Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
 • Overnatning

  Scandic Hotels - i alle større byer fra nord til syd

  Nordic Choice Hotels - en anderledes hotelkæde

  Thon Hotels - fantastisk morgenmad inkluderet

  Radisson Blu Hotels - book dit hotel i Norge

  Citybox - moderne lavprishoteller med central beliggenhed

  DanCenter - din feriehusekspert i Norge

  Norgesbooking - bestil den perfekte hytte i Norge

  Campcation –  Book camping over hele Norge med Campcation

 • Rejs hertil og rundt

  Vy - det skal være let at rejse grønt

  SJ NORD - eventyret starter i toget

  Vy express - gør det let at rejse grønt med bus

  NOR-WAY Bussekspress - grønne busrejser

  Widerøe - Skandinaviens største regionale luftfartsselskab

  DFDS - sejl nemt og bekvemt fra København til Oslo

  AutoEurope - altid en god billeje-oplevelse

  Rent-A-Wreck - det smarte lejebilvalg

  Arctic Campers - lej en autocamper i Norge

  Cabin Campers - din hytte på fire hjul

 • Ture og rundture

  Hurtigruten - 'Verdens smukkeste sørejse'

  Fjord Tours - Norge i en nøddeskal®, den mest populære rundtur i Norge

  Authentic Scandinavia - rejs som de lokale

  Up Norway - skræddersyede rejser fra eksperterne

  Norrøna Hvitserk - ekspeditioner og eventyrferie

  Booknordics.com hundredvis af aktiviteter, rundture og cruises i Norge

  Brim Explorer - Stille fjordture med elektrisk katamaran

  Fjord Travel - bæredygtige flerdagesture

  Go Fjords - ture og aktiviteter over hele Norge

  50 Degrees North - uforglemmelige, skræddersyede ture i Norge for mindre grupper

  Discover Norway - færdigpakkede ski-, cykel- og vandreture i Norge

  Norwegian Holidays - pakkerejser til lavpris med Norwegian. Fly, hotel og lejebil

  Stromma - sightseeing, udflugter og oplevelser med bus, båd og minitog.

 • Alpine fjeldresorter

  Beitostølen - Eventyr og nydelse hele året

  Rauland - skiferie i betagende fjeldlandskab

 • Offers

Search
or search all of Norway
Tre kvinder midt i et springvand omgivet af spejle på Kistefos Museum
Four laughing women standing in the fountain surrounded by mirrors at Kistefos Museum in Hadeland
Kistefoss Museum.
Photo: Nikolas Gogstad-Andersen
The fountain at the Kistefos Museum.
Photo: Nikolas Gogstad-Andersen

11 tips til kulturelskere

Fra iøjnefaldende arkitektur og kortrejste Michelin-restauranter til historiske hoteller, spændende gadekunst, skulpturparker og UNESCO-beskyttet verdensarv. Her er 11 tips til alle livsnydere, der sætter pris på god mad og elsker berigende kulturoplevelser.

 

1. Flotte skulpturparker

Natur og kultur går op i en højere enhed i Norges mange flotte skulpturparker - fra velkendte Vigelandsparken og Ekebergparken i Oslo til Kulturdestinationen Ramme i Vestby, Midtåsen Skulpturpaviljong i Sandefjord og Kistefos-Museet i Hadeland, som med åbningen af museumsbygningen The Twist i 2019 blev en international kendis.

På en lille ø ud for Stavanger findes der en lille bid af sydens sol og sommer i blomsterparken Flor og Fjære - hvide strande, palmetræer, små vandfald, bonsaitræer og over 50.000 blomster. Uden for Baroniet Rosendal ved Hardangerfjorden kan du besøge en ægte eventyrhave. Her kan du også fare vild i en smuk og velduftende roselabyrint.

2. Street art i verdensklasse

Flere steder i Norge er på få år blevet spændende, gratis udendørsgallerier. Vidste du for eksempel, at en ægte Pushwagner pryder en mur i Haugesund, og at udenlandske gadekunst-entusiaster strømmer til Bergen og Stavanger?

Men der er ikke kun street art i storbyerne. Forladte bygninger på Lofoten og de karakteristiske, hvide træhuse i Flekkefjord er også blevet udsat for spændende og aktuel kunst.

3. Norsk UNESCO-kulturarv

Folk kommer som regel fra hele verden for at opleve den enestående, norske kulturarv, som også er på UNESCOs verdensarvliste. Listen er utroligt varieret, med alt fra stavkirker og gamle herregårde til gamle fiskerlejer og fjordene i det vestlige Norge. Bryggen i Bergen var først på listen i 1979, og seneste tilføjelse er Rjukan-Notodden Industriarv i 2015.

Ud over UNESCO-arven er der rig mulighed for at kigge nærmere på den norske kulturarv. Smag lidt på de vindomsuste fiskerlejer mod nord og idylliske udhavne mod syd. Se dæmonmalerier i kirken i Sauherad og mystiske hulemalerier på den røde ø Leka i Trøndelag. Uanset hvor i Norge, du befinder dig, findes der velbevarede kulturminder som fortjener at blive taget i nærmere øjesyn.

