

Tips til venindeture i Oslo-regionen

Den norske hovedstad er kun en sjov sejltur væk! En pigetur med bedsteveninderne er sundt både for krop og sjæl, og giver nye minder at tale om det næste lange stykke tid. Hvad med en lang weekend i og omkring Oslo?

Er det langt tid siden hele tøseslænget har været på tur alle sammen? Hvornår har du sidst været sammen med dem, der får dig i godt humør og til at græde af grin? I har måske snakket om det mange gange, men aldrig rigtigt fået det gjort? Start planlægningen af næste tur allerede nu! Se vores tips til en vellykket venindetur herunder.

Noget for alle

Nu er det jo ofte sådan, at nogle kan lide action, andre vil have kulturoplevelser, mens endnu andre bare foretrækker at slappe af med lidt bobler i glasset. En nat eller to under samme tag (ligesom i gamle dage!) giver tid til at blive grundigt opdateret på, hvad der foregår i de andres liv.

Og netop derfor er en oplevelsesrig lang weekend i et velvalgt område et sikkert hit. Lad dameturen gå til Oslo. Tag eventuelt færgen fra København for lidt ekstra kolorit. Der er masser at se på og foretage sig i og omkring den norske hovedstad - rigeligt til både en lang weekend og en ferie i sig selv. Her er nemlig både urbane impulser, kultur og natur til de selv de mest kræsne i flokken. Fra hovedbanegården (Oslo S) er det let at komme rundt i Oslo-regionen, hvad enten det er en dagstur eller om der skal overnattes uden for hovedstaden.

Fra fjord til fjeld

Med bil, bus eller tog er det ingen sag at komme til fjelds. Det er også let at finde kystidyl langs Oslofjorden eller at leje en kano eller en kajak og tage lidt væk fra storbyens fristelser. Faktisk kan turen gå hele vejen til Verdens Ende! Eller hvad med et besøg til Kistefos i Hadeland, et af verdens hotteste rejsemål for kultur- og arkitekturoplevelser lige nu?

Her er 6 tips til en perfekt venindetur i og omkring Oslo.

1. Weekend i hovedstaden

Oslo ligger som endemålet efter en sjov færgetur fra Frederikshavn eller København (med DFDS). Lad turen gå til nogle af de nye attraktioner i Oslo-området, for eksempel Deichmanske Bibliotek og Munch-Museet, se de spændende skulpturer i Ekebergparken, gå en tur langs havnepromenaden, stil sulten i madhallerne eller bestil tid hos en af de stadig flere (flydende) saunaer. I kan hoppe i havnen hele året rundt.

Rund dagen af med en trendy cocktail, tjek kulturkalenderen og find den helt rette koncert eller teaterforestilling - måske er tiden inde til at få en lille fjer på, på en god gammeldags pubcrawl?

Få flere tips til venindeturen i den norske hovedstad hos Visit Oslo.

2. Weekend med kunst

Norge er fyldt med kunst, ikke mindst i og omkring Oslo. Allerede i Sandvika lidt uden for hovedstaden er der kunstudstillinger af international klasse på Henie Onstad-senteret. Tag også turen videre op til Hadeland, hvor Kistefos-Museet og den nye, spektakulære galleribygning The Twist har fået masser af anerkendelse rundt om i verden. Lad betalingskortene gløde i butikken på Hadeland Glassverk, før I tester glamping-konceptet (krydret med kortrejst mad og prisbelønnede oste) på Thorbjørnsrud Hotel eller et af de andre fine gårdhoteller i dette område.

Få flere tips til venindeturen hos Visit Innlandet og Visit Greater Oslo.

3. Oslofjordens vestside

Tag på road trip ad småveje på Oslofjordens vestside, for eksempel gennem kystidylliske perler som Vollen og Sætre, og spis frokost i hyggelige Holmsbu eller i den nydelige Villa Malla i Filtvet på Hurum-halvøen.

Der er god mulighed for at finde sin egen lille badebugt her, og der er generelt masser af flotte strande i området, der hedder Vestfold. I sommerperlen Horten kan I titte ind på fotomuseet Preus og se lidt vikingehistorie, før turen går videre til Edvard Munchs smukke Åsgårdstrand og showbyen Tønsberg.

