Skip to main content

8 måder at opleve

Den norske julestemning

Det er den hyggeligste tid på året! Udenfor er det godt nok koldt, men indenfor kan man varme sig i stearinlysenes skær, tage på bar eller opleve de muntre julemarkeder.

Norges jul går i fuld sving allerede i midten af november - og hvis du er heldig, vil sneen hvirvle om dig!

Men julen er ikke bare en fest - det er hjerternes fest. Højtiden er et fremragende tidspunkt at gøre noget specielt for nogen, du holder af og bruge kvalitetstid sammen.

Så gør noget særligt for dine kære denne jul. Tag dem med på en vidunderlig juleferie i Norge, og oplev den autentiske norske julestemning sammen!

1. Lad der være lys

Julen er et af de mørkeste tidspunkter på året, men julen er også fuld af lys, både ude og inde! Lad dig opsluge af den jordnære og hyggelige norske julestemning, som hersker i både november og december.

Norske juletraditioner

2. Hyggelige julemarkeder

Sug til dig af den stemningsfulde atmosfære på en af Norges mange julemarkeder. Gå på opdagelse i traditionelle lækkerier, og køb julegaver, du ikke finder andre steder.

3. Find unikke gaver

Et julemarked er det oplagte sted at finde en helt særlig gave til en helt særlig person - takket være de dygtige norske kunsthåndværkere.

Gavetip: Køb et par selbuvotter - de unikke norske vanter med de ikoniske, strikkede mønstre. Læs hvordan selbuvotterne opstod (artikel på norsk)!

4. Mød Fjøsnissen

Besøg en af de populære julemarkeder på et af Norges folkemuseer under åben himmel. Du finder dem både i Oslo og Lillehammer i de første weekender af december. Her kan du møde Fjøsnissen, den autentiske norske julemand!

5. Julemandens postkontor

Vidste du, at al den post, som bliver sendt til julemanden, havner i den lille hyggelige landsby Drøbak uden for Oslo? Besøg Tregaardens Julehus, og send julekort og ønskesedler fra julemandens officielle postkontor!

Igennem årene har postkontoren modtager over en halv million breve addresseret til julemanden på hans adresse i Drøbak!

Hvad er der på din ønskeliste i år?

6. Verdens største honningkageby

Der er ikke tale om en ægte norsk jul uden pepperkaker - altså honningkager. I Bergen kan du opleve verdens største honningkageby, som er bagt og designet af de lokale.

7. Lækker julemad

Juletraditionerne i Norge er lige så varierede som landet. Lær mere om de velsmagende norske julelækkerier som pinnekjøtt, ribbe, ludfisk og syltede julesild.

8. En smuttur til Norges julebyer

Besøg en af Norges vidunderlige julebyer! Kombiner kulturelle oplevelser, shopping og julemarkeder i Oslo og Bergen - eller tag til Trondheim, hvor en hyggelig by med masser af lækkerier for madelskere venter!

Og hvis du drømmer om en hvid jul…

Så er der sne at finde mange steder. Men dine chancer er allerbedst, hvis du tager til den traditionelle skovhuggerby Røros eller skiparadiset Lillehammer.
Du kan også tage hele vejen til Tromsø i det høje, arktiske nord. Måske ser du nordlys - eller sågar rensdyret Rudolf?
Slip væk fra den voldsomme trængsel og alarm, og oplev Førjulseventyret i Henningsvær, en idyllisk fiskeby i Lofoten.

Norsk julemad

De norske juletraditioner er lige så varierede som landet er langt. Her er nogle af de mest smagfulde norske juleritualer.

Benyt dig af disse gode tilbud

Planlæg din rejse til Norge sammen med en af Visit Norways samarbejdspartnere.

Senest besøgte sider