Nye attraktioner og oplevelser i 2023

1. Tretoppveien

Gå en tur i skoven - 15 meter over jorden!

Du finder den 1 kilometer lange Tretoppveien i Hamaren Aktivitetspark i Fyresdal. Følg promenaden hele vejen op til Klokkarhamaren, hvor der venter en udsigtsplatform med 45 meter i diameter.

Konstruktionen er også velegnet til rullestolsbrugere og barnevogne.

Hamaren Aktivitetspark vandt en pris for sit inkluderende design i 2021. Den 2,4 kilometer lange og universelt udformede sti tager dig mellem to smukke indsøer i Telemark.

Åbner foråret 2023.

2. Nye krydstogter med Hurtigruten

I 2023 fejrer Hurtigruten 130 års jubilæum med to helt nye krydstogter langs den norske kyst:

Nordkapp-ekspressen og Svalbard-ekspressen.

Svalbard-ekspressen er en ikonisk rejse mellem Bergen, Nordkap og Svalbard.

Oplev sommerens mange kontraster i Norge og nyd 24 timer med dagslys under midnatssolen.

Vælg dit krydstogt mellem juni og september á 15 eller 10 dages varighed.

For første gang i Hurtigrutens historie får Nordkapp-ekspressen afgang fra Oslo, hvorfra rejsen går via Bergen til Nordkap og retur igen Der bliver anløb i 16 udvalgte havne, hvor du kan komme med på spændende udflugter på land.

Og der er nordlysgaranti: Hvis nordlyset ikke dukker op i løbet af krydstogtet, får du en ny rejse helt gratis!

Afgange mellem oktober og marts á 15 eller 7 dages varighed.

3. Oste-VM 2023

I år afholdes World Cheese Awards i Norge! Trondheim, der var Europæisk Gastronomiregion i 2022, har fået æren af at afholde det prestigefulde mesterskab.

Adskillige norske oste har vundet både guld- og sølvmedaljer i denne konkurrence de seneste år. I år dyster mere end 4.000 oste om førstepladsen mellem den 26. og 28. oktober. Over 250 dommere skal afgøre, hvilken ost er bedst!

Madelskere kan også tjekke Norway Seafood Festival, der afholdes i Trondheim for første gang, mellem den 2. og 4. marts.

4. Nye hoteller 

Elsker du ekstremsport, naturoplevelser, spektakulære overnatningssteder og god mad?

Book en nat på det nye Elva Hotel, et lille designerhotel med 14 værelser, der alle er opkaldt efter elve i det rekreative paradis Voss.

Hotellet åbner dørene i juli 2023.

The Bolder Skylodge har tre nye luksushytter designet af Snøhetta ved Lysefjorden! 

Åbnede 1. februar.

I Moss åbner det nye Hotel Riviera med 172 værelser, konferencecenter, restaurant og bar. Du kan gå direkte ned til strandpromenaden og trække en mundfuld frisk luft, eller op til hotellets øverste etage og nyde den flotte udsigt over Oslofjorden. 

Åbner 22. maj.

Se flere interessante overnatningssteder længere nede på siden, og tjek også andre unikke steder at overnatte.

5. Nordlystoget

Tag på jagt efter nordlyset om bord Norges nordligste jernbane!

En tur med Nordlystoget på Ofotbanen i Narvik glemmer du ikke foreløbigt!

Hør historier om nordlyset mens du nyder en behagelig togtur i de norske fjelde, langt væk fra byens lys. Hvis himmelen er klar, er der gode chancer for at se nordlyset danse!

Rejsen tager 4 timer og 30 minutter. Første stop er Bjørnfjell, før toget fortsætter til Katterat Station. Tag varmt tøj på og glem ikke kameraet.

I 2023 kan du også tjekke køreplanerne for The Arctic Route, et netværk af busser der kører mellem Narvik, Lofoten, Vesterålen, Senja og Tromsø.

6. Nyheder for familien

Få et adrenalinsus ud over det sædvanlige med den nye, 100 millioner norske kroner dyre rutsjebane i TusenFryd, den første af sin slags i Europa.

Den hedder ’Storm - The Dragon Legend’ og er en såkaldt inverted triple launch coaster, hvilket vil sige at den accelererer tre gange i løbet af turen.

Hold godt fast, for her hænger du med hovedet nedad i hastigheder op mod 100 kilometer i timen, 33 meter over jorden!

Åbner sidst i april.

Er du mere til vandsjov? Denne sommer opgraderer Bø Sommarland i Telemark med et stort pool-område med næsten 100 forskellige elementer for børn. Denne nye attraktion er et sikkert hit for vandglade børn i alderen 0-10 år. Det er den største investering i parken nogensinde.

Åbner 3. juni.

7. Vintercruise fra Ålesund til Geiranger

Stille. Mægtigt. Storslået.

Oplev UNESCO-fjordene om vinteren på et helt nyt vintercruise fra art nouveau-byen Ålesund til Geiranger.

8. Stille sightseeing på Oslofjorden

Her ser du det helt nye fartøj MS Brisen fra Brim Explorer!

Det er det første fuldelektriske skib, der er specialbygget til sightseeing i Oslo. 

Kom med til arrangementer som Brunch and Bubbles, middagscruise, private charterture, morgenyoga, vinsmagning, foredrag, levende musik og meget mere.

9. Genåbning af IBSEN Museum & Teater 

Efter at have været lukket for renovering siden 2019 åbner IBSEN Museum & Teater i Oslo igen dørene for besøgende.

Fra den 1. juli kan du besøge lejligheden og en ny udstilling med Ibsens værker via lyd, billeder og information om værkerne.

10. Stormhytte

Et varmt og sikkert sted at se Nordsøens mægtige kræfter på en stormvejrsdag.

Kig nærmere på den helt nye stormhytte og de fancy toiletfaciliteter på Madland havn. Den karakteristiske toiletbygning langs den nationale turistvej på Jæren i nærheden af Stavanger ligner en oplyst lanterne og er designet af Haugen/Zohar arkitekter.

Åbner i juni.

Rejsende med bil kan søge ly i det nye flotte informationscenter Gjende, lige ved siden af det smaragdgrønne vand i søen Gjende, langs den nationale turistvej over Valdresflye.

Her kan du også komme på bådcruise på søen eller starte din vandretur til legendariske Besseggen.

Åbner i oktober.

11. Eventyrpark i Trysil

Sommerens store nyhed i Trysil bliver med garanti et stort hit for børnene!

En helt ny eventyrpark med Mountain Coaster, tubing, mini-gokarts og trampoliner står klar til at imponere hele familien.

Åbner sommeren 2023.

12. Jøssingfjord Vitenmuseum

I juni åbner det nye Jøssingfjord Vitenmuseum så småt, i Dalane i Stavanger-regionen. Her kan der opleves unik geologi fra området, minedrift og krigshistorie.

Flere spændende nyheder:

# Skicentrene på Beitostølen, SkiMore Kongsberg og Voss Resort får nye stolelifte.

# På det nye Bekkjarvik BoutiquehotelBekkjarvik Gjestgiveri kan du opleve gæstfrihed og god mad ud over det sædvanlige. De 20 eksklusive værelser vil være klar til bestilling i juni. Til november kan du også nyde et uforglemmeligt måltid på den nye Restaurant Mirabelle, drevet af stjernekokken og Bocuse d'Or-vinderen Ørjan Johannessen.

# Det nye Hotel Haven i Bergen er en grøn oase med et stærkt fokus på bæredygtighed. Her er også spa, bar og restaurant.

# Den tidligere amerikanske ambassade i Oslo er ved at blive omdannet til et socialt og kulturelt mødested med vinbar, restaurant, tagterrasse og konferencecenter. Det hele hedder naturligvis ’Ambassaden’.

# Tag elevatoren op til 33. etage på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo, bestil en drink og nyd den nye skybar 110 meter over jorden! Åbner i juni.

# Iris er navnet på en ny unik restaurant inde i en flydende kugle på Hardangerfjorden, lige uden for Rosendal. I køkkenet står den kendte danske kok Anika Madsen. Spisestedet er beliggende i Salmon Eye, et oplevelsescenter med fokus på bæredygtig liv under vandoverfladen. Åbner sent på foråret

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejds partnere.

Bliv inspireret

Her er nogle andre artikler, du måske vil synes om.

Senest besøgte sider