Fortsæt gerne til øparadiset Tjøme, hvor Verdens Ende ligger. Der er smukt hele året rundt. Drik eftermiddagste og forkæl jer selv med et spaophold på luksuriøse Engø Gård eller på Farris Bad i Larvik. Ryst benene i gang igen på en gåtur på kyststien uden for kunstnerbyen Stavern, der er kåret til Norges hyggeligste sommerby.

Få flere tips til venindeturen hos Visit Vestfold og Visit Greater Oslo.

4. Oslofjordens østside

På den anden side af Oslofjorden ligger de små byer også som perler på en snor. Start turen i træhusbyen Drøbak, hvor der er nissehus, akvarium og specialforretninger. Tag båden over sundet til fæstningen Oscarsborg og spis frokosten der - husk badetøj! Lige i nærheden ligger Ramme Gård, et enestående kulturrejsemål med en flot park, økologisk mad og kunstudstillinger.

Længere mod syd kan turen gå ind omkring Moss og smukke Jeløya, hvor der er spændende kunst på Galleri F15 og gode kringler på Aalby Gård. Derefter kan I sove som en flok muntre prinsesser på det elegante Refsnes Gods.

Et besøg i den hyggelige gamle bydel i Fredrikstad hører også med. Her er vintagebutikker og blomsterpyntede baggårde for alle pengene. Er vejret godt frister det måske med en badetur fra klipperne i Hvaler. Og hvad med en overnatning i et fyrtårn?

Længst mod syd, på grænsen til Sverige, venter fæstningsbyen Halden og en flot kano- eller cykeltur langs Haldenkanalen.

Få flere tips til venindeturen hos Visit Østfold, Visit Greater Oslo og Visit Fredrikstad og Hvaler.

5. I skovens dybe, stille ro

Nogle gange er det vigtigste bare at komme væk fra det hele. At komme langt ind i de dybe skove for at nyde stilheden, og bare være i nuet. Det kan gøres på hesteryg, i en kano, på svampejagt eller foran et bål. I kan overnatte i en cool trætophytte eller i et svævetelt.

En kort togtur nordøst for Oslo ligger den hyggelige by Kongsvinger. Her kan I gå ture mellem historiske bygninger og sjælfulde spisesteder i Øvrebyen. På toppen troner et smukt fæstningsanlæg med eget hotel og en flot udsigt mod Glomma, Norges længste elv. Fortsæt videre til Finnskogen, hvor I kan vandre eller ro i kano og kajak. Rejsen kan derefter gå videre til Elverum - eller tilbage til civilisationen i Oslo.

Få flere tips til venindeturen hos Visit Mjøsa, Visit Greater Oslo og Kongsvinger.

6. Fjelde, landsbyer og sommergårde

Har du lyst til en ferie fyldt med aktiviteter på fjeldet? De traditionsrige fjeldhoteller i Lillehammer og Gudbrandsdalen er perfekte rammer for en venindetur, bare halvanden time med tog fra Oslo. Her kan du cykle, ride og gå ture i den flotte natur. Lillehammer byder også på shopping og store kulturoplevelser, for eksempel det elegante kunstmuseum og det nostalgiske friluftsmuseum Maihaugen.

Et andet alternativ er at tage ind på de fornemme Mjøsgårdene og opleve lokal kultur, spændende madtraditioner og akvavithistorie. I Hamar er det værd at udforske de historiske ruiner på Domkirkeodden og at slentre en tur langs strandpromenaden ved Mjøsa, Norges største indsø.

Få flere tips til venindeturen hos Visit Lillehammer og Hamar.

Brug for mere inspiration til udflugter i det sydøstlige Norge? Læg op til en kulinarisk helaften i hovedstaden eller mærk havbrisen på øhop i Oslofjorden.

Østlandet tilbyder også ...

Her kan du søge efter oplevelser og overnatningsmuligheder. Start planlægningen i dag!

Bliv inspireret

Store oplevelser venter

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider