Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatning

  Strawberry – en anderledes hotelkæde

  Scandic Hotels – i alle større byer fra nord til syd

  Thon Hotels – fantastisk morgenmad inkluderet

  Radisson Blu Hotels – book dit hotel i Norge

  Classic Norway Hotels – fra karakteristiske hoteller til autentiske rorbuer

  Citybox – moderne lavprishoteller med central beliggenhed

  DanCenter – din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking – bestil den perfekte hytte i Norge

  Campcation –  Book camping over hele Norge med Campcation

  Campanyon - Opdag enestående ophold i naturen

   

  Sightseeing

  Brim Explorer – Stille fjordture med elektrisk katamaran

  Stromma – sightseeing med bus og båd i norske byer

 • Rejs hertil og rundt

  Vy - det skal være let at rejse grønt

  SJ NORD - eventyret starter i toget

  Vy express - gør det let at rejse grønt med bus

  NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser

  Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab

  AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse

  Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg

  Arctic Campers - lej en autocamper i Norge

  Cabin Campers - din hytte på fire hjul

 • Ture og rundture

  Hurtigruten – 'Verdens smukkeste sørejse'

  Fjord Tours – Norge i en nøddeskal®, den mest populære rundtur i Norge

  Authentic Scandinavia – rejs som de lokale

  Up Norway – skræddersyede rejser fra eksperterne

  Discover Norway – færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge

  Norrøna Hvitserk – ekspeditioner og eventyrferie

  Booknordics.com hundredvis af aktiviteter, rundture og cruises i Norge

  Fjord Travel – bæredygtige flerdagesture

  Go Fjords – ture og aktiviteter over hele Norge

  50 Degrees North – uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper

  Norwegian Holidays – pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil

  My Nordic Travel – lav din egen rejseplan

  Skiferie i Rauland – løb på ski i smuk fjeldnatur

 • Offers

Search
or search all of Norway
Girls trip | Norway – Oslo Region
Fire kvinder slapper af ved en indendørs pool på Engø Gård i Tjøme, Norge
Girls trip | Norway – Oslo Region.
Photo: One Big Happy Family / Visitnorway.com
Engø Gård i Tjøme.
Photo: Nikolas Gogstad Andersen

Tips til venindeture i Oslo-regionen

Den norske hovedstad er kun en sjov sejltur væk! En pigetur med bedsteveninderne er sundt både for krop og sjæl, og giver nye minder at tale om det næste lange stykke tid. Hvad med en lang weekend i og omkring Oslo?

Er det langt tid siden hele tøseslænget har været på tur alle sammen? Hvornår har du sidst været sammen med dem, der får dig i godt humør og til at græde af grin? I har måske snakket om det mange gange, men aldrig rigtigt fået det gjort? Start planlægningen af næste tur allerede nu! Se vores tips til en vellykket venindetur herunder.

Noget for alle

Nu er det jo ofte sådan, at nogle kan lide action, andre vil have kulturoplevelser, mens endnu andre bare foretrækker at slappe af med lidt bobler i glasset. En nat eller to under samme tag (ligesom i gamle dage!) giver tid til at blive grundigt opdateret på, hvad der foregår i de andres liv.

Og netop derfor er en oplevelsesrig lang weekend i et velvalgt område et sikkert hit. Lad dameturen gå til Oslo. Tag eventuelt færgen fra København for lidt ekstra kolorit. Der er masser at se på og foretage sig i og omkring den norske hovedstad - rigeligt til både en lang weekend og en ferie i sig selv. Her er nemlig både urbane impulser, kultur og natur til de selv de mest kræsne i flokken. Fra hovedbanegården (Oslo S) er det let at komme rundt i Oslo-regionen, hvad enten det er en dagstur eller om der skal overnattes uden for hovedstaden.

Fra fjord til fjeld

Med bil, bus eller tog er det ingen sag at komme til fjelds. Det er også let at finde kystidyl langs Oslofjorden eller at leje en kano eller en kajak og tage lidt væk fra storbyens fristelser. Faktisk kan turen gå hele vejen til Verdens Ende! Eller hvad med et besøg til Kistefos i Hadeland, et af verdens hotteste rejsemål for kultur- og arkitekturoplevelser lige nu?

Her er 6 tips til en perfekt venindetur i og omkring Oslo.

1. Weekend i hovedstaden

Oslo ligger som endemålet efter en sjov færgetur fra Frederikshavn eller København (med DFDS). Lad turen gå til nogle af de nye attraktioner i Oslo-området, for eksempel Deichmanske Bibliotek og Munch-Museet, se de spændende skulpturer i Ekebergparken, gå en tur langs havnepromenaden, stil sulten i madhallerne eller bestil tid hos en af de stadig flere (flydende) saunaer. I kan hoppe i havnen hele året rundt.

Rund dagen af med en trendy cocktail, tjek kulturkalenderen og find den helt rette koncert eller teaterforestilling - måske er tiden inde til at få en lille fjer på, på en god gammeldags pubcrawl?

Få flere tips til venindeturen i den norske hovedstad hos Visit Oslo.

2. Weekend med kunst

Norge er fyldt med kunst, ikke mindst i og omkring Oslo. Allerede i Sandvika lidt uden for hovedstaden er der kunstudstillinger af international klasse på Henie Onstad-senteret. Tag også turen videre op til Hadeland, hvor Kistefos-Museet og den nye, spektakulære galleribygning The Twist har fået masser af anerkendelse rundt om i verden. Lad betalingskortene gløde i butikken på Hadeland Glassverk, før I tester glamping-konceptet (krydret med kortrejst mad og prisbelønnede oste) på Thorbjørnsrud Hotel eller et af de andre fine gårdhoteller i dette område.

Få flere tips til venindeturen hos Visit Innlandet og Visit Greater Oslo.

3. Oslofjordens vestside

Tag på road trip ad småveje på Oslofjordens vestside, for eksempel gennem kystidylliske perler som Vollen og Sætre, og spis frokost i hyggelige Holmsbu eller i den nydelige Villa Malla i Filtvet på Hurum-halvøen.

Der er god mulighed for at finde sin egen lille badebugt her, og der er generelt masser af flotte strande i området, der hedder Vestfold. I sommerperlen Horten kan I titte ind på fotomuseet Preus og se lidt vikingehistorie, før turen går videre til Edvard Munchs smukke Åsgårdstrand og showbyen Tønsberg.

Fortsæt gerne til øparadiset Tjøme, hvor Verdens Ende ligger. Der er smukt hele året rundt. Drik eftermiddagste og forkæl jer selv med et spaophold på luksuriøse Engø Gård eller på Farris Bad i Larvik. Ryst benene i gang igen på en gåtur på kyststien uden for kunstnerbyen Stavern, der er kåret til Norges hyggeligste sommerby.

Få flere tips til venindeturen hos Visit Vestfold og Visit Greater Oslo.

Tips til aktiviteter i Oslo-regionen

Der er nok at lave for en flok friske veninder i og omkring Oslo. Her er nogle tips:

Rundture i Oslo-regionen

Oplev Oslo på cykel

4. Oslofjordens østside

På den anden side af Oslofjorden ligger de små byer også som perler på en snor. Start turen i træhusbyen Drøbak, hvor der er nissehus, akvarium og specialforretninger. Tag båden over sundet til fæstningen Oscarsborg og spis frokosten der - husk badetøj! Lige i nærheden ligger Ramme Gård, et enestående kulturrejsemål med en flot park, økologisk mad og kunstudstillinger.

Længere mod syd kan turen gå ind omkring Moss og smukke Jeløya, hvor der er spændende kunst på Galleri F15 og gode kringler på Aalby Gård. Derefter kan I sove som en flok muntre prinsesser på det elegante Refsnes Gods.

Et besøg i den hyggelige gamle bydel i Fredrikstad hører også med. Her er vintagebutikker og blomsterpyntede baggårde for alle pengene. Er vejret godt frister det måske med en badetur fra klipperne i Hvaler. Og hvad med en overnatning i et fyrtårn?

Længst mod syd, på grænsen til Sverige, venter fæstningsbyen Halden og en flot kano- eller cykeltur langs Haldenkanalen.

Få flere tips til venindeturen hos Visit Østfold, Visit Greater Oslo og Visit Fredrikstad og Hvaler.

5. I skovens dybe, stille ro

Nogle gange er det vigtigste bare at komme væk fra det hele. At komme langt ind i de dybe skove for at nyde stilheden, og bare være i nuet. Det kan gøres på hesteryg, i en kano, på svampejagt eller foran et bål. I kan overnatte i en cool trætophytte eller i et svævetelt.

En kort togtur nordøst for Oslo ligger den hyggelige by Kongsvinger. Her kan I gå ture mellem historiske bygninger og sjælfulde spisesteder i Øvrebyen. På toppen troner et smukt fæstningsanlæg med eget hotel og en flot udsigt mod Glomma, Norges længste elv. Fortsæt videre til Finnskogen, hvor I kan vandre eller ro i kano og kajak. Rejsen kan derefter gå videre til Elverum - eller tilbage til civilisationen i Oslo.

Få flere tips til venindeturen hos Visit Elverum, Visit Greater Oslo og Kongsvinger og Hamar.

6. Fjelde, landsbyer og sommergårde

Har du lyst til en ferie fyldt med aktiviteter på fjeldet? De traditionsrige fjeldhoteller i Lillehammer og Gudbrandsdalen er perfekte rammer for en venindetur, bare halvanden time med tog fra Oslo. Her kan du cykle, ride og gå ture i den flotte natur. Lillehammer byder også på shopping og store kulturoplevelser, for eksempel det elegante kunstmuseum og det nostalgiske friluftsmuseum Maihaugen.

Et andet alternativ er at tage ind på de fornemme Mjøsgårdene og opleve lokal kultur, spændende madtraditioner og akvavithistorie. I Hamar er det værd at udforske de historiske ruiner på Domkirkeodden og at slentre en tur langs strandpromenaden ved Mjøsa, Norges største indsø.

Få flere tips til venindeturen hos Visit Lillehammer og Hamar.

Tips til aktiviteter i Oslo-regionen

Der er nok at lave for en flok friske veninder i og omkring Oslo. Her er nogle tips:

Rundture i Oslo-regionen

Oplev Oslo på cykel

Brug for mere inspiration til udflugter i det sydøstlige Norge? Læg op til en kulinarisk helaften i hovedstaden eller mærk havbrisen på øhop i Oslofjorden.

Unikke overnatningsmuligheder

Efter en lang dag har man brug for en seng at sove i. Disse steder har det lille ekstra.

Helt afslappet

Tag på spa. Sammen. Og nyd livet.

Sjove aktiviteter

Få smil på læben! Aktiviteter, som er nye eller udfordrende, skaber stærke bånd mellem mennesker. Tør I?

Shopping i Oslo

Moderedaktør for magasinet KK, Ida Elise Eide Einarsdóttir, afslører sine yndlingssteder at shoppe i Oslo.

Flere tips til venindeturen

Fra enestående overnatningssteder til kulturelle input - her er flere gode idéer til venindeturen.

Unikke hoteller i Oslo-regionen
Herskapelig og jordnært ​​​​Hoel Gård – en perle ved Mjøsa, ligger vakkert til på Nes-halvøya med en… Read more
Hoel Gård – en perle ved Mjøsa
Norway's original treetop cabins are located in Ringsaker's wilderness, 1.5 hour north of Oslo. Our seven huts in the forest provide an all-year-round… Read more
Tretopphyttene - Unike hytter i Brumunddal
Sov godt i høyden mellom tretoppene i Halden. Read more
Tretopphytter På Grensen
En unik opplevelse med overnatting i verdens eneste elgtårn. Read more
Elgtårn i Espedalen
Vårt ønske, vår drøm, er å skape opplevelser for deg. Overnatting av høy standard, midt i naturen. Read more
Eventyrlige opplevelser | Når drømmer blir sanne
Finn ro og inspirasjon med kollegaer, familie eller venner Read more
Mjøsli
Spa-hoteller i Oslo-regionen
Velkommen til Nordens ledende spa- og velværesenter. 10.500 kvadratmeter med jungelsauna, tyrisk hamam, safari lounge, nordlys sauna og japansk onsen… Read more
The Well Spa
Farris Bad nyter en uslåelig beliggenhet på bystranden i Larvik. Med én fot på land og én fot i vannet er det unike og eksklusive spa-hotellet noe… Read more
Farris Bad
Sjove aktiviteter i Oslo-regionen
Skandinavias eneste bob- og akebane. Her kan du kjøre bob både sommer og vinter! Read more
Hjulbob i Lillehammer Olympiske Bob- og akebane
Sommerens vakreste eventyr! Rideferie på Venabygdsfjellet, tilpasset ditt nivå. Rideturer, rideferier og rideweekends i sommer- og høstsesongen. Read more
Venabustallen
Klatrepark for hele familien - høye opplevelser for alle! Read more
Klatrepark - Klatring på Grensen
Vil du prøve deg på downhill er Hafjell Bike Park ledende i Norge på heisbasert sykling. Read more
Hafjell Bike Park
Norges eneste innendørs skianlegg tilbyr varierte vinteraktiviteter for alle, året rundt Read more
SNØ
Fartsfylte opplevelser på Mjøsa Read more
RIB Safari Mjøsa
Elg er ikke noe de aller fleste ser hver dag. Det er noe veldig fasinerende over disse store majestetiske skapningene. En blir veldig fasinert selv om… Read more
Elgsafari i Trøgstad
Har du noen gang tur med en alpakka? Nå har du muligheten! En kort kjøretur fra Oslo finner du Alpakkavandring, Alexandra Martinsen og Bjørn Brændshøi… Read more
Alpakkavandring
Modern Activity Center på Gardermoen er den største og sterkeste vindtunnelen i Norge, en klatrevegg med digitale utfordringer og en leken park av… Read more
Modern Activity Center
Åpningstider i sommer I sommer planlegges det enkelte åpne dager, men det blir sporadisk og vil bli annonsert i hvert tilfelle.… Read more
Romsåsen Gruveopplevelser - Aktivitetspark, Askim
Gallerier og museer i Oslo-regionen
Kun få minutter unna Oslo sentrum med trikk ligger Ekebergparken. Parken kombinerer en lang historie, vakker natur, flotte utsiktspunkter og… Read more
Ekebergparken skulpturpark
Opplev vakre og unike utstillinger på Glasslåven kunstsenter & atelier. Beliggenheten på Granavollen er verdt besøket alene. Read more
Glasslåven kunstsenter & atelier
Internasjonal samtidskunst i et vakkert landemerke på Tjuvholmen Read more
Astrup Fearnley Museet
Skulpturpark i Frognerparken med over 200 skulpturer laget av Gustav Vigeland (1869–1943), deriblant kjente statuer som Sinnataggen , Monolitten… Read more
Vigelandsparken
Henie Onstad er en ledende arena for nasjonal og internasjonal billedkunst, med et bredt utstillings-, musikk- og aktivitetsprogram, og en sentral… Read more
Henie Onstad Kunstsenter
Det hersker en spesiell ro og atmosfære i den gamle og ærverdige festningsbyen. I denne unike atmosfæren har Bastion 5 etablert et kunst og… Read more
Bastion 5 | Gamlebyen
Opplev vakre Kistefos og verdensberømte The Twist. Stedet hvor kunst, skulptur, arkitektur og historie smelter sammen. Read more
Kistefos – kunstdestinasjon med en twist!
Lillehammer Kunstmuseum er regnet for å være et av landets mest betydelige kunstmuseer og ligger midt i Lillehammer sentrum. Museet har en… Read more
Lillehammer Kunstmuseum
I hovedbygningen på Billerud er det kunstgalleri og veggmalerier av Peder Balke. Kafeen og interiørbutikken holder åpent hele året. Read more
Peder Balke-senteret
På Haugar kunstmuseum midt i Tønsberg sentrum kan du oppleve stor kunst i de faste og midlertidige aktuelle utstillingene som settes opp. Blant annet… Read more
Haugar Kunstmuseum
På Midtåsen ligger en egen paviljong og skulpturpark hvor 16 av kunstneren Knut Steens verk er samlet. Skulpturene er plassert i naturskjønne… Read more
Midtåsen Skulpturpaviljong
Galleri Würth - skiftende utstillinger av Würth sin private samling. Read more
Galleri Würth
Ramme i Hvitsten er en kulturdestinasjon for kunst og natur. Her har vi fantastiske parkanlegg, spektakulære bildegallerier, økologiske… Read more
Kulturdestinasjonen Ramme
Galleri F15 er en av de eldste og mest tradisjonsrike institusjonene for formidling av samtidskunst i Norge. Velkommen! Read more
Galleri F15 Alby gård
Preus museum byr på opplevelser innenfor hele fotografiets bredde: fra de tidligste tekniske og vitenskapelige eksperimenter til dagens fotografiske… Read more
Preus museum
Select
  Show Details
  Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

  Benyt dig af disse gode tilbud

  Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

  Østlandet tilbyder også ...

  Her kan du søge efter oplevelser og overnatningsmuligheder. Start planlægningen i dag!

  ×
  • Filters
   Filter Your Search
   TripAdvisor Symbol
   • Show More
   • No available filters
   • Show More
   • No available filters
   Clear Filters
  • View
  • Sort By
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
  Back To Top

  Bliv inspireret