Skip to main content

Her er nogle af Norges bedste julemarkeder

Kom i ægte julestemning på et af de mange julemarkeder i Norge. Her er smage og gaver du ikke finder andre steder.

Julen nærmer sig med samme hast som en flok rensdyr i fuld galop hen over stjernehimlen. Det betyder også, at årstidens traditionelle julemarkeder dukker op igen, spækket med unikke julegaveidéer, spændende lokale madvarer og vinterhygge i de smukt oplyste gader.

Se de bedste steder at komme i julestemning i Norge.

I ugerne op til jul er der masser af af julemarkeder over hele Norge. Herunder er elleve af slagsen, som du kan glæde dig til i år. 

Jul i Vinterland, Spikersuppa, Oslo

11. november –  31. desember

Det traditionelle julemarked ved Spikersuppa på hovedgaden Karl Johan varer over en måned. Jul i Vinterland er en kombination af delikatesser og håndarbejde, et juleværksted for børn, pariserhjul og anden god juleunderholdning for hele den pukkelryggede familie. Om vinteren er Spikersuppa Norges mest populære skøjtebane - så alt er lagt til rette til en magisk jul i Oslo!

Julemarked i Bergen

1. – 22. december

Med enestående juletraditioner og et levende kulturliv er Bergen et oplagt rejsemål, hvis du savner lidt julestemning!

Julemarkedet finder sted på Festplassen i hjertet af byen. Der er pariserhjul og hestekarrusel, et stort juletræ samt en dejlig julestemning. De populære boder fra de sidste mange år vil også være til stede.

Julemarked i Lillehammer

2.-3. og 9.-10. december

Hvis du drømmer om en hvid jul, er Lillehammer et godt bud. Denne hyggelige by ved søen Mjøsa ligger cirka halvanden time med tog nord for Oslo Lufthavn.

Se hvordan man fejrede jul i middelalderen på frilandsmuseet Maihaugen – her er der et festligt julemarked den første weekend i Advent.

Et besøg til det kreative værksted Fabrikken er et must, og det er et stop ved Lillehammer Kunstmuseum også. Bagefter kan du købe årets julegaver i de julepyntede gader.

Hvis du er til aktiviteter i sneen, kan du kombinere din tur til Lillehammer med en dag eller flere i to af Norges bedste skiområder; Hafjell og Kvitfjell, der som regel allerede åbner sæsonen i november. Hvis du tør, kan du prøve bobslædebanen fra de olympiske vinterlege i 1994. Du kan ogå tage stoleliften op til Lysgårdsbakkene skihopbakke, hvor der er en flot udsigt over hele området.

Julemarkedet i Trondheim

3. – 20. december

På Julemarkedet i Trondheim kommer du tæt på landmænd og kunsthåndværkere, der kan fortælle historien bag det, de sælger, uanset om du har fået kig på en keramikskål i en af træboderne eller noget spændende syltetøj i det store telt, hvor Bondens Marked holder til.

Store lavvu-telte bliver slået op specielt til anledningen, og her er der både indrettet café og indendørsscene med troubadourer omkring lejrbålet, lokale madvarer og en teaterforestilling for børn.

Og sidst, men ikke mindst, er der Torvscenen, hvor en jævn strøm af dygtige kunstnere og bands skiftes til at optræde til fordel for Frelsens Hærs sociale arbejde. Læs mere om julebyen Trondheim.

Julemarked i Røros

7. – 10. december

Hvis du trænger til at komme i julehumør, findes der næppe noget bedre sted end Røros - byen, der gav inspiration til den enormt populære Disney-film 'Frost'. De fine gamle træhuse, butikkerne med håndarbejde og kunsthåndværk og de hyggelige caféer gør Røros til et af de særlige steder, hvor julestemningen indfinder sig, så snart den første sne drysser ned i gaderne.

Magien opstår for alvor op mod jul. Det vrimler med rødkindede børn i gaderne, der også er fyldt med lokalt fremstillede varer som strikkede vanter, glas, spegepølser, røget laks og træarbejde - alt sammen som del af det, der med rette kan kaldes julemarkedet over dem alle.

Her kan du pakke dig ind i et lammeskind og køre tur i en hestetrukken kane eller få nærkontakt med ægte, levende rensdyr. For børnene er der en historisk byvandring, hvor man leder efter julemanden.

Jul i Viken (Lillestrøm)

5. – 10. december

Et af dette års største nye julemarkeder er Jul i Viken, der afholdes både i Norges Varemesse og i centrum af Lillestrøm. Jul i Viken byder på masser af sjov for hele familien, med over 30 planlagte aktiviteter.

Hvad med at tage årets julefrokost til nye højder? Med Dinner in the Sky kan du indtage julemaden hele 50 meter over jorden!

Her er naturligvis også traditionelle julemarkedsaktiviteter som pariserhjul, indendørs forlystelsespark og boder med smagsprøver, kunst og håndværk. Du kan gå tur med en alpaka, køre med slæde, møde julemanden eller være med til at bygge en futuristisk honningkageby! Det hele åbner den 26.-28. november, hvor du kan se et spektakulært 3D-lysshow på Lillestrøm Torv.

Julemarked i Kristiansand

25. november – 21. december

Fra slutningen af november og næsten helt frem til juleaften er der stort julemarked på torvet i Kristiansand. Det er inspireret af julemarkeder i andre europæiske byer og består af mange hyggelige boder fyldt med alt fra kunsthåndværk til julens lækkerier.

Lige ved siden af markedet kan du komme op på skøjterne på den store skøjtebane “Kompis”.

Jul på Bærums Verk

25. november – 21. december

Oplev god, gammeldags førjulestemning på Bærums Verk med juletræer, hest og vogn, julemusik og teaterforestillinger.

Her kan du høre julehistorier på Verket 1814 og opleve håndværk i de gamle arbejderboliger. Tag med på en historisk vandring eller en rundvisning i skulpturparken, og lad de mindste hygge sig på spændende juleværksteder. Hver søndag i advent kan du købe lokale lækkerier og gaver – til dig selv eller til at lægge under juletræet – på Bondens marked.

Norsk Folkemuseums årlige julemarked

2. – 3. og 9. – 10. december

Det er med god grund, at dette er et af Norges mest populære julemarkeder. På frilandsmuseet Norsk Folkemuseums julemarked i Oslo kan du købe unikke julegaver i mere end hundrede boder og samtidig gå en tur tilbage i tiden, idet julens traditioner for både årtier og århundreder siden bliver bragt til live i de historiske omgivelser.

Hele museet er julepyntet i stil med forskellige skikke og epoker, så du kan opleve alt lige fra juleaften i et velhavende købmandshjem fra 1769 til en landbofamilies hus i en norsk bygdi 1959.

Julemarked på Hadeland Glassverk

30. oktober – 19. december​ (kun weekender)

Hadeland Glassverk gør det nemt at kombinere julegaveshopping og førjulehygge. Her finder du ti butikker, fem restauranter, et kunstgalleri og Norges største indendørs julemarked.

Pust din egen julekugle, hils på små og store nisser, og tag en kanetur gennem den julepyntede glasværkslandsby. I år byder markedet også på en indendørs skøjtebane i Galleri 2.

Førjulseventyret i Henningsvær

3. november – 23. december

Nord-Norge er meget mere end nordlys om vinteren - der er også masser af julestemning i luften. Få steder i Norge er dette mere tydeligt end i Henningsvær på Lofoten-øerne.

Med de stejle fjelde og de dybe fjorde som rammer kan du købe lokalt glashåndværk og keramik (eller lave dit eget!), dykke ned i de regionale delikatesser som Lofot-kaviar og paté, eller låne en sparkstøtting på din tur rundt i gaderne. 

Julemarked i Egersund

7. – 10. og 14. – 17. december

Her er du omgivet af små, traditionelle træhuse, og det hele dufter, lyder og smager som jul - med andre ord lige præcis dét, du har brug for, for at komme i julestemning. Her er der blevet afholdt julemarked siden 2004. Hils på julemanden og få en gave med hjem.

Jul i den gamle by, Fredrikstad

25. november – 17. december (kun weekender)

Torvet i fæstningsbyen Fredrikstad har set masser af handelsboder, juleindkøb og juleforberedelser gennem tiderne.

Den stjerneformede gamle bydel er også kulisser for både et juleshow på TV og en julefilm, og måske vil du også føle dig en del af et juleeventyr, når du slentrer gennem de charmerende gader. Julemarkedet finder sted de første tre weekender i december.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider