Skip to main content

Forlystelsesparker

Tag en tur i nogle af Skandinaviens mest spektakulære rutsjebaner, tag dit badetøj med, og prøv vandrutsjebanen, eller oplev en skræmmende halloween eller en hyggelig juletid senere på året. Her er nogle af Norges bedste forlystelsesparker:

Hvad er den bedste måde at tilbringe en herlig dag sammen med hele familien? Spørger du de yngste i familien, kunne svaret være en hæsblæsende dag fyldt med sjov og action i en forlystelsespark/vandland. Hvert år kommer der som regel nye attraktioner og aktiviteter i de forskellige forlystelsesparker. 

Dyreparken, Kristiansand

Lidt uden for Kristiansand ligger Dyreparken, en kombineret zoologisk have og forlystelsespark/vandland, og lokker hele året rundt. Hvis du vil prøve alle de sjove attraktioner må du dog besøge i parkens højsæson, om foråret og sommeren.

Dyreparken er den mest besøgte familieattraktion i Norge. Det er også her, du kan finde et af landets største vandlande - både indendørs og udendørs!

I Dyreparken kan du møde alle de folkekære karakterer fra den elskede norske børnebog om Kardemomme By, skrevet af Thorbjørn Egner. Hils på Kasper, Jesper og Jonathan (og alle de andre) rundt omkring i parken. En af de mest populære figurer i Dyreparken er den skrupelløse Kaptajn Sabeltand, der har underholdt de norske børn siden 1990. Book et værelse i sørøverlandsbyen Abra Havn og gå på opdagelse i piratverdenen og den store dyrehave.

Tusenfryd, Oslo

Norges største forlystelsespark, Tusenfryd syd for Oslo, byder på mere end 30 sjoveattraktioner for allealdre, blandt andet rutsjebaner med VR-teknologi, karruseller, tømmerflåder og meget mere. I ventetiden mellem attraktionerne kan du spille sjove spil eller spise på en af de mange restauranter og caféer.

Barnas Fryd og Frydskogen er spækket med aktiviteter for de mindste, mens vandlandet BadeFryd har en stor swimming pool, en flod og en stor vandrutsjebane.

Oplev den nyeste attraktion, Dragonville, med ”Storm - The Dragon Legend”, en ny rutsjebane til 100 millioner norske kroner, som er den første af sin slags i Europa. Det er en såkaldt inverted triple launch coaster, hvilket vil sige at den accelererer tre gange i løbet af turen!

Hunderfossen Eventyrpark, Lillehammer

Hovedtemaet i Hunderfossen Eventyrpark nær Lillehammer er trolde og eventyr. Mød den enorme Hunderfossen-trold, der kigger ud over Gudbrandsdalen, hør folkeeventyr i Ivo Caprinos eventyrgrotte og kom med på en halsbrækkende tur i den vildeste bil i norsk historie - Il Tempo Extra Gigante, kendt fra Bjergkøbing Grand Prix.

Parken har masser af attraktioner og spændende aftenshows, og om vinteren kan du overnatte på Skandinaviens sydligste ishotel eller blive gift i en iskatedral. Hunderfossen Vinterpark er som regel åben i weekenden fra begyndelsen af februar og til begyndelsen af marts. Her er der sjove aktiviteter både indendørs og udendørs. Prøv en tur på en mini-snescooter, drøn ned af fjeldet i en gummibåd (snow rafting), eller gå en tur i det varme og hyggelige eventyrslot og i Ivo Caprinos eventyrgrotte.

Lilleputthammer, Lillehammer

Lilleputthammer er mest for børn mellem et og otte år. Hovedattraktionen er en miniatureudgaveafhovedgadeni Lillehammer som den så ud i 1930, i målestoksforhold 1:4. Hele familien vil føle sig som giganter blandt de charmerende gamle bygninger. Og børnene kan udforske de mange sjove aktiviteter på egen hånd, mens mor og far nyder de små caféer, bagerier og butikker fra 1930'erne.

Bø Sommarland, Telemark

Det vandtastiske Bø Sommarland er Skandinaviens største vandland, beliggende i maleriske Telemark. Parken har blandt andet supersjove vandrutsjebaner og opvarmede bassiner, samt en tidevandsbølge, der vil sende dig ned ad Sommarlandelva i flyvende fart. Her er også Skandinaviens største vandland, med 800 kvadratmeter svømmebassin og vandrutsjebaner for børn under 10 år. Hvis du ikke er en vandhund er der også masser at foretage sig på tør grund.

Kongeparken, Stavanger

Kongeparken lidt uden for Stavanger er en sand legende blandt de norske forlystelsesparker. Det er den største af slagsen i Fjord Norge, med masser af sjov og action for hele familien, hele året rundt. Her kan hverdagens superhelte, adrenalinjunkies, fartdjævle og vovehalse få stillet deres tørst efter sjove og tempofyldte forlystelser.

Forår og sommer er naturligvis højsæson i denne park, men besøger du om efteråret træder du ind i et kongerige af græskar og uhyggelige spøgelser, hvor hekse og zombier venter rundt om alle hjørner. Dette finder som regel sted i en hel uge i starten af oktober.

Og gå ikke glip af den hyggelige juletid! I tiden op mod jul forvandles Kongeparken til et juleeventyr, fuld af liv og glade dage - og nisser! Juleværksteder, julelys, gløgg samt masser af søde nissepiger og frække nissedrenge sørger for julestemning til hele familien.

Find vej til alt det sjove

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Mor dig godt!

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du kan foretage dig.

Opdag mere

Senest besøgte sider