Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Skibladner
Skibladner.
Photo: DS Skibladner
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Ad

Se det østlige Norges højdepunkter på 1-6 dage

Uanset hvilken vej du vælger ud af Oslo er der landskaber, historie og kultur at gå på opdagelse i.

 

Se de historiske brændpunkter og kulturperlerne i Oslo-regionen i det sydøstlige Norge. Området rundt om den norske hovedstad er let tilgængeligt for alle typer rejsende, og her er et stort udbud af spændende dagsture og kortere rundture.

Her giver Ellen Mæhle, redaktør på hjemmesiden visitosloregion.com, dig nogle forslag til rundture. Tag på sviptur gennem de foreslåede dagsture på listen, og vælg de steder du vil besøge på din helt egen rundtur.

 

Ellen MæhleFoto: Visit Oslo

Click to activate

1. Akershus

Udforsk Henie Onstad Kunstsenter, et mangeartet kunstgalleri med tilhørende skulpturpark smukt beliggende lige vest for Oslo. Bagefter kan du tage ind til Drøbak, en hyggelig kystby med gamle træhuse, charmerende caféer og gallerier, flankeret af fæstningen Oscarsborg.

Køretid fra Henie Onstad Kunstsenter til Drøbak: Cirka 45 minutter.
Distance: 45 kilometer.


2. Østfold

Besøg den gamle by Frederikstad, en af Europas bedst bevarede fæstningsbyer. Historienørder kan fortsætte udforskningen langs de gamle og historiske fæstningsstier, eller tage med på en spøgelses-gåtur på Frederiksten Fæstning i Halden. Er solen stadig oppe, kan du tage en færge mellem øerne i Hvaler og prøve andre udendørs aktiviteter.

Køretid fra Frederikstad til Hvaler: Cirka 30 minutter. Distance: 30 kilometer.
Køretid fra Hvaler til Halden: Cirka 1 time. Distance: 62 kilometer.


3. Vestfold

Udfordr dig selv på en svævetur mellem trætoppene i Skandinaviens største klatrepark, Høyt & Lavt Vestfold. Når du er fysisk udmattet og behøver lidt mentalt opladning, kan du besøge Åsgårdstrand, hvor maleren Edvard Munch tilbragte sine somre.

Køretid fra Høyt & Lavt til Åsgårdstrand: Cirka 50 minutter.
Distance: 65 kilometer.


4. Hedmark

Besøg kirkeruinerne fra middelalderen på Domkirkeodden i Hamar og hør mere om domkirkens dramatiske historie fra de syngende turguider. Brug resten af dagen på det norske skovbrugsmuseum i Elverum, et familievenligt museum der viser en vigtig del af den norske historie.

Køretid fra Domkirkeodden til Elverum: Cirka 40 minutter.
Distance: 35 kilometer.


5. Gjøvik, Hadeland og Ringerike

Brug dagen på at udforske kunstudstillinger og industrihistorie ved den gamle Kistefos Mølle på Kistefos Museum i Jevnaker. Du bør også sejle en tur på søen Mjøsa med Skibladner, verdens ældste hjuldamper stadig i brug.

Køretid fra Kistefos Museum til Eidsvoll (Skibladners nærmeste anløbshavn): Cirka 1 time.
Distance: 70 kilometer.


6. Lillehammer og Gudbrandsdalen

Lillehammer Kunstmuseum er et af arkitekthuset Snøhettas tidligste værker, og absolut et besøg værd. Derefter kan du opleve Peer Gynt Festivalen ved Gålåvatnet i Gudbrandsdalen (den første weekend i august – resten af året er den kendte Peer Gynt Vej et godt alternativ). Det er en friluftsteaterforestilling skrevet af Henrik Ibsen.

Køretid fra Lillehammer til Gålåvatnet: Cirka 1 time og 15 minutter.
Distance: 85 kilometer.

Andre turforslag i det østlige Norge

×

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen

Ad
Ad
Ad
Ad