Skip to main content

Hammerfest er med sine 10.000 indbyggere et urbant fristed på den ellers lange og øde kyststrækning i det nordligste Norge. Verdens nordligste by er fuld af liv og udendørs aktiviteter.

For vandreentusiaster er Hammerfest en absolut vinder. Det nøgne landskab byder på gode vandreruter uden de store stigninger, hvor det er let at orientere sig ved at følge kystlinjen og fjeldtoppene. 

Prøv den sherpa-byggede Tyventrappa op til toppen af Tyven og få en vidunderlig udsigt over Sørøysundet (under midnatssolen eller nordlyset) fra en hytte, der har vundet flere designpriser. Her kan du søge ly for den vind og det vejr, der kan være ret omskiftelig på Finnmarkskysten.

Når de store krydstogtskibe anløber havnen, er der som regel en karnevalsagtig stemning i byen. Hammerfest er i de senere år også blevet et kulinarisk centrum i Finnmark, med mange gode madoplevelser. Når maven rumler, kan du finde alt fra traditionelle samiske retter til japansk sushi.

Der er adskillige muligheder for at rejse til Hammerfest.

Hammerfest er på trods af det moderne ydre faktisk en af Norges ældste byer. Gennem tiderne har byen været udsat for en række ødelæggelser af både natur og mennesker. Den mest dramatiske begivenhed fandt sted i 1945, da nazi-tyskerne gav ordre om at ”ingen bygninger skal forblive intakt”. På Gjenreisningsmuseet kan du høre mere om dette triste kapitel i byens historie. I dag består Hammerfest af mange farvestrålende huse fra 1950’erne.

Læs mere på Hammerfests officielle hjemmeside.

Se alle mulighederne herunder, eller gå direkte til:
Attraktioner  | Overnatning | Sådan kommer du hertil

Attraktioner i Hammerfest

Gå ikke glip af disse højdepunkter.

Overnatningsmuligheder

Komfortable hoteller eller hyggelige hytter. I Hammerfest sover du godt om natten.

Sådan kommer du til Hammerfest

Find mere rejseinformation på Hammerfests officielle hjemmeside.

Brug rejseappen Entur til at få forslag til rejsen rundt i Norge med offentlige transportmidler.

Rejs rundt i Nord-Norge

Bliv inspireret

Årstider og klima

På trods af den nordlige beliggenhed har Hammerfest en isfri havn hele året. Den årlige gennemsnitstemperatur er 2 grader. I januar er der i gennemsnit -5 grader og i juli er der i gennemsnit 11 grader.

De tørreste måneder er maj, juni og juli, med gennemsnitligt 50 mm nedbør. Den vådeste periode er mellem oktober og december.

En stor del af sommeren er der dagslys hele døgnet rundt, mens solen ikke kommer over horisonten om vinteren. Læs mere om midnatssolen.

Se den seneste vejrudsigt på yr.no.

Tjek også nordlysprognosen.

Læs mere om nordlys.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Hammerfest tilbyder også …

Der er ingen grund til at vente til du er her med at finde ud af, hvad du vil foretage dig.

Senest besøgte sider