VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Tre kvinder midt i et springvand omgivet af spejle på Kistefos Museum
Norwegian summer ☀️❤️.
Photo: Video by Pravda Agency: Trigger Oslo / Visit Norway

10 tips til en ferie i Norge fyldt med kultur

muteplay/pauseplay/pause
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Fra iøjnefaldende arkitektur og kortrejste Michelin-restauranter til historiske hoteller, spændende gadekunst, skulpturparker og UNESCO-beskyttet verdensarv. Her er ti tips til alle livsnydere, der sætter pris på god mad og elsker berigende kulturoplevelser.

   
 1. På grund af corona-situationen kan der være begrænsninger på udbuddet af overnatnings-, serverings-, oplevelses- og aktivitetsmuligheder. Følg de gældende rejseråd fra myndighederne og undersøg åbningstider hos de enkelte aktører, før du tager af sted.


  1. Flotte skulpturparker

  Natur og kultur går op i en højere enhed i Norges mange flotte skulpturparker - fra velkendte Vigelandsparken og Ekebergparken i Oslo til Midtåsen Skulpturpaviljong i Sandefjord og Kistefos-Museet i Hadeland, som med åbningen af museumsbygningen The Twist i 2019 blev en international kendis. Og på en lille ø ud for Stavanger findes der en lille bid af sydens sol og sommer i blomsterparken Flor og Fjære - hvide strande, palmetræer, små vandfald, bonsaitræer og over 50.000 blomster. Uden for Baroniet Rosendal ved Hardangerfjorden kan du besøge en ægte eventyrhave. Her kan du også fare vild i en smuk og velduftende roselabyrint.

 2. 2. Street art i verdensklasse

  Flere steder i Norge er på få år blevet spændende, gratis udendørsgallerier. Vidste du for eksempel, at en ægte Pushwagner pryder en mur i Haugesund, og at udenlandske gadekunst-entusiaster strømmer til Bergen og Stavanger? Men der er ikke kun street art i storbyerne. Forladte bygninger på Lofoten og de karakteristiske, hvide træhuse i Flekkefjord er også blevet udsat for spændende og aktuel kunst.

 3. 3. Norsk UNESCO-kulturarv

  Folk kommer som regel fra hele verden for at opleve den enestående, norske kulturarv, som også er på UNESCOs verdensarvliste. I år bliver det lidt anderledes, men det er stadig muligt at se for eksempel Bryggen i Bergen og minerne i Røros. Der er også mulighed for at kigge nærmere på stavkirkerne og smage lidt på de vindomsuste fiskerlejer mod nord og idylliske udhavne mod syd. Der er dæmonmalerier i kirken i Sauherad, og mystiske hulermalerier på den røde ø Leka. Uanset hvor i Norge, du befinder dig, findes der velbevarede kulturminder, som fortjener at blive taget i nærmere øjesyn. Gør det for eksempel i selskab med en guide, som kan gøre fortiden levende igen.

 4. 4. Bo på landet

  En tur på landet er både afkobling og tilkobling. At få muligheden for at komme ind på gårdspladsen på nogle af de fornemme og traditionsrige bonde- og herregårde kan give helt specielle oplevelser. Over hele Norge kan du besøge gårde, som byder på særdeles kortrejst mad og unikke overnatningsmuligheder, hvad enten det skal være enkelt og autentisk eller boutiqueagtigt og herskabeligt. Husk at stoppe op, når du ser et skilt ved vejen, og køb friske æg, kartofler, frugt, æblemost og andre af de lokale lækkerier fra de små gårdbutikker.

 5. 5. Nyd smagen af den lokale mad

  Glem ikke at smage på den norske madkultur. Der har aldrig været flere spændende producenter af lokal mad i Norge end lige nu. Og derfor har det aldrig smagt så godt at rejse Norge rundt som lige nu! Brug noget af sommerferien på at prøvesmage noget af den bedste lokalmad og find dine egne favoritter blandt prisvindende oste, der smelter i munden, varmrøgede fisk, boblende cider og mikrobryggede øl, søde eller syrlige æblemoster og andet frugtjuice - alt sammen midt i det smukke kulturlandskab.

 6. 6. Oplev kogekunst i verdensklasse

  Det er ingen overdrivelse at sige, at det norske køkken er blevet revolutioneret de seneste år. Køkkenchefer fra Norge har vundet flere medaljer end noget andet land i kokkekonkurrencen Bocuse d’Or, og i 2020 kan du spise Michelin-belønnede måltider i Stavanger, Bergen, Trondheim, Oslo og på Lindesnes. Husk at bestille bord i ekstra god tid - i år er der lidt længere mellem bordene end der plejer at være.

 7. 7. Stof til eftertanke

  Men det er ikke kun maven, der skal stimuleres. Et vellykket museumsbesøg er som en vitaminpille for hjernen, og over hele landet finder du spændende udstillinger og samlinger, der giver både indsigt og oplevelser. Sæt kurs mod nogle af Norges flotte kunstmuseer, eller lær mere om den norske historie og kultur på et af de mange kulturhistoriske museer. Der er både indendørsmuseer (til en regnvejrsdag) og friluftsmuseer, der er særdeles egnede til familier.

 8. 8. Lad hotellet være målet i sig selv

  Nogle af de bedste ferieminder skabes på de helt specielle overnatningssteder, der byder på det lille ekstra og hvor du kan unde dig selv lidt luksus. Hvor værterne er venlige og lokalkendte, og hvor maden, arkitekturen og omgivelserne alt sammen er med til at give dig et ophold, du sent glemmer. Over hele Norge findes der historiske hoteller og andre herskabelige overnatningsmuligheder, hvor der har boet konger og dronninger før dig. Din tur nu i sommer?

 9. 9. Find din indre viking

  Vikingerne huserede naturligvis også i Norge for tusind år siden. Men hvor godt kender du egentligt disse sagnomspundne krigere? Over hele landet giver museer, oplevelsescentre og vikingelandsbyer dig indblik i vikingernes verden, med alt fra rekonstruerede vikingeskibe og langhuse til historiske artefakter og andet fra vikingetiden. Med et par VR-briller kan du komme tættere på end nogensinde før!

 10. 10. Tag på arkitekTUR

  Fra spektakulære udsigtspunkter og allerede legendariske toiletbygninger langs de 18 nationale turistveje til ikoniske og iøjnefaldende nybyggerier som Operahuset og det nye Munch-Museum i Oslo, The Twist i Hadeland og biblioteket i Vennesla. Du kan trygt planlægge en ferie ud fra arkitekturmæssige interesser - her er byggerier, som folk kommer fra hele verden for at beundre.

  Overnat på et hyggeligt og miljøvenligt hotel­ på et certificeret bæredygtigt rejsemål – hvis det da ikke er i sommer, du skal prøve glamping – og fyld på med dejlig, kortrejst mad efter en lang dag i det fri.

Bliv inspireret

En kulinarisk rejse

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen