Skip to main content

Besøg en bondegård

Der ER sjovt på landet! På mange af de norske bondegårde er børnene velkomne til at lave huler i høet og lege med de søde dyr. Sæt tænderne i de særdeles lokale råvarer og sluk tørsten i prisvindende bobler.

Sænkede skuldre. Smittende latter og spontane smil. Er du klar til at få nogle nye, firbenede venner? På en bondegårdsferie i Norge behøver du ingen yogainstruktør - her kommer afslapningen helt af sig selv. Hele familien, specielt de dyreglade, vil elske at tilbringe lidt kvalitetstid sammen på en af de mange bondegårde i Norge.

For de yngste dyreelskere

Her kan familiens yngste kæle med kaninerne, fodre hønsene og måske ride en tur på gårdspladsen. De kan løbe om kap med gederne – men pas på mobiltelefoner og hårspænder, disse frække baryler spiser nemlig det meste! Måske har nogle i familien lyst til at køre traktor? Tank batterierne op på gårdcaféen.

Gå en tur med alpakaerne

En aktivitet, der er blevet meget populær på det seneste, er gåture med alpakaer. Mange norske gårde har både alpakaer og lamaer, hvis bløde uld er perfekt til strikvarer af god kvalitet. De nysgerrige og sjove dyr vil utvivlsomt få smilet frem på læberne!

Idylliske sommergårde

Mange af gårdene ligger i naturskønne kulturlandskaber, som også giver oplevelser til de voksne. Det samme gælder naturligvis sommersæterne, som ofte ligger højt til fjelds. Her kan du få et indblik i de gamle, norske sætertraditioner. I dag har norske får, køer og geder faktisk lovpligtig ’sommerferie’ udenfor staldene, og mange går ude hele tiden mellem maj og september.

Oste i verdensklasse

På mange af gårdene serveres kaffe, vafler og hjemmelavede produkter som fløde, friskkærnet smør og dejlige oste, ofte serveret på nybagt brød eller fladbrød. Gedekarameller bliver hurtigt et hit blandt de små i familien. Det saftige græs gør nemlig mælken ekstra velsmagende og sund.

Overnat på gården

Nogle gårde er kun åbne for besøg i dagtimerne, mens andre tilbyder overnatning. Et ophold på en bondegård er en oplagt måde at udforske landlivet, som regel med gode muligheder for vandring, cykling, fiskeri og kano. Nogle gårde er mere luksuriøse - perfekt til en ferie for to! Slap af og oplad batterierne i stille omgivelser, og glem ikke at smage på de lokale lækkerier.

"Nordisk Champagne"

Nyd et glas bobler! I de senere år har der været et boom i antallet af frugtavlere, der ud over frugt er begyndt at producere drikkevarer. Hardanger i Fjord Norge er et cider-mekka. På mange gårde er det muligt at købe frugt og juice/most - eller plukke selv.

I frugtlandsbyen Gvarv i Telemark i det sydlige Norge kan du gå en tur i frugt- og vinplantagerne. Overnat i en vintønde og besøg mikrobryggerier med lokale frugter som hovedingrediens.

Planlæg bondegårdsferien

Udforsk landets mange gårde og sommersætere.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Opdag mere

Senest besøgte sider