Gør det for eksempel i selskab med en guide, som kan gøre fortiden levende igen.

4. Bo på landet

En tur på landet er både afkobling og tilkobling. At få muligheden for at komme ind på gårdspladsen på nogle af de fornemme og traditionsrige bonde- og herregårde kan give helt specielle oplevelser. Over hele Norge kan du besøge gårde, som byder på særdeles kortrejst mad og unikke overnatningsmuligheder, hvad enten det skal være enkelt og autentisk eller boutiqueagtigt og herskabeligt. 

5. Nyd smagen af den lokale mad

Glem ikke at smage på den norske madkultur. Der har aldrig været flere spændende producenter af lokal mad i Norge end lige nu. Og derfor har det aldrig smagt så godt at rejse Norge rundt som lige nu! Spis dig vej gennem noget af den bedste lokalmad og find dine egne favoritter blandt prisvindende oste, der smelter i munden, varmrøgede fisk, boblende cider og mikrobryggede øl, søde eller syrlige æblemoster og andet frugtjuice - alt sammen midt i det smukke kulturlandskab.

Download Visit Norways app

Visit Norway-appen giver dig information om tusindvis af overnatningssteder, restauranter, aktiviteter og attraktioner i nærheden af dig.

iPhone: Visit Norway til iOS
Android: Visit Norway til Android

6. Oplev kogekunst i verdensklasse

Det er ingen overdrivelse at sige, at det norske køkken er blevet revolutioneret de seneste år. Køkkenchefer fra Norge har vundet flere medaljer end noget andet land i kokkekonkurrencen Bocuse d’Or, og du kan spise Michelin-belønnede måltider i Stavanger, Bergen, Trondheim, Oslo og på Lindesnes. Husk at bestille bord i god tid.

7. Stof til eftertanke

Et godt museum er lige som en vitaminpille til hjernen. Det nye MUNCH åbnede i efteråret 2021, mens det nye Nasjonalmuseet slog dørene op i juni 2022.

Sæt kurs mod nogle af Norges flotte kunstmuseer, eller lær mere om den norske historie og kultur på et af de mange kulturhistoriske museer. Der er både indendørs museer (til en regnvejrsdag) og friluftsmuseer, der er særdeles egnede til familier.

På det unikke kunstmuseum KaviarFactory på Lofoten kan du se en helt særlig udstilling af superstjernen Ai Weiwei indtil den 10. oktober 2022. Find flere interessante udstillinger i vores kulturkalender.

8. Lad hotellet være målet i sig selv

Nogle af de bedste ferieminder skabes på de helt specielle overnatningssteder, der byder på det lille ekstra og hvor du kan unde dig selv lidt luksus. Hvor værterne er venlige og lokalkendte, og hvor maden, arkitekturen og omgivelserne alt sammen er med til at give dig et ophold, du sent glemmer. Over hele Norge findes der historiske hoteller og andre herskabelige overnatningsmuligheder, hvor der har boet konger og dronninger før dig.

9. Find din indre viking

Vikingerne huserede naturligvis også i Norge for tusind år siden. Men hvor godt kender du egentligt disse sagnomspundne krigere? Over hele landet giver museer, oplevelsescentre og vikingelandsbyer dig indblik i vikingernes verden, med alt fra rekonstruerede vikingeskibe og langhuse til historiske artefakter og andet fra vikingetiden. Med et par VR-briller kan du komme tættere på end nogensinde før!

10. Tag på arkitekTUR

Fra spektakulære udsigtspunkter og allerede legendariske toiletbygninger langs de 18 nationale turistveje til ikoniske og iøjnefaldende nybyggerier som Operahuset og  MUNCH-museet i Oslo, The Twist i Hadeland og biblioteket i Vennesla. Du kan trygt planlægge en road trip ud fra arkitekturmæssige interesser - her er byggerier, som folk kommer fra hele verden for at beundre.

11. Storbyferie på norsk

De norske byer er små og det er som regel let komme rundt til fods. Alle steder er der masser af oplevelser, museer, gallerier og butikker, og du er aldrig langt fra naturen og sjove aktiviteter.

Få insidertips fra kendte lokale til en spændene lang weekend i Norges største byer, hvor byens puls banker på en landsby-charmerende måde. Se hvordan du får en fredag fyldt med kultur, en lørdag i selskab med de lokale og en søndag på fodtur i området.

Overnat på et hyggeligt og miljøvenligt hotel­ på et certificeret bæredygtigt rejsemål – eller prøv glamping – og fyld på med dejlig, kortrejst mad efter en lang dag i det fri.
Download Visit Norways app

Visit Norway-appen giver dig information om tusindvis af overnatningssteder, restauranter, aktiviteter og attraktioner i nærheden af dig.

iPhone: Visit Norway til iOS
Android: Visit Norway til Android

Bliv inspireret

En kulinarisk rejse

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen