Skip to main content

Kongekrabbesafari

Mød kongen af Barentshavet!

Se, hvor spændt du vil være…

… når du skal smage nogle af verdens mest eksklusive skaldyr!

Kombiner et episk natureventyr med et lækkert måltid på kongekrabbesafari i Nord-Norge.

Kom helt tæt på de mægtige kongekrabber, der lever på havbunden ud for Nord-Norges kyst, på en guidet kongekrabbesafari. Disse eksklusive krabber fanget direkte fra havet er fulde af smag!

Tag med ud og fisk’!

Hold fast, når RIB-båden drøner ud på Barentshavet. Udstyret med kedeldragt, beskyttelsesbriller og vanter skal du nok være komfortabel, uanset hvordan vejret er nordpå.

Når båden tager farten af, stiger spændingen til et nyt niveau. Har de mægtige krabber bidt på? 

Vi er lige ud for Kirkenes’ kyst i det sydlige Varanger i Nord-Norge. Her ligger et af knudepunkterne, når det kommer til fiskeri af kongekrabber i Barentshavet.  

Luksuriøse krabber eksporteres til de fineste restauranter i hele verden – herunder nogle af de bedste norske fiske- og skaldyrsrestauranter selvfølgelig. 

At spise et perfekt tilberedt måltid med kongekrabbe på en luksuriøs restaurant er en guddommelig oplevelse. Men det skal også siges, at det er himmelsk at spise krabberne fisket direkte op og serveret frisk fra havet. Især når du selv har været med til at fange dem! 

De bider på! Fede fisk som makrel og sild er perfekt krabbemadding.

Michael Decker

Kongekrabbe-guide, Snowhotel Kirkenes

Det går først for alvor op for en, hvor stor en kongekrabbe faktisk er, når man har en lige foran sig.

Bare se de ben!

Nu skal vi bare finde ud af, om det er en han eller en hun. På safarier skal man smide hunnerne tilbage i havet for at undgå overfiskeri.
De skal også være mindst 13 centimeter, ellers siger vi farvel!

Men det er ikke fordi, det er svært at finde krabber, der er store nok. Se dette monster!

Lækre kæmper

Kongekrabber er først for relativt nylig kommet til Norge, og det var først i 1977, at den første kongekrabbe blev fanget. Dengang var krabberne kendt som Kamtjatka-krabber – navngivet efter halvøen på den sibiriske østkyst.

De kongekrabber, som nu lever ud for den norske kyst, stammer fra Petjengskajafjorden, hvor de blev sat ud af sovjetiske biologer i 1960erne. Siden da har bestanden spredt sig til Nord-Norge, hvor krabberne trives i det kolde vand.

”Der er mere end hundrede forskellige arter af kongekrabbe. Den røde kongekrabbe er den næststørste og er også en af de mest almindelige at spise,” siger Michael, som er kongekrabbe-guide på Snowhotel Kirkenes. Kødet på kongekrabberne smager sødt og aromatisk og sammenlignes ofte med hummer. Ifølge Michael findes det lækreste kød i krabbens skuldre.

”Skuldermusklen er kongekrabbens filet. Det er det møreste kød på krabben,” siger Michael.

Vil du smage? De fleste kongekrabbesafarier i Norge byder på masser af smagsprøver. Med andre ord får du en masse for pengene, eftersom kongekrabbe ofte er en af de dyreste retter på restauranternes menuer.

Nu skal der laves mad!

Vi damper krabben i saltvand. Den er færdig om præcis 16 minutter og 23 sekunder.

Michael

Sikke et festmåltid!

Det fås ikke friskere. Direkte fra havet, tilberedt på båden og serveret i en traditionel rorbu, en fiskerhytte.

Hvis det er første gang, du spiser kongekrabbe, viser dine guides dig gerne, hvordan du åbner krabbebenene. 

Voila! Nyd dagens fangst med mayonnaise, brød og citron.

En helårsaktivitet

Kongekrabbesafarier foregår hele året rundt i Norge – også om vinteren, hvor det er en rigtig kold oplevelse!

Mange safarier inkluderer en tur på snescooter ud til den frosne fjord, hvor kongekrabbetejnerne er sat ud under isen. Du kan også tage på krabbesafari på båd hele året rundt, hvor du også kan se nordlyset!

De fleste kongekrabbesafarier har også masser af information om de mægtige krabber, og du lærer ofte en masse om stedernes lokale historie.

PS. Hvis du gerne vil prøve flere seje aktiviteter nordpå, er det oplagt at tage en tur med hundeslæde.

Appetit på mere?

Læs denne lækre opskrift på kongekrabbe fra Arktis (opskrift på norsk), og find endnu flere opskrifter, du bare prøve, når du er på besøg nordpå. 

Det arktiske køkken

Find en kongekrabbesafari

Udforsk alle de lækre kongekrabbeture, du kan tage på, i Nord-Norge

Opdag mere

Fremragende fiske- og skaldyrsrestauranter

Besøg en restaurant, der har specialiseret sig i at tage norske fisk og skaldyr til et helt nyt niveau. Kongekrabbe, arktisk torsk, tørfisk og klipfisk. Hvad vil du smage først?

De bedste ferietilbud i Nord-Norge

Book dit næste arktiske eventyr med vores partnere.

Senest besøgte sider