Skip to main content

Har du nogensinde tænkt over, hvordan det mon må være at leve uden ur? Du kan prøve det på egen krop i Nord-Norge takket være den smukke midnatssol og de endeløse sommernætter. Få en smagsprøve fra en række rejsende, som oplever det for første gang.

”Når midnatssolen skinner, svømmer jeg ofte om natten. Hvem går op i, hvad klokken er, når solen aldrig går ned?” siger Andreas Jogi Arild.

Kazzy fra Wales, Ruby fra England og Luca fra Italien lytter spændt til Andreas, men virker alligevel nervøse, da de indleverer deres telefoner og urer. I den næste uge lever de efter Moder Jords rytme og tid og tager mod den fred, hun tilbyder.

De tre er blevet inviteret af Visit Norway til at slutte sig til ”The Timeless Society” i Nord-Norge for at opleve, hvordan livet er uden ur eller klokkeslæt.

Med hjælp fra de norske lokale Andreas, Inga og Rowan opdager gruppen at man kan vandre, sejle i kajak, fiske og dyrke yoga på et hvilket som helst tidspunkt på døgnet – også efter midnat! 

”Jeg tror ikke, jeg har været noget sted, der er lige så fantastisk som her,” siger Ruby fra England.

Under midnatssolen

I Nord-Norge går solen ikke ned fra maj og til juli – den rejser hen over himlen i en cirkel. Hvis man ikke er vant til det, kan det være mærkeligt at se solen gå fra side til side i stedet for op og ned. Men det betyder, at man kan lave flere ting, når vejret er godt, eller bare læne sig tilbage og slappe af med sine venner i nogle af de smukkeste naturomgivelser i verden.

For ja, det er virkelig magisk, når solen er oppe (det er trods alt Nord-Norge!). Du vil sikkert opleve den samme hyperaktivitet som de lokale – det er svært at gå i seng! De lokale får nærmest en slags midnatssols-mani, for man har slet ikke lyst til at spilde de smukke øjeblikke. Du ser måske de lokale i gang med at male huset, vaske biler eller besøge deres naboer på usædvanlige tidspunkter.Tid til sjov

Nord-Norge er en legeplads for enhver, som elsker at være udendørs på et hvilket som helst tidspunkt af året. Men området er ekstra særligt, når det er badet i den gyldne sommersol. Det kan godt være, du bliver nødt til at ofre din nattesøvn, men det er det hele værd.

”Jeg troede, det ville være svært for mig at være i dagslys 24 timer i døgnet, men jeg føler mig slet ikke træt. Solen giver dig energi,” siger Luca Celentano fra Italien.

Det er utroligt, hvor meget man kan nå at opleve på en uge, når man ikke skal bekymre sig om, at dagslyset forsvinder.

Og selvom midnatssolen kun findes nordpå, er der masser af lys i hele Norge om sommeren. Solen gemmer sig lige under horisonten, så fraværet af mørke og følelsen af ”lyse nætter” kan opleves så langt sydpå som Sørlandet. I midten af sommeren går solen sent ned og står allerede op igen efter et par timer.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider