VIGTIGT! Læs denne information om Coronavirus og din rejse til Norge
close
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Two smiling children next to the stalls at Røros Christmas Market in Trøndelag, Norway
Three smiling children at Røros Christmas Market in Trøndelag, Norway
Røros Christmas Market.
Photo: Fredrik Bye
Røros Christmas Market.
Photo: Fredrik Bye

Her er nogle af Norges bedste julemarkeder

Kom i ægte julestemning på et af de mange julemarkeder i Norge. Her er smage og gaver du ikke finder andre steder.

  Vær opmærksom på, at oplysningerne nedenfor måske er forældede, eftersom corona-situationen ændrer sig konstant. Nogle julemarkeder kan være aflyst af samme grund, så besøg arrangørernes egne hjemmesider for at få opdaterede oplysninger, og tjek åbningstiderne en ekstra gang, før du tager af sted.

  Julen nærmer sig med samme hast som en flok rensdyr i fuld galop hen over stjernehimlen. Det betyder også, at årstidens traditionelle julemarkeder dukker op igen, spækket med unikke julegaveidéer, spændende lokale madvarer og vinterhygge i de smukt oplyste gader.

  Se de bedste steder at komme i julestemning i Norge.

  I ugerne op til jul er der masser af af julemarkeder over hele Norge. I år er der ikke lige så mange som sædvanligt på grund af corona-situationen, men herunder er fem af slagsen, som du kan glæde dig til i 2020. 

  • Jul i Vinterland, Spikersuppa, Oslo

   14. november – 3. januar
   (Lukket 24. december)

   Dette traditionelle julemarked ved Spikersuppa på hovedgaden Karl Johan varer over en måned. Jul i Vinterland er en kombination af delikatesser og håndarbejde, et juleværksted for børn, pariserhjul og anden god juleunderholdning for hele den pukkelryggede familie.

   Om vinteren er Spikersuppa Norges mest populære skøjtebane. Der er gratis adgang, så tag skøjterne med og øv dine piroetter. 

  • Julemarked på Hadeland Glassverk

   31. oktober–23. december​

   Hadeland Glassverk gør det nemt at kombinere julegaveshopping og førjulehygge. Her finder du ti butikker, fem restauranter, et kunstgalleri og Norges største indendørs julemarked.

   Pust din egen julekugle, hils på små og store nisser, og tag en kanetur gennem den julepyntede glasværkslandsby. I år byder markedet også på en indendørs skøjtebane i Galleri 2.

  • Julemarked i Røros

   3.-6. december

   Hvis du trænger til at komme i julehumør, findes der næppe noget bedre sted end Røros - byen, der gav inspiration til den enormt populære Disney-film 'Frost'. De fine gamle træhuse, butikkerne med håndarbejde og kunsthåndværk og de hyggelige caféer gør Røros til et af de særlige steder, hvor julestemningen indfinder sig, så snart den første sne drysser ned i gaderne.

   Magien opstår for alvor op mod jul. Det vrimler med rødkindede børn i gaderne, der også er fyldt med lokalt fremstillede varer som strikkede vanter, glas, spegepølser, røget laks og træarbejde - alt sammen som del af det, der med rette kan kaldes julemarkedet over dem alle.

   Her kan du pakke dig ind i et lammeskind og køre tur i en hestetrukken kane eller få nærkontakt med ægte, levende rensdyr. For børnene er der en historisk byvandring, hvor man leder efter julemanden.

   Two children sitting next to Santa Claus at Røros Christmas Market in Trøndelag, Norway
   Røros Christmas Market.
   Photo: Fredrik Bye
  • Norsk Folkemuseums årlige julemarked

   29. november–20. december

   Det er med god grund, at dette er et af Norges mest populære julemarkeder. På frilandsmuseet Norsk Folkemuseums julemarked i Oslo kan du købe unikke julegaver i mere end hundrede boder og samtidig gå en tur tilbage i tiden, idet julens traditioner for både årtier og århundreder siden bliver bragt til live i de historiske omgivelser.

   Hele museet er julepyntet i stil med forskellige skikke og epoker, så du kan opleve alt lige fra juleaften i et velhavende købmandshjem fra 1769 til en landbofamilies hus i en norsk bygd i 1959.

   People shopping at Norsk Folkemuseum's Christmas fair in Oslo
   Norsk Folkemuseum, Oslo.
   Photo: Oddbjørn Farkvam / Visitnorway.com
  • Julemarkedet i Trondheim

   4.-20. december

   På Julemarkedet i Trondheim kommer du tæt på landmænd og kunsthåndværkere, der kan fortælle historien bag det, de sælger, uanset om du har fået kig på en keramikskål i en af træboderne eller noget spændende syltetøj i det store telt, hvor Bondens Marked holder til.

   Fem store lavvo-telte bliver slået op specielt til anledningen, og her er der både indrettet café og indendørsscene med troubadourer omkring lejrbålet, lokale madvarer og en teaterforestilling for børn.

   Og sidst, men ikke mindst, er der Torvscenen, hvor en jævn strøm af dygtige kunstnere og bands skiftes til at optræde til fordel for Frelsens Hærs sociale arbejde.

  • Førjulseventyret i Henningsvær

   30. oktober - 20. december

   Nord-Norge er meget mere end nordlys om vinteren - der er også masser af julestemning i luften. Få steder i Norge er dette mere tydeligt end i Henningsvær på Lofoten-øerne.

   Med de stejle fjelde og de dybe fjorde som rammer kan du købe lokalt glashåndværk og keramik (eller lave dit eget!), dykke ned i de regionale delikatesser som Lofot-kaviar og paté, eller låne en sparkstøtting på din tur rundt i gaderne. 

   Henningsvær harbour at sunset in winter, Lofoten, Northern Norway
   Winter in Henningsvær.
   Photo: Espen Mortensen / esmofoto.no / www.nordnorge.com/Vågan
  • Jul på Bærums Verk

   28. november–22. december

   Oplev god, gammeldags førjulestemning på Bærums Verk med juletræer, hest og vogn, julemusik og teaterforestillinger.

   Her kan du høre julehistorier på Verket 1814 og opleve håndværk i de gamle arbejderboliger. Tag med på en historisk vandring eller en rundvisning i skulpturparken, og lad de mindste hygge sig på spændende juleværksteder. Hver søndag i advent kan du købe lokale lækkerier og gaver – til dig selv eller til at lægge under juletræet – på Bondens marked.

  • Julemarked i Kristiansand

   28. november–24. december

   Fra slutningen af november og frem til juleaften er der stort julemarked på torvet i Kristiansand. Det er inspireret af julemarkeder i andre europæiske byer og består af mange hyggelige boder fyldt med alt fra kunsthåndværk til julens lækkerier.

   Lige ved siden af markedet kan du komme op på skøjterne på den store skøjtebane “Kompis”.

   Christmas treats at the Christmas market Kristiansand in Southern Norway
   Kristiansand Christmas market.
   Photo: Elisabeth Høibo / Visit Kristiansand
  Populære julemarkeder

  Disse datoer er fra 2020 - de vil blive opdateret så snart 2021-datoer er klar. 

  14. november–3. januar
  (lukket 24. december)

  Jul i Vinterland i Spikersuppa, Oslo

  31. oktober–23. december
  Julemarked på Hadeland Glassverk

  3.–6. december
  Julemarked Røros

  29. november–20. december
  Norsk Folkemuseums julemarked, Oslo

  4.–20. december
  Julemarkedet i Trondheim

  30. oktober–20. december
  Førjulseventyr i Henningsvær, Lofoten

  28. november–22. december
  Jul på Bærums Verk

  28. november–24. december
  Julemarked i Kristiansand

Jul på norsk

Nu er det jul igen! Læs alt om nordmændenes juletraditioner og julemad.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen