Dyreparker og akvarier

Tips til familieferien

Fart og spænding. Vand og gletsjere. Unikke aktiviteter og specielle hoteller. Her er nogle idéer til en mindeværdig familieferie!

Familievenlige natureventyr

Charmerende trætophytter

Aktiv i naturen

10 oplevelser for adrenalinjunkies

Vi mennesker elsker at kigge på dyr, og det er ekstra sjovt, når man kan komme helt tæt på dem.

Over hele Norge er der masser af børnevenlige rejsemål, og mange ligger i nærheden af en zoo, en dyrepark eller et akvarium. Det er også muligt at se de vilde norske dyr i deres naturlige omgivelser. Tag på dyresafari i Guds egen natur, for eksempel moskusoksesafari på Dovrefjell, hvalsafari i Nord-Norge, eller hils på skovens konge - elgen.

10 af de mest populære dyreparker i Norge

De fleste norske børn drømmer om en tur til Dyreparken i Kristiansand i det sydligste Norge. I denne store zoologiske have og forlystelsespark kan du se 150 forskellige dyrearter, herunder chimpanser, løver og giraffer.

I fjeldene i Østlandet kan du komme tæt på en lang række forskellige dyr, for eksempel geder, får, ulve og krybdyr. I Bjørneparken i Flå kan du se jærv, sibirske tigere og bjørne (naturligvis) på sikker afstand. Samme sted kan du i Krokodilleland se cubanske krokodiller, amerikanske alligatorer og kæmpeskildpadder.

De mere end 20 forskellige arter i Langedrag Naturpark i Nesbyen er også en omvej værd. Hjælp til med arbejdet på gården, klap de søde dyreunger, og se ulve og los. Du kan også overnatte en nat eller to på gården, hvilket giver mere tid til at blive fortrolig med de mange forskellige dyr.

En af de populæreste attraktioner i Østlandet er Hunderfossen Eventyrpark lidt uden for Lillehammer, hvor der er et separat område med dyr ved navn Barnas Gård. Her kan de mindste i familien se dådyr, hjorte, emuer og perlehøns. Hvis du vil se slanger og andet kryb kan du sætte kursen mod Oslo Reptilpark i hovedstaden.

Bjørne er hovedattraktionerne i Namsskogan Familiepark i Namdalen i Trøndelag. Her kan du også overnatte i trygge omgivelser sammen med blandt andet ulve. Polar Park i Bardu lidt uden for Narvik i Nord-Norge har, som navnet antyder, adskillige arktiske dyr.

I Norge lever der også mange fascinerende skabninger i eller ved havet. I de største akvarier kan du se alt fra fisk og krebsdyr til sæler, pingviner og oddere. De to største akvarier er Atlanterhavsparken i Ålesund og Akvariet i Bergen, mens Polaria i Tromsø er verdens nordligste akvarium.

Uanset hvilke slags dyr du helst vil se, er det en god idé at finde ud af, hvornår de bliver fodret - det kan hurtigt sætte ekstra kulør på oplevelsen.

Hele familien vil også hygge sig på en bondegårdsferie og en spektakulær togrejse. Eller hvad med et ophold på et historisk hotel?

Find dyreparker, akvarier og safarier

Mere sjov for hele familien

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejds partnere.

Store oplevelser venter

Senest besøgte sider