Skip to main content

Dyk ned i spændende nye oplevelser i 2024

1. Bodø – den europæiske kulturhovedstad 2024

Den europæiske kulturhovedstad er mere cool end nogensinde før! Gør dig klar til mere end 1.000 opvisninger, koncerter og kunstudstillinger, for ikke at nævne samisk kultur, alt sammen kombineret med den slående, arktiske natur. Det hele finder sted i Bodø i Nord-Norge i år.

Bodø 2024 (artikel på norsk)

2. Træ(d) indenfor!

I Bodø er det et must at besøge det spektakulære nye hotel Wood Hotel, som ligger i Rønvikfjellet kun 15 minutter væk fra bymidten. Alle 177 værelser tilbyder fantastisk udsigt over Bodø og Vestfjorden. Her får du plads på første række, når midnatssolen skinner om sommeren, og nordlyset danser om vinteren.

På den øverste etage ligger cocktailbaren og restauranten Attme. Kok og tidligere vinder af Bocuse d’Or, Christian André Pettersen, har udviklet et nyt koncept, hvor klassiske delikatesser fra Nord-Norge serveres med et moderne twist.

Åbner den 31. maj 2004

3. Kunstsilo i Kristiansand

Byd velkommen til Kunstsilo, en tidligere kornsilo i Kristiansand i Sørlandet, som er blevet omdannet til en af Nordeuropas mest innovative kunstinstitutioner. Kunstsilo kommer til at huse Tangen-samlingen, verdens største kunstsamling af nordisk modernisme, og en restaurant på øverste etage.

Åbner foråret 2024

4. Bocuse d’Or Europe 2024

Se de bedste kokke fra 20 forskellige europæiske lande, når de konkurrerer om at skabe kulinariske mesterværker i Trondheim, som er den europæiske gastronomihovedstad i 2023 og en nødvendighed at besøge for gourmander. Den prestigiøse konkurrence vil også danne ramme for et udvalg af råvarer fra hele Norge i verdensklasse.

Vidste du, at Norge allerede er det land, der har vundet flest priser i Bocuse d’Or?

Foregår fra den 19. til den 20. marts

5. Nye skieventyr

Glasruder og sædevarme? Ja tak! 

Hafjell Aplpincenters nye luksuslift med seks sæder, Vidsynexpressen, er et syn for guder! 

Skistar Hemsedal har også indviet en ny Lodge Express-skilift med seks sæder og dertil en ny tallerkenlift i SkiStar Snow Park. Skistar introducerer også undervisning i funktionel skisport for mennesker med motoriske udfordringer. Du kan også leje alt nødvendigt udstyr – herunder siddeski. 

6. Fejring af Oslo(ve)

I 2024 er det 400 år siden den store brand hærgede i middelalderbyen, som nu om dage kaldes Oslo. Kong Christian IV bekendtgjorde, at en ny by skulle opføres vest for Bjørvika ved Akershus Fæstning. Byen skulle have navnet Christiania. 

Det er også 100 år siden byen fik sit gamle navn Oslo tilbage. 

Begge begivenhed markeres i løbet af året. 

Vidste du i øvrigt, at Oslo for nylig fik sit smukke officielle navn på samisk? Oslove!

7. Et nytænkt skimuseum

Velkommen til det nyindrettede Holmenkollen Skimuseum i Oslo, verdens største museum om skihistorie, polarforskere og sne. Du kan også opleve en af de bedste udsigtspunkter i Oslo på toppen af skihoppet på Holmenkollbakken, og mærke spændingen ved at hoppe i skisimulatoren!

Åbnede den 3. december 2023.

8. Flere spændende ting i 2024:

  • Ambassaden: Den tidligere amerikanske ambassade i Oslo er blevet transformeret til et socialt og kulturelt mødested med navnet Ambassaden, som både har vinbar, restaurant, tagterrasse og konferencecenter. Ambassaden er allerede åben på nuværende tidspunkt.

  • Nobels Fredscenterfortæller inspirerende historier om Nobels fredspris og kampen for at skabe en bedre verden. Det har været lukket i forbindelse med renovation, men er nu åben for offentligheden igen.

  • Kongsberg fejrer 400-års jubilæum med en række events og aktiviteter i løbet af året. 

  • Restaurant Credo i Trondheim rykker til Oslo og ind i Norges Nationalbibliotek. Her vil den anerkendte restaurant åbne med et spritnyt koncept som har særlig fokus på norsk madkultur, madtraditioner og kulturhistorie. 

9. Unikke nye overnatningsmuligheder

Kom helt tæt på naturen! Vidsyn Midjås kan tilbyde to moderne, fortryllende glashytter på en bjerggård i Dalen i Telemark. Nyd et komfortabelt ophold med slående udsigt, komfortable senge og et ildsted, der er oplagt til hyggelige samtaler under stjernehimlen. 

10. Naturenergi

Wauw! Tjek de helt nye soldrevne tårnhytter i Manshauseni Leinesfjord i Nord-Norge. De to hytter har navn efter de legendariske norske polarforskere Roald Amundsen og Fridtjof Nansen!

11. Čoarvemátta

En ny bygning, som skal danne ramme for det samiske nationalteater Beaivváš og det samiske gymnasium og skole for rensdyrhold, vil efter planen åbne i efteråret i Kautokeino. Projektet, som arkitektfirmaet Snøhetta står bag, har fået navnet Čoarvemátta, som stammer fra det samiske ord for horn og rødder. Det inderste led af et horn fra et rensdyrgevir har inspireret bygningens form, mens bygningens ydre ligner en lavvu – et samisk telt. Målet er at skabe et undervisningssted, som er tilegnet samisk kultur, kunst, rensdyrhold og historiefortælling.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Bliv inspireret

Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

Senest besøgte sider