Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Two smiling children next to the stalls at Røros Christmas Market in Trøndelag, Norway
Three smiling children at Røros Christmas Market in Trøndelag, Norway
Røros Christmas Market.
Photo: Fredrik Bye
Røros Christmas Market.
Photo: Fredrik Bye

Her er nogle af Norges bedste julemarkeder

Kom i ægte julestemning på et af de mange julemarkeder i Norge. Her er smage og gaver du ikke finder andre steder.

Julen nærmer sig med samme hast som en flok rensdyr i fuld galop hen over stjernehimlen. Det betyder også, at årstidens traditionelle julemarkeder dukker op igen, spækket med unikke julegaveidéer, spændende lokale madvarer og vinterhygge i de smukt oplyste gader.

Se de bedste steder at komme i julestemning i Norge.

I ugerne op til jul er der masser af af julemarkeder over hele Norge. Herunder er elleve af slagsen, som du kan glæde dig til i år. 

 • Jul i Vinterland, Spikersuppa, Oslo

  13. november-2. januar
  (Lukket 24. december)

  Dette traditionelle julemarked ved Spikersuppa på hovedgaden Karl Johan varer over en måned. Jul i Vinterland er en kombination af delikatesser og håndarbejde, et juleværksted for børn, pariserhjul og anden god juleunderholdning for hele den pukkelryggede familie. Om vinteren er Spikersuppa Norges mest populære skøjtebane

 • Julemarked i Bergen

  12. november-22. december

  Dette års julemarked arrangeres for første gang på Torgallmenningen. Den nye placering betyder desværre, at der ikke mere er noget pariserhjul eller hestekarussel - til gengæld er langt de fleste af de populære boder fra de sidste mange år stadig til stede.

  Bryggen, Bergen
  Bryggen, Bergen.
  Photo: Bergen Tourist Board / Christer R​ømestads
 • Julemarkedet i Trondheim

  1.-19. december

  På Julemarkedet i Trondheim kommer du tæt på landmænd og kunsthåndværkere, der kan fortælle historien bag det, de sælger, uanset om du har fået kig på en keramikskål i en af træboderne eller noget spændende syltetøj i det store telt, hvor Bondens Marked holder til.

  Store lavvo-telte bliver slået op specielt til anledningen, og her er der både indrettet café og indendørsscene med troubadourer omkring lejrbålet, lokale madvarer og en teaterforestilling for børn.

  Og sidst, men ikke mindst, er der Torvscenen, hvor en jævn strøm af dygtige kunstnere og bands skiftes til at optræde til fordel for Frelsens Hærs sociale arbejde.

  Christmas market in Trondheim
  Christmas market in Trondheim.
  Photo: Øyvind Blomstereng
 • Julemarked i Røros

  1.-12. december

  Hvis du trænger til at komme i julehumør, findes der næppe noget bedre sted end Røros - byen, der gav inspiration til den enormt populære Disney-film 'Frost'. De fine gamle træhuse, butikkerne med håndarbejde og kunsthåndværk og de hyggelige caféer gør Røros til et af de særlige steder, hvor julestemningen indfinder sig, så snart den første sne drysser ned i gaderne.

  Magien opstår for alvor op mod jul. Det vrimler med rødkindede børn i gaderne, der også er fyldt med lokalt fremstillede varer som strikkede vanter, glas, spegepølser, røget laks og træarbejde - alt sammen som del af det, der med rette kan kaldes julemarkedet over dem alle.

  Her kan du pakke dig ind i et lammeskind og køre tur i en hestetrukken kane eller få nærkontakt med ægte, levende rensdyr. For børnene er der en historisk byvandring, hvor man leder efter julemanden.

  Two children sitting next to Santa Claus at Røros Christmas Market in Trøndelag, Norway
  Røros Christmas Market.
  Photo: Fredrik Bye
 • Jul i Viken (Lillestrøm)

  26. november-19. december

  Et af dette års største nye julemarkeder er Jul i Viken, der afholdes både i Norges Varemesse og i centrum af Lillestrøm. Jul i Viken byder på masser af sjov for hele familien, med over 30 planlagte aktiviteter.

  Hvad med at tage årets julefrokost til nye højder? Med Dinner in the Sky kan du indtage julemaden hele 50 meter over jorden!

  Her er naturligvis også traditionelle julemarkedsaktiviteter som pariserhjul, indendørs forlystelsespark og boder med smagsprøver, kunst og håndværk. Du kan gå tur med en alpaka, køre med slæde, møde julemanden eller være med til at bygge en futuristisk honningkageby! Det hele åbner den 26.-28. november, hvor du kan se et spektakulært 3D-lysshow på Lillestrøm Torv.

 • Julemarked i Kristiansand

  27. november–22. december

  Fra slutningen af november og næsten helt frem til juleaften er der stort julemarked på torvet i Kristiansand. Det er inspireret af julemarkeder i andre europæiske byer og består af mange hyggelige boder fyldt med alt fra kunsthåndværk til julens lækkerier.

  Lige ved siden af markedet kan du komme op på skøjterne på den store skøjtebane “Kompis”.

  Christmas treats at the Christmas market Kristiansand in Southern Norway
  Kristiansand Christmas market.
  Photo: Elisabeth Høibo / Visit Kristiansand
 • Jul på Bærums Verk

  27. november–22. december

  Oplev god, gammeldags førjulestemning på Bærums Verk med juletræer, hest og vogn, julemusik og teaterforestillinger.

  Her kan du høre julehistorier på Verket 1814 og opleve håndværk i de gamle arbejderboliger. Tag med på en historisk vandring eller en rundvisning i skulpturparken, og lad de mindste hygge sig på spændende juleværksteder. Hver søndag i advent kan du købe lokale lækkerier og gaver – til dig selv eller til at lægge under juletræet – på Bondens marked.

 • Norsk Folkemuseums årlige julemarked

  4.-5. og 11.-12. december

  Det er med god grund, at dette er et af Norges mest populære julemarkeder. På frilandsmuseet Norsk Folkemuseums julemarked i Oslo kan du købe unikke julegaver i mere end hundrede boder og samtidig gå en tur tilbage i tiden, idet julens traditioner for både årtier og århundreder siden bliver bragt til live i de historiske omgivelser.

  Hele museet er julepyntet i stil med forskellige skikke og epoker, så du kan opleve alt lige fra juleaften i et velhavende købmandshjem fra 1769 til en landbofamilies hus i en norsk bygd i 1959.

  People shopping at Norsk Folkemuseum's Christmas fair in Oslo
  Norsk Folkemuseum, Oslo.
  Photo: Oddbjørn Farkvam / Visitnorway.com
 • Julemarked på Hadeland Glassverk

  30. oktober–19. december​

  Hadeland Glassverk gør det nemt at kombinere julegaveshopping og førjulehygge. Her finder du ti butikker, fem restauranter, et kunstgalleri og Norges største indendørs julemarked.

  Pust din egen julekugle, hils på små og store nisser, og tag en kanetur gennem den julepyntede glasværkslandsby. I år byder markedet også på en indendørs skøjtebane i Galleri 2.

 • Førjulseventyret i Henningsvær

  29. oktober-19. december

  Nord-Norge er meget mere end nordlys om vinteren - der er også masser af julestemning i luften. Få steder i Norge er dette mere tydeligt end i Henningsvær på Lofoten-øerne.

  Med de stejle fjelde og de dybe fjorde som rammer kan du købe lokalt glashåndværk og keramik (eller lave dit eget!), dykke ned i de regionale delikatesser som Lofot-kaviar og paté, eller låne en sparkstøtting på din tur rundt i gaderne. 

  Henningsvær harbour at sunset in winter, Lofoten, Northern Norway
  Winter in Henningsvær.
  Photo: Espen Mortensen / esmofoto.no / www.nordnorge.com/Vågan
 • Julemarked i Egersund

  2–5. og 9.–12. december

  Her er du omgivet af små, traditionelle træhuse, og det hele dufter, lyder og smager som jul - med andre ord lige præcis dét, du har brug for, for at komme i julestemning. Her er der blevet afholdt julemarked siden 2004. Hils på julemanden og få en gave med hjem.

Julemarkeder 2021

29. oktober-19. december
Førjulseventyr i Henningsvær

30. oktober-19. december
Julemarked på Hadeland Glassverk

12. november-22. december
Julemarkedet i Bergen

13. november-2. januar
(lukket 24. december)

Jul i Vinterland i Spikersuppa, Oslo

26. november-19. december
Julemarkedet "Jul i Viken", Lillestrøm og Norges Varemesse

27. november-22. december
Julemarked i Kristiansand

27. november-22. december
Jul på Bærums Verk

1.-19. december
Julemarkedet i Trondheim

1.-12. december
Julemarked i Røros

2-5. og 9.-12. december
Julemarkedet i Egersund

4.-5. og 11.-12. december
Norsk Folkemuseums julemarked, Oslo

Jul på norsk

Nu er det jul igen! Læs alt om nordmændenes juletraditioner og julemad.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af vores partnere.

Opdag mere

Your Recently Viewed Pages

Tilbage til toppen