Skip to main content

Dyreparker og akvarier

Ved du, hvor stor en norsk elg egentlig er? Har du nogensinde holdt en slange i dine hænder eller set en los? Det kan du gøre i en af Norges mange zoologiske haver, parker og akvarier!

Vi mennesker elsker at kigge på dyr, og det er ekstra sjovt, når man kan komme helt tæt på dem.

Over hele Norge er der masser af børnevenlige rejsemål, og mange ligger i nærheden af en zoo, en dyrepark eller et akvarium. Det er også muligt at se de vilde norske dyr i deres naturlige omgivelser. Tag på dyresafari i Guds egen natur, for eksempel moskusoksesafari på Dovrefjell, hvalsafari i Nord-Norge, eller hils på skovens konge - elgen.

10 af de mest populære dyreparker i Norge

Kristiansand Dyrepark, Kristiansand

De fleste norske børn drømmer om en tur til Dyreparken i Kristiansand i det sydligste Norge. Kristiansand Dyrepark er den største zoologiske have i Norge – og er hjemsted for næsten 150 forskellige dyrearter, herunder chimpanser, løver og giraffer, men også norske arter som elge, losser, ulve og jærve.

Bjørneparken, Flå

I fjeldene i Østlandet kan du komme tæt på en lang række forskellige dyr, for eksempel geder, får, ulve og krybdyr. I Bjørneparken i Flå kan du se jærv, sibirske tigere og bjørne (naturligvis) på sikker afstand. Samme sted kan du i Krokodilleland se cubanske krokodiller, amerikanske alligatorer og kæmpeskildpadder.

Langedrag Naturpark, Nesbyen

De mere end 20 forskellige arter i Langedrag Naturpark i Nesbyen er også en omvej værd. Hjælp til med arbejdet på gården, klap de søde dyreunger, og se ulve og los. Du kan også overnatte en nat eller to på gården, hvilket giver mere tid til at blive fortrolig med de mange forskellige dyr.

Hunderfossen Familiepark, Lillehammer

En af de populæreste attraktioner i Østlandet er Hunderfossen Eventyrpark lidt uden for Lillehammer, hvor der er et separat område med dyr ved navn Barnas Gård. Her kan de mindste i familien se dådyr, hjorte, emuer og perlehøns. 

Reptilparker 

Hvis du kan lide slanger og øgler, bør du lægge vejen forbi Norges hovedstad og komme på besøg i Oslo Reptilpark. Her kan du også se skildpadder, fisk, edderkopper, frøer, krokodiller, aber og masser af andre dyr, man ikke møder hver dag.

Den lille dyrehage 

Bagefter kan du rejse en anelse sydpå til Brokelandsheia lige udenfor Risør, hvor du finder Den Lille Dyrehagen. Her kan du opleve mere end 60 forskellige dyrearter – herunder aber, surikater, reptiler blandt mange andre.

Namsskogan Familiepark, Namdalen

Bjørne er hovedattraktionerne i Namsskogan Familiepark i Namdalen i Trøndelag. Her kan du også overnatte i trygge omgivelser sammen med blandt andet ulve.

Polar Park, Narvik

Polar Park i Bardu lidt uden for Narvik i Nord-Norge har, som navnet antyder, adskillige arktiske dyr.

Akvarier

I Norge lever der også mange fascinerende skabninger i eller ved havet. I de største akvarier kan du se alt fra fisk og krebsdyr til sæler, pingviner og oddere. De to største akvarier er Atlanterhavsparken i Ålesund og Akvariet i Bergen, mens Polaria i Tromsø er verdens nordligste akvarium.

Uanset hvilke slags dyr du helst vil se, er det en god idé at finde ud af, hvornår de bliver fodret - det kan hurtigt sætte ekstra kulør på oplevelsen.

Find dyreparker, akvarier og safarier

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider