Skip to main content

Ferie i Norge med små børn

Skal hele familien på ferie i Norge? Her er nogle tips til de bedste steder, sjove aktiviteter og nogle praktiske rejseråd til familien med børn mellem 1 og 8 år.

Norge er både et meget sikkert og børnevenligt land. Hele landet er en stor legeplads, og nordmændene er ligeglade med, om børnene bliver lidt beskidte… Beskidte børn er glade børn, siges det! Og hvis det regner (det kunne jo ske), er der masser af indendørs fornøjelser at give sig i kast med. Her er nogle gode tips til, hvordan du holder børnene glade - og forældrene, naturligvis!

1. En dag på stranden

Lidt godt vejr, en spand og et fiskenet - så er ungerne klar til at fange krabber på stranden.

Strandene i Norge er perfekte til familieeventyr. Lej et SUP-board, hop i vandet fra klipperne og køl af med en is (hvis vandet ikke er koldt nok). Eller tag de små med på en gåtur i vandkanten og led efter smukke muslinger og vraggods fra havet.

På de fleste strande er der godt med plads til hele familien - og mere til. Husk en parasol til de solrige dage. En lang række strande har Blåt Flag - det betyder, at der er rent badevand, rent og sikkert strandområde samt let adgang for alle.

Mere om det norske strandliv:

2. En tur på landet

Leg i høet, hils på de søde dyr - og måske er det tid til at prøve ridning for første gang? At besøge en bondegård er altid sjovt, uanset om du er stor eller lille.

Der er besøgsgårde og masser af sjove aktiviteter på bondegårde over hele landet. Lad ungerne løbe frit omkring og hjælp til med at fodre dyrene. Måske kan sønnike også få lov til at køre traktor? Nogle steder kan I endda overnatte på gården, hvilket giver hele familien et endnu bedre indblik i livet på landet.

Disse gårde er åbne for besøg og byder på en lang række familieaktiviteter:

På udkig efter en helt særlig oplevelse? Klap en lama eller gå en tur med en alpaka! Disse søde og bløde dyr får med garanti smilene frem på alle i familien.

Her kan I møde dem:

3. Forlystelsesparker for børn

De fleste forlystelsesparker i Norge har dedikerede legeområder for de mindste. Der er endda parker, der kun er for små børn, for eksempel Lilleputthammer ved Hunderfossen Eventyrpark i nærheden af Lillehammer. Ungerne vil føle sig som giganter i miniaturebyen og have det hylende skægt i parkens små rutsjebaner.

I Norges største forlystelsespark, Dyreparken lidt uden for Kristiansand, er der også mange forlystelser og aktiviteter, der kun er for de små. Både her og i Kongeparken i Stavanger kan I overnatte i eventyrlige huse eller flotte glampingtelte. Det bliver en nat, børnene aldrig glemmer! Begge parker har naturligvis også rigeligt med sjov for de større børn (og andre barnlige sjæle). 

Gør dig klar til en lang og sjov dag med ungerne:

4. Zoologiske haver og dyreparker

Kom tæt på bjørne, ulve og andre spændende dyr i en zoologisk have eller dyrepark, eller kig nærmere på livet under overfladen i et akvarium. I nogle parker kan de besøgende komme til at klappe skovens konge, elgen. Eller hvad med at tilbringe natten sammen med ulve? I Namsskogan Familiepark kan I overnatte sikkert i en ulvehule - en uforglemmelig oplevelse!

Husk at tjekke fodringstider, så I kan se de fascinerende dyr i fuld vigør.

Find en zoo, dyrepark eller akvarium:

5. På vandretur med børn

Vandring kan være sjovt for hele familien. Bare husk på, at det ikke behøver være en lang tur - korte vandreture kan være lige så givende! Find en let vandretur, der passer til børnenes niveau og humør, måske forbi en idyllisk skovsø hvor I kan fiske eller bade.

Fjeld og skov er fyldt med spændende mysterier, som de små kan gå på opdagelse i. Kig på myretuer, klatr i træer og gå ad nye stier. Måske får I øje på nogle spændende dyr eller fugle. Naturen er den bedste legeplads!

Husk at sætte ekstra tid af, når du er på tur med børn - og glem ikke at tage chokolade og godt med vand med på turen.

Få flere tips til vandreture med børn:

6. Sjove cykelparker

Cykelparker er meget populære i Norge, og der er som regel altid en i nærheden. De byder på sjove udfordringer både for børn og voksne - så længe du har lært at cykle, er der også noget for dig! Prøv en pump track, hvor man nærmest ikke behøver at bruge pedalerne. Det er så let, at selv de allermindste i familien kan være med.

Trysil, Hemsedal, Geilo og Hafjell har nogle af de bedste cykelparker

